Φένλο-Παναθηναϊκός 2-2 (πεν.3-5): Συνεχίζει να προβληματίζει (vids)

Σε ένα ματς προσομοίωση Superleague ο Παναθηναϊκός ήταν μετεξεταστέος στην αποτελεσματικότητα και στην ανασταλτική του λειτουργία. Κορυφαίος ο νεαρός Σιδεράς, από κοντά ο Ιωαννίδης, σκόραραν οι εξτρέμ του και άλλο ουδέν. Έπιασε πέναλτι ο Ξενόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά δραστήριος, κράτησε μπάλα είχε πολλές ευκαιρίες και βρήκε δύο γκολ από τα εξτρέμ του (Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό). Με αυτά ανέτρεψε το 1-0 που προήλθε από τη μοναδική φορά που μπήκε η μπάλα στην περιοχή του κι αυτό αναδεικνύει ένα νέο πρόβλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές χάλασαν τελείως το ρυθμό. Ο Χατζηγιοβάνης μπήκε δραστήριος είχε δύο καλές στιγμές αλλά από το 55′ και μετά ο Παναθηναϊκός εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Έτσι η Φένλο εκμεταλλεύτηκε μία ολιγωρία στην άμυμα και ισοφάρισε. Τρεις ευκαιρίες στην πράσινη άμυνα, δύο γκολ…

Στα πέναλτι ευστόχησαν και οι πέντε “πράσινοι”, ήτοι οι Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Αγιούμπ, Σάντσες και Χατζηθεοδωρίδης, με τον Ξενόπουλο να αποκρούει το τρίτο πέναλτι των Ολλανδών και να χαρίζει τη νίκη στο “τριφύλλι”.

Αυτοί που διακρίθηκαν για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Σιδεράς, ο νεαρός στόπερ ήταν ο καλύτερος της ομάδας του, ο Ιωαννίδης που έδωσε μάχες αλλά του έλειψε το γκολ και ο Πέρεζ που έδειξε ξανά ότι από αυτόν θα ξεκινά του παιχνίδι του “τριφυλλιού”.

Έτσι ξεκίνησε

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Διούδη στο τέρμα, τους Σιδερά και Βέλεθ στα στόπερ, δεξιά τον Κώτσιρα, αριστερά τον Χουάνκαρ. Στο κέντρο οι Πέρεζ και Μαουρίτσιο, δεξιά ο Αϊτόρ, αριστερά ο Ενγκμπακοτό, ελεύθερος ο Καρλίτος πίσω από τον Ιωαννίδη.

  • Απόντες για τους “πράσινους” ήταν οι Βιγιαφάνιες, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης και Πούγγουρας.
  • Για τη Φένλο δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος Γιακουμάκης λόγω ενοχλήσεων.

Δημιουργικός αλλά αναποτελεσματικός παρά τα δύο γκολ

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος, δημιουργούσε προϋποθέσεις και αρκετές τελικές αλλά όσο κι αν ακουστεί υπερβολικό ήταν αναποτελεσματικός. Πέτυχε μόμο δύο γκολ αν και είχε περίπου δέκα ευκαιρίες για γκολ.

Και στην αντίπερα όχθη, στη μοναδική επίθεση της Φένλο στο 10ο λεπτό δέχθηκε γκολ από τον Μπράκεν. Κι αυτό είναι ένα θέμα, όταν με μία τελική δέχεσαι γκολ. Πάντως ο νεαρός Σιδεράς ήταν ο καλύτερος με διαφορά παίκτης της “πράσινης” άμυνας.

Όταν έφυγε το “ψυχολογικό” πρόβλημα που έχουν δεδομένα οι “πράσινοι” στην τελική προσπάθεια, ήρθαν και τα γκολ. Μετά τις ευκαιρίες των Αϊτόρ (5′), Καρλίτος (6′), Ενγκμπακοτό (8′), Καρλίτος (14′) και Ιωαννίδη (28′,30′), ο Αϊτόρ με έξυπνη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από σέντρα του Καρλίτος έκανε το 1-1 στο 38′.

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου από πολύ ωραία ενέργεια του Ιωαννίδη έγινε και το 2-1 για τον Παναθηναϊκό με τον Ενγκμπακοτό, που δείχνει να μπορεί να βοηθήσει αν παίξει πιο μυαλωμένα. Κάπως έτσι τελείωσε ένα καλό δημιουργικά πρώτο μέρος για το “τριφύλλι”.

Το δεύτερο ημίχρονο ως μη γενόμενο

Στην επανάληψη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε οκτώ αλλαγές αφήνοντας στο γήπεδο μόνο τους Διούδη, Βέλεθ και τον κορυφαίο Σιδερά. Στο 60′ ωστόσο μπήκαμ στο ματς και οι Ρόμπι και Σερπέζης αντί των Σιδερά και Βέλεθ, αλλά και ο Ξενόπουλος αντί του Διούδη.

Οι “πράσινοι” στο διάστημα αυτό είχαν μια ευκαιρία με τον πολύ δραστήριο Χαζτηγιοβάνη να πλασάρει άουτ. Παρά τις πολλές αλλαγές, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, να έχει τη μπάλα στα πόδια και να προσπαθεί να δημιουργήσει.

Μετά το γκολ στο 10′ ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε για πρώτη φορά στο 68′ με σουτ του Σρόιεν που απέκρουσε όμορφα ο Ξενόπουλος, ενώ στο 70′ μετά από ώρα απείλησε ξανά το “τριφύλλι” με τον Σάντσε να σουτάρει άουτ.

Ώσπου στο 72′ ο Φαν Ρούιγεν και πάλι εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ισοφάρισε. Τρεις φάσεις δέχθηκε η άμυνα των “πράσινων” και δέχθηκε δύο γκολ. Γενικά πάντως λόγω των πολλών αλλαγών στο δεύτερο ημίχρονο συμπεράσματα ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να βγάλει μόνο σε ατομικό επίπεδο.

Το ματς τελείωσε στο 2-2 και οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ευστόχησαν οι Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Αγιούμπ, Σάντσες και Χατζηθεοδωρίδης, ο Ξενόπουλος έπιασε το τρίτο πέναλτι των Ολλανδών και ο Παναθηναϊκός ήταν ο τυπικός νικητής του αγώνα.

Δείτε τη διαδικασία των πέναλτι και στο επόμενο βίντεο την απονομή στον αρχηγό Τάσο Χατζηγιοβάνη

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Διούδης (65′ Ξενόπουλος), Βέλεθ (60′ Ρόμπι), Σιδεράς (60′ Σερπέζης), Κώτσιρας (46′ Σάντσεθ), Χουάνκαρ (46′ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρεζ (46′ Αλεξανδρόπουλος), Μαουρίτσιο (46′ Αγιούμπ), Καρλίτος (46′ Μπουζούκης), Ενγκμπακοτό (46′ Σαβιέρ), Αϊτόρ (46′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (46′ Μακέντα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.