Παναθηναϊκός: Ιβάν ο τρομερός! (vid)

Ποιος είδε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και δεν τον φοβήθηκε στην προπόνηση της Τρίτης; Το τρίπτυχο της φιλοσοφίας του. Μπήκε ο Πέρεθ.

Το φιλικό με την Άλκμααρ ανέδειξε πολλά προβλήματα για τον Παναθηναϊκό, τόσο αγωνιστικής φύσης και ποδοσφαιρικής ποιότητας του ρόστερ, όσο όμως και νοοτροπίας εντός αγωνιστικού χώρου.

Μια μέρα μετά το ρεπό, ο Σέρβος τεχνικός μπήκε με όρεξη στην προπόνηση και έκανε διαρκώς παρατηρήσεις για όσα λάθη έβλεπε από τους παίκτες του. Σε έντονο ύφος αλλά και με διδακτικό χαρακτήρα προσπάθησε να ξυπνήσει τον εγωϊσμό των παικτών του και να τους περάσει το τρίπτυχο της φιλοσοφίας του

Τέρμα οι δικαιολογίες των παικτών

Πρώτον ζήτησε να τελειώσουν μια για πάντα οι δικαιολογίες από τους παίκτες του. Αυτό είναι δείγμα πολύ κακής νοοτροπίας η οποία επικρατεί εδώ και αρκετούς μήνες στην ομάδα και η οποία δεν επιτρέπει καμία βελτίωση και εξέλιξη.

Δεν γίνεται για κάθε λάθος ατομικό ή ομαδικό πρώτο πράγμα στο στόμα να είναι μια δικαιολογία. Ο Γιοβάνοβιτς τους ξεκαθάρισε πως θέλει να βλέπει να κάνουν ό,τι τους λέει ο ίδιος και αν δεν το καταφέρνουν, ο ίδιος να τους επισημαίνει το λάθος προς διόρθωση και τέλος.

Ανάγνωση του παιχνιδιού

Δεύτερον ζήτησε από τους παίκτες του ηρεμία και ανάγνωση του παιχνιδιού όταν έχουν τη μπάλα στα πόδια. Δε χρειάζεται πανικός όταν πιέζει ο αντίπαλος. Χρειάζεται από πρι8ν διάβασμα του αντιπάλου ώστε να προχωρήσουν σε σωστές και όχι βεβιασμένες αποφάσεις με τη μπάλα στα πόδια.

Επικοινωνία μεταξύ των παικτών

Και τρίτον ζήτησε επικοινωνία μεταξύ τους. Δε γίνεται για παράδειγμα να ασκούν pressing στον αντίπαλο και καθένας να πηγαίνει να πιέσει μόνος του. Αυτό πρέπει να γίνεται συγχρονισμένα. Πρέπει να μιλάνε μεταξύ τους ώστε να μη δημιουργούνται κενά και αποστάσεις.

  • Στο τέλος της προπόνησης είχε ένα ακόμα τετ α τετ αρκετών λεπτών, αυτή τη φορά με τον Γιάννη Μπουζούκη.
  • Στα θετικά ο Ρούμπεν Πέρεθ επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπόνησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.