“Sweet Caroline”: Αυτό είναι το hit του καλοκαιριού! (vids)

Ποια είναι η ιστορία του "Sweet Caroline" (1969) το οποίο ο Κέιν και η παρέα του τραγούδησαν με 60.000 φιλάθλους στο Wembley και εμάς στην Ελλάδα μας θυμίζει μια ψυχή που έφυγε τόσο άδικα;

Τα συναισθήματα που χαρίζει το ποδόσφαιρο είναι μοναδικά και ενίοτε ανεπανάληπτα. Γι’ αυτό και στην Αγγλία από την αρχή του EURO άπαντες το ζουν με την ψυχή τους.

Για συνοδεία στις εκφράσεις χαράς και συγκινήσης έχουν ένα τραγούδι το οποίο τραγουδούν με την ψυχή τους. To “Sweet Caroline” του Neil Diamond. Ένα τραγούδι το οποίο έγραψε το 1969.

Αρχικά είχε πει ο ίδιος ο καλλιτέχνης ότι το έγραψε για την τότε σύζυγό του, Μάρσια Μέρφι (με την οποία χώρισε το 1995), αλλά επειδή έψαχνε ένα τρισύλλαβο όνομα για να ταιριάξει στο τραγούδι, επέλεξε το “Caroline”.

Οι φήμες έλεγαν πως το όνομα επιλέχθηκε από τον Diamond από την κόρη του Αμερικανού Προέδρου Τζον Κένεντι. Ο ίδιος τότε είχε του έδωσε την ιδέα για το όνομα αλλά δεν είχε σε τίποτα να κάνει με την έμπνευσή του για το τραγούδι. Ωστόσο το 2007, στα 50ά γενέθλια της Κάρολαιν Κένεντι, αποκάλυψε πως όντως το τραγούδι το είχε γράψει για εκείνη.

Γιατί όμως αυτό; Πως έδεσε αυτό το τραγούδι με συναίσθημα των φιλάθλων;

Υπάρχει στους στίχους μια φράση η οποία λέει: “Good times never seemed so good”, δηλαδή “Οι καλές στιγμές ποτέ δεν ήταν/φαίνονταν τόσο καλές”. Η νίκη με τη Γερμανια εκτόξευσε τη χαρά των Άγγλων φιλάθλων οι οποίοι ταυτίστηκαν με αυτή τη φράση και το τραγούδησαν με την ψυχή τους. Viral!

Αυτό ήταν. Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Το “Sweet Caroline” έγινε ο ύμνος της Αγγλίας, ο ύμνος του EURO, το hit του καλοκαιριού μας. Σε μια αποστροφή επίσης, αμέσως μετά τη φράση “Sweet Caroline” δίνεται η δυνατότητα για ένα διθυραμβικό “Ω Ω Ω” το οποίο ανεβάζει τα decibel στα ύψη.

Αυτό άκουγε ο Χάρι Κέιν στις δηλώσεις του μετά το ματς με την Γερμανία και έμεινε άφωνος.

Μετά τη λήξη του ημιτελικού με την Δανία, όλοι οι παίκτες της Αγγλίας αγκαλιασμένοι, τραγούδησαν το “Sweet Caroline”, παρέα με 60.000 φιλάθλους στο ναό του ποδοφαίρου.

Στον στίχο “Good times never seem so good” οι φίλαθλοι προσαρμόζουν τον στίχο και φωνάζουν με την ψυχή τους τρις “So good, so good, so good”. Ανατριχίλα.

Στην Ελλάδα το όνομα “Καρολάιν” φέτος έχει μπει στην καρδιά μας. Συγκλονιστήκαμε άπαντες από την στυγερή δολοφονία του γλυκύτατου κοριτσιού από ένα δίποδο ανθρωποειδές. Και αυτό το τραγούδι έχει έναν παραπάνω λόγο για να μας συνεπαίρνει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.