Μιλόγεβιτς: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να πρωταγωνιστεί»

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς την ημέρα που και επίσημα ξεκινάει η προετοιμασία της ΑΕΚ για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα η πρώτη συνέντευξη τύπου του νέου προπονητή της ΑΕΚ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Μεταξύ άλλων, ο 51χρονος τεχνικός μίλησε για το αγωνιστικό πλάνο του, τον μεταγραφικό σχεδιασμό και φυσικά τον αρχηγό της ομάδας, Πέτρο Μάνταλο.

Θυμίζουμε, πως σήμερα στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση της ομάδας υπό την ηγεσία του Σέρβου προπονητή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Ποια είναι τα αγωνιστικά στοιχεία που θέλει να περάσει στην ομάδα;

«Καταρχάς να έχουμε μια καλή χρονιά. Ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο, πρέπει ακόμα να προσέχουμε με τον ιό και να έχουμε και καλή συνεργασία με όλους. Εγώ ήμουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Ο κόσμος θέλει να βλέπει καλό ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να πω αυτή τη στιγμή πως θα παίζουμε αλλά η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να πρωταγωνιστεί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε το αποτέλεσμα. Κάποιες φορές προτιμάω να παίρνω το αποτέλεσμα παρά να έχω καλή εμφάνιση. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα επιθετικό ποδόσφαιρο».

Ποιο είναι πλάνο για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας;

«Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον σύλλογο ήθελα να γνωρίσω όσο πιο γρήγορα τους παίκτες. Μου αρέσει να μιλάω συνεχώς μαζί τους και σίγουρα και αυτοί όσο και εγώ να τους μάθω. Κάθε μέρα ως προπονητής κάνεις αξιολόγηση, εμένα με ενδιαφέρει να έχω καλές σχέσεις με τους παίκτες και φυσικά θα έρθει και η αξιολόγηση».

Ποιες θα είναι οι πρώτες κουβέντες που θα πείτε στους παίκτες σήμερα;

«Δεν θα κοιτάξω τι έγινε πέρσι. Εγώ κοιτάω το μέλλον. Βάλαμε μια τέλεια και θέλουμε να έχουμε μια νέα αρχή. Δεν θέλω να υπάρχει αρνητική ενέργεια. Ξεκινάει μια νέα χρονιά και πρέπει να καταλάβουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Πρέπει να βλέπουμε μόνο τα θετικά πράγματα και να πιστεύουμε στη δουλειά μας».

Κατά πόσο σας ανησυχήσει ο ανταγωνισμός που υπάρχει και ποιοι είναι οι στόχοι στις μεταγραφές;

«Σίγουρα αυτό που κοιτάω είναι η δουλειά μου και η ομάδα μου. Εγώ πάντα έχω σεβασμό προς όλους και δεν φοβάμαι κανέναν. Πιστεύω στη δουλειά μου, στην ομάδα μου, στους παίκτες. Δεν έχουμε λόγο να φοβηθούμε κανέναν.

Έχω παρακολουθήσει και ξέρω τις κινήσεις. Ο σχεδιασμός είναι “ζωντανός” και αλλάζει από στιγμή σε στιγμή. Είναι δύσκολο να μιλάμε για μεταγραφές. Έχουμε κάποιους στόχους και τους κυνηγάμε. Ο κάθε προπονητής θα σας πει ότι θέλουμε σε κάθε θέση παίκτη. Θέλω να πάρουμε παίκτες ποιοτικούς που θα μας βοηθήσουν. Σίγουρα όμως είναι πάρα πολύ σωστά να έχουμε και νεαρούς παίκτες στην ομάδα. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Με τι θα είστε ευχαριστημένος;

«Θα σας απαντήσω ειλικρινά. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψω πολύ σκληρά. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, έχω έρθει σε μεγάλη ομάδα και γνωρίζω τις απαιτήσεις».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περσινής χρονιάς και τι κρατάτε από πέρσι;

«Δεν ξέρω αν έχει νόημα να μιλάμε για τη περσινή χρονιά. Ήταν δύσκολη για την ΑΕΚ σίγουρα αλλά δεν είμαι αυτός που θα μιλήσω για τα παλιά. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες, τους πιστεύω πολύ, τους καταλαβαίνω και πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε πέρσι.

Με τον πρόεδρο είχαμε μιλήσει δύο τρεις φορές για να έρθω στην ΑΕΚ αλλά δεν ολοκληρώθηκε το deal. Δίνει τα πάντα για την ΑΕΚ και νομίζω ότι θα πάμε καλά. Και αυτός όπως και ο κόσμος δεν ήταν ευχαριστημένος από τη περασμένη χρονιά. Εγώ πιστεύω στη δουλειά και θα δούμε που θα οδηγηθούμε».

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό σας;

«Θέλω να τους δω όλους. Θα μας λείπουν κάποια παιδιά που ήταν στις εθνικές ομάδες και έχουν άδεια αλλά θα έρθουν άμεσα. Αυτό που ξεκάθαρα γνωρίζουμε είναι οι στόχοι μας. Είναι δύσκολο να πω αν θα φύγει κάποιος ή όχι γιατί έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Ακόμα, να επισημάνω ότι θέλω να έχω ποιότητα στο ρόστερ σε συνεργασία με την διοίκηση θα τα καταφέρουμε».

Έχετε στο μυαλό σας πως θέλετε να παίξετε; Τι θέλετε να αφήσετε ως παρακαταθήκη;

«Είναι δύσκολη ερώτηση. Όπου και να ήμουν πάντα ήμουν συνεργάσιμος σαν άνθρωπος. Πολλές φορές όσο και καλός να είσαι όμως τα αποτελέσματα είναι που σε κρίνουν.

Είναι δύσκολο ένας προπονητής να έχει μόνο ένα πλάνο αγωνιστικό. Με τις προπονήσεις θα δούμε πως θα παίξουμε αν και δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Είναι δύσκολη περίοδος και ανάλογα με τον χαρακτηριστικά των παικτών θα δω με ποιο σύστημα θα παίξω. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου».

Συμφωνείτε με τον αριθμό των μεταγραφών που έχουν αναφερθεί από τον πρόεδρο; Έχετε στο μυαλό σας συγκεκριμένους παίκτες;

«Το νούμερο είναι δύσκολο να το προσεγγίσεις. Ο πρόεδρος εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε αποφασισμένοι για το καλύτερο. Με βοηθάνε πάρα πολύ σε όλα τα θέματα αλλά στις μεταγραφές τα πάντα όλα είναι ανοιχτά. Κάθε προπονητής περιμένει να τελειώσουν οι μεταγραφές για να μην ασχολείται με αυτά. Θα δούμε πόσοι παίκτες θα έρθουν».

Έχετε κάποια σχόλιο για την περίπτωση του Κρίστισιτς;

«Με τον παίκτη μιλήσαμε. Επιθυμία του είναι αν γυρίσει στη πατρίδα του. Είναι στο χέρι της διοίκησης το τι θα γίνει εν τέλει».

Μπορείτε να δώσετε ένα μήνυμα στο κόσμο της ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ πέρασε δύσκολες χρονιές γι’ αυτό είναι μεγάλη ομάδα. Ο κόσμος είναι δίπλα μας και στις νίκες και στις ήττες. Ελπίζω να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο γιατί μας δίνουν δύναμη. Δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί. Θέλουμε να είναι δίπλα μας και θα κάνουμε τα πάντα για τους ευχαριστήσουμε».

Ο πάγκος της ΑΕΚ είναι “ηλεκτρικός” σας απασχολεί αυτό;

«Ο κάθε προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα. Από τη στιγμή που διάλεξα αυτή τη δουλειά τι ήξερα. Αγαπάω αυγό που κάνω. Βλέπω τα πάντα από τη θετική πλευρά και πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Υπάρχει μυστικό για τη πρόκριση στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης;

«Όχι. Αν έχω όλους τους παίκτες στη διάθεση μου θα είναι πολύ καλό. Έχει να κάνει με τη χώρα που είσαι και τους γύρους που παίζεις. Αν δώσουμε τα πάντα στη προπόνηση θα τα καταφέρουμε. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει, να μην έχουμε τραυματίες και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για τα καλύτερα».

Για τον Τσιγρίνσκι:

«Του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι πανέξυπνος και μεγάλος παίκτες και έδωσε πολλά στην ΑΕΚ όσο βρέθηκε εδώ».

Για τον Μάνταλο:

«Είναι πραγματικά ένας ηγέτης. Θα του ζητήσω να έχει περισσότερες ευθύνες στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. Όλο όσα θέλω να κάνω αρχίζουν από τα αποδυτήρια. Ξέρω τον Πέτρο, έχει δώσει πολλά στην ΑΕΚ και σίγουρα μπορεί πολλά περισσότερα. Θα μιλήσω και με όλους τους αρχηγούς προκειμένου να τους ζητήσω αυτά που θέλω».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.