Ολυμπιακός: Το “χαμένο” Euro και η υπομονή του Σεμέδο

Ο Ρούμπεν Σεμέδο ακόμα και απών από το Euro, θ' απασχολήσει το μεταγραφικό ρεπορτάζ. Οι σκέψεις του Πορτογάλου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην πρώιμη μεταγραφική περίοδο, εκεί γύρω στον Μάιο, σε κάθε ερώτηση μας για τους στόχους του Ολυμπιακού τόνιζε πως οι Πειραιώτες είναι μια πλήρης ομάδα που ουσιαστικά χρειάζεται μερικές πινελιές στο ρόστερ. Αυτό που επαναλάμβανε ήταν η πιθανότητα απώλειας ποδοσφαιριστών, λόγω κάποιας συμφέρουσας πρότασης. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός διαθέτει αρκετές περιπτώσεις παικτών που είναι πιθανό να απασχολήσουν την ευρωπαϊκή αγορά. Βέβαια η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει “δέσει” το σύνολο των ποδοσφαιριστών και παρακολουθεί χωρίς άγχος τα τεκταινόμενα της αγοράς, καθώς όποια ομάδα κοπιάσει για παίκτη των πρωταθλητών, θα πρέπει να πληρώσει.

SEMEDO
Πρωταγωνιστής στην άμυνα και φέτος ο Σεμέδο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που τα τελευταία δύο χρόνια σταθερά απασχολεί το μεταγραφικό παζάρι της Ευρώπης είναι ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ αναγεννήθηκε στον Ολυμπιακό και ίσως αν δεν είχε επηρεάσει τις μεταγραφές η πανδημία την περασμένη σεζόν, να είχε πουληθεί σε άλλον σύλλογο. Μάλιστα στην Πορτογαλία είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από τους τρεις μεγάλους της χώρας (Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ). Η μεταγραφή δεν προχώρησε, ωστόσο ο Σεμέδο συνέχισε με την ίδια θέρμη ν’ αγωνίζεται και να διακρίνεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας ενσωματωθεί απόλυτα στους “ερυθρόλευκους”. Φέτος μέτρησε 44 ματς και ένα γκολ, παίζοντας σε ένα παιχνίδι λιγότερο από την παρθενική του σεζόν στην Ελλάδα, όπου είχε πετύχει μάλιστα πέντε τέρματα.

ΔΕΝ είναι τυχαίο πως στη φιέστα για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος χαρακτήρισε “οικογένεια” τον Ολυμπιακό!

Έτσι το καλοκαίρι ξεκινά με θερμό τρόπο για τον Σεμέδο, ο οποίος φέρεται να αποτελεί διακαή πόθο του Σέρζιο Κονσεϊσάο για το ρόστερ της Πόρτο. Προφανώς η συγκεκριμένη προοπτική δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Σεμέδο, ο οποίος έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την πρόθεση του να παίξει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό. Ο Ολυμπιακός απαιτεί πόσο ανάμεσα στα οκτώ με δέκα εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσει τον Σεμέδο, ενώ ήδη σκανάρει την αγορά για πιθανούς στόχους. Η αλήθεια είναι πως το τμήμα scouting των Πειραιωτών γνωρίζει πολύ καλά τι κινείται στους στόπερ, καθώς και τον χειμώνα ο Ολυμπιακός αναζήτησε αξιόπιστες λύσεις στο κέντρο της άμυνας. 

Περιμένει με υπομονή τις εξελίξεις ο Σεμέδο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Να σημειώσουμε πως όλος αυτός ο ντόρος στην Πορτογαλία για το όνομα του Σεμέδο γίνεται και χωρίς ο 26χρονος στόπερ να λάβει το χρίσμα της συμμετοχής στο Euro 2021 από τον Φερνάντο Σάντος. Αν είχε παίξει στην σπουδαιότερη διοργάνωση της χρονιάς, η τιμή αυτή θα ήταν υψηλότερη. Αυτό που προκύπτει πάντως είναι πως ο ίδιος ο Σεμέδο δεν έχει επηρεαστεί πνευματικά από τη μη κλήση του στην εθνική για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και περιμένει στωικά τη συνέχεια, είτε είναι στον Ολυμπιακό, είτε σε άλλον σύλλογο! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.