ΑΕΚ: Αριθμοί κυριαρχίας και προβληματισμού (vids)

Οι αριθμοί της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της, ενώ φανερώνουν και τις αδυναμίες της.

Ένα γκολ σε 25 προσπάθειες!

Το τέλος του αγώνα βρήκε την ΑΕΚ με το ισόπαλο 1-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό και τη διατήρηση του +5, μετά από ένα ματς που η Ένωση είχε 25 προσπάθειες για να πετύχει ένα τέρμα με τον Λιβάι Γκαρσία σχεδόν στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Εκτός του γκολ η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε πέντε προσπάθειες εντός εστίας, τέσσερις εκτός, τέσσερις προσπάθειες σταμάτησαν πάνω στον Διούδη, ενώ έντεκα μπλοκαρίστηκαν από τους αντιπάλους.

Χαμηλή συγκομιδή στα στημένα

Πάμε να δούμε τώρα και κάποια άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΑΕΚ εντός αγωνιστικού χώρου. Η Ένωση είχε 163 προωθημένες μπαλιές, έβγαλε 21 σέντρες μαζί με τις εκτελέσεις φάουλ (10 κερδισμένα συνολικά), ενώ είχε και 11 κόρνερ.

Από τις σέντρες και τις στατικές φάσεις, κόρνερ και φάουλ η ΑΕΚ, πήρε μόλις ένα γκολ, στην ασίστ του Μαχαίρα προς τον Λιβάι Γκαρσία στο 92′. Πολύ χαμηλό ποσοστό για τους “κιτρινόμαυρους” που έδειξαν να μην έχουν τον τρόπο να απειλήσουν από κάποια στατική φάση, χάνοντας όλες τις μονομαχίες ή μη βρίσκοντας στόχο.


Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε η Opta, μόλις δύο προσπάθειες ολοκληρώθηκαν από τις στατικές φάσεις που κέρδισει η ΑΕΚ. Το γκολ και το χτύπημα φαουλ του Μάνταλου που κατέληξε άουτ.

Σε χαμηλά στάνταρ Γκαρσία και Μάνταλος

Σε ατομικό επίπεδο, από τα πόδια του Μάνταλου ξεκίνησαν τέσσερις ευκαιρίες της ΑΕΚ, όμως ο αρχηγός της Ένωσης είχε τις περισσότερες λανθασμένες μεταβιβάσεις στο ματς με 13, τη στιγμή που κατέγραψε 36 πετυχημένες πάσες.

Ο Έλντερ Λόπες είχε τις περισσότερες σέντρες, βγάζοντας 7, ο Σβάρνας είχε 6 πετυχημένες μεγάλες μπαλιές και ο Τσιγκρίνσκι 5, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ο παίκτης που έχασε τη μπάλα περισσότερες φορές από κάθε άλλον συμπαίκτη του (25).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.