Aγχωτική νίκη… (vid)

Ο Ολυμπιακός αν και ανώτερος πέτυχε μία αγχωτική νίκη απέναντι στον Εργοτέλη και ζευγάρωσε τις επιτυχίες του στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός αν και ανώτερος πέτυχε μία αγχωτική νίκη απέναντι στον Εργοτέλη και ζευγάρωσε τις επιτυχίες του στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο μέρος οι “ερυθρόλευκοι” εξαργύρωσαν την καλή τους εμφάνιση με το προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά στην επανάληψη οι Κρητικοί ανέβασαν την απόδοση τους και δυσκόλεψαν τους πρωταθλητές.

Ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και ενισχυμένο κέντρο θέλοντας να εμποδίσει την κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Πίρσον κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ο Γιαλούσης τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Βίσιο στο δεξί και οι Γιοβάνοβιτς, Χίμπλιγκερ στο κέντρο. Μπέτο και Ζούνιορ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Φραγκουλάκη να βρίσκεται μπροστά τους. Ο Κουτσιανικούλης (αριστερά) και ο Ρομάνο (δεξιά) αγωνίστηκαν στα άκρα της μεσαίας γραμμής με τον Μπούντιμιρ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Αντίθετα ο Κοστάντσο υπερασπίστηκε τα γκολπόστ του Ολυμπιακού με την τετράδα της άμυνας μπροστά του να την αποτελούν οι Τοροσίδης, Χολέμπας στα άκρα και Μαρκάνο, Παπαδόπουλος στο κέντρο. Μοδέστο και Ουρμπάιθ ήταν τα αμυντικά χαφ, Αμπντούν και Μιραλάς στα άκρα, ενώ ο Φουστέρ αγωνίστηκε πίσω από Τζιμπούρ.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε για την ομάδα του. Οι “ερυθρόλευκοι” μόλις στο τέταρτο λεπτό μπήκαν οδηγοί στο σκορ, με τον Μιραλάς να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά φέτος. Ο Τζιμπούρ επιχείρησε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Βέλγος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας υπέρ τους το σκορ έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, ωστόσο οι παίκτες του Καραγεωργίου δεν μπόρεσαν  να κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά, εκτός από τη φάση του 16′ όπου ο Χίμπλινγκερ έφτασε κοντά στην ισοφάριση.  Ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους και στο 41′ σε ακόμα μία αντεπίθεση “κέρδισε” πέναλτι σε ανατροπή του Μιραλάς από τον Ζούνιορ. Ο Παπάς έδειξε την άσπρη βούλα και ο Φουστέρ που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, δεν αστόχησε, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα, με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Οι παίκτες του Εργοτέλη μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και ο Ρομάνο με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κονστάντσο, ο οποίος δύσκολα θα μπορούσε να είχε αποτρέψει αυτό το γκολ. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζιμπούρ μετά από γύρισμα του Αμπντούν έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει εκ νέου αέρα δύο τερμάτων στους πρωταθλητές. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Αλγερινός το πέτυχε ο Μαρκάνο στο 76′ με τον Ισπανό να πανηγυρίζει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι Κρητικοί δεν παρέδωσαν τα όπλα και με ακόμα μία στημένη φάση έφτασαν στο δεύτερο τους τέρμα στο παιχνίδι, ανεβάζοντας ξανά τον πήχη δυσκολίας για τον Ολυμπιακό. Ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίσιο επιχείρησε την πρώτη κεφαλιά, ο Γιοβάνοβιτς με κοντινό πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και ο Ρομάνο με νέα κεφαλιά νίκησε τον Κοστάντσο διπλασιάζοντας τόσο τα δικά του τέρματα, όσο και της ομάδος του.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός, παρά την πίεση των γηπεδούχων, κράτησε το υπέρ του 3-2 και έφτασε στη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα. 

Η εξέλιξη του ματς:

90′ +4′ Λήξη του αγώνα 


90′ Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων


88′ Ο Μέλμπεργκ πέρασε στη θέση του Μιραλάς


85′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ 2-3. Εκτέλεση κόρνερ του Φραγκουλάκη από τα δεξιά, ο Βίσιο στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πίσω στον Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, αυτός σούταρε με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού και στη συνέχεια της φάσης ο Ρομάνο από κοντινή απόσταση και με σουτ, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα  στο παιχνίδι


83′ Ο Φραγκουλάκης έστρωσε στον Τζούνιορ ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα λίγα μέτρα μακριά από το αριστερό δοκάρι του Κοστάντσο


81′ Ο Κυριακίδης πέρασε στη θέση του Γιαλούση


76′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ 1-3. Σέντρα του Ιμπαγάσα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Χολέμπας ο οποίος επιχείρησε το σουτ, μετά από κόντρες ο Μαρκάνο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ από κοντινή απόσταση έγραψε το 3-1 για τον Ολυμπιακό


73′ Ο Φουστέρ άφησε τη θέση του στον Χαβίτο


71′ Αλλαγή για τον Εργοτέλη, ο Κατσικοκέρης στη θέση του Μπούντιμιρ


66′ Κίτρινη κάρτα στον Φραγκουλάκη που επιχείρησε με τις τάπες να βρει το πόδι του Τοροσίδη


62′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, στη θέση του Αμπντούν πέρασε ο Ιμπαγάσα


59′ Συρτή σέντρα του Αμπντούν από τα δεξιά, ο Τζιμπούρέπιασε το σουτ μέσα στη μικρή περιοχή αλλά ο Πίρσον απομάκρυνε με τα πόδια την μπάλα


55′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ 1-2. Ο Ρομάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο δεξιό “παραθυράκι” του Κοστάντσο


48′ Κίτρινη κάρτα στον Παπαδόπουλο για δυνατό τάκλιν στον Μπούντιμιρ


46′ Έναρξη του Β’ ημιχρόνου


46΄Αλλαγή για τον Εργοτέλη, ο Σαρρής πέρασε στη θέση του Χίμπλινγκερ


45′ Λήξη του Α’ ημιχρόνου


44′ Κίτρινη κάρτα στον Μιραλάς για δυνατό φάουλ στον Γιαλούση


42′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ 0-2. Ο Φουστέρ εκτέλεσε το πέναλτι, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πίρσον και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του


41′ Πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έκανε την προσποίηση στον Τζούνιορ και αυτός τον ανέτρεψε. Ο Τζούνιορ δέχτηκε και την κίτρινη κάρτα


30′ Κίτρινη κάρτα στον Μπέτο για χτύπημα με τον αγκώνα πάνω στον Ορμπάιθ


24′ Σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, ο Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Πίρσον με δυσκολία έστειλε την μπάλα κόρνερ


16′ Κόρνερ του Ρομάνο από αριστερά ο Κοστάντσο απομάκρυνε με δυσκολία,η μπάλα έφτασε στον Φραγκουλάκη που σούταρε έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια της φάσης, ο Χίμπλινγκερ που έγινε αποδέκτης της μπάλας, με πλασέ υπό πίεση και κοντά στο αριστερό δοκάρι του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Κονστάντσο να μαζεύει την μπάλα


4′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ 0-1. Κάθετη στον Τζεμπούρ, αυτός μέσα από την περιοχή και δεξιά επιχείρησε την προσποίηση στον Πίρσον, σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά της ο Μιραλάς με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.


1′ Έναρξη του αγώνα

Διοργάνωση: Σούπερ Λιγκ
Αγωνιστική:
Γήπεδο: “Παγκρήτιο”
Διαιητής: Παππάς (Αθηνών)

ΟΙ συνθέσεις:

Εργοτέλης (Nίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Ρομάνο, Τζούνιορ, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Μπέτο, Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Κουτσιανικούλης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοντέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Τζεμπούρ, Φουστέρ, Ορμπάιθ, Αμπντούν, Μιραλάς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.