Μαυρομμάτης: «Θα πάμε στο CAS σε κάθε περίπτωση»

Μια νέα δικαστική διαμάχη ετοιμάζεται να εκκινήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποζητώντας δικαίωση στο θέμα της πρόσφατης ποινής που της επέβαλε το δικαιοδοτικό όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και την αφαίρεση των τριών βαθμών από τα πλέι οφ.

Μια νέα δικαστική διαμάχη ετοιμάζεται να εκκινήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποζητώντας δικαίωση στο θέμα της πρόσφατης ποινής που της επέβαλε το δικαιοδοτικό όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και την αφαίρεση των τριών βαθμών από τα πλέι οφ.

Για τη λογική, το σκεπτικό της συγκεκριμένης κίνησης κι άλλα ενδιαφέροντα σχετικά με την υπόθεση μίλησε ο νομικός της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης στον «Libero 107,4» και στην εκπομπή «PAOK24».

Ολα όσα ανέφερε:

«Περιμέναμε να τελειώσουν πρώτα τα πλέι οφ. Αν η διαφορά μας από τον Παναθηναϊκό ήταν μεγαλύτερη των τριών βαθμών, δεν θα είχαμε έννομο συμφέρον. Σε αυτή την περίπτωση, λογικά δεν θα κάναμε τίποτα. Το θέμα πάντως νομικά δεν είναι απλό. Είναι πολύπλοκο. Συνεργαζόμαστε με έναν μεγάλο γραφείο του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα της Ελβετίας και καταλήξαμε σε αυτόν τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης».

Για το ποια είναι η άποψη των ξένων νομικών:

«Είναι δύσκολο γι΄ αυτούς να καταλάβουν την ελληνική πραγματικότητα. Δεν μπορούν να καταλάβουν για παράδειγμα το πώς ουσιαστικά η απόφαση ήταν γνωστή εκ των προτέρων. Ένα δικαστήριο, πρώτα εξετάζει τα δεδομένα μίας υπόθεσης και μετά αποφασίζει.

Εδώ φαίνεται πως έγινε το αντίστροφο. Θεωρήθηκε πως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό υπήρξαν σωματικές βλάβες ενώ κάτι τέτοιο δε συνέβη, η δευτεροβάθμια επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα πως έγιναν εκτεταμένα επεισόδια παρότι δεν συνέτρεχαν όλες οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο και το τρίτο σκάνδαλο ήταν πως αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί που η πρωτοβάθμια επιτροπή δεν ξεκαθάρισε από πού θα αφαιρεθούν και η δευτεροβάθμια τους αφαίρεση από τα πλέι οφ χωρίς να λάβει υπόψη την αρχή της αναλογικότητας. Τα πλέι οφ δεν είναι ένα κανονικό πρωτάθλημα. Εχει ιδιαιτερότητες. Αν έπρεπε να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, τότε έπρεπε να αφαιρεθεί ένας από τη βαθμολογία των πλέι οφ».

Για το ότι στο καταστατικό της ΕΠΟ δεν προβλέπεται πρόσβαση σε ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο τρίτου βαθμού:

«Και οι δύο επιτροπές της ΕΠΟ λανθασμένα θεώρησαν πως συνέβησαν εκτεταμένα επεισόδια και λανθασμένα αφαίρεσαν τρεις βαθμοί. Στο καταστατικό της ΦΙΦΑ αναφέρεται ρητά πως θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση σε ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο τρίτου βαθμού.

Στο καταστατικό της ΕΠΟ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αυτό είναι το πρόβλημά μας. Μας δίκασαν δύο επιτροπές που τα μέλη της διορίζονται από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Η ομοσπονδία, μην προσφέροντας τη δυνατότητα να δικαστεί μια υπόθεση σε τρίτο βαθμό από μία ανεξάρτητη αρχή, παραβιάζει το καταστατικό της ΦΙΦΑ».

Για το ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλεί την ΕΠΟ να αποδεχθεί ρητά μέχρι την Παρασκευή την αρμοδιότητα του CAS στην παρούσα υπόθεση:

«Να ξεκαθαρίσω πως εμείς στο CAS θα πάμε σε κάθε περίπτωση. Αυτό που ζητάμε από την ΕΠΟ είναι να πέσουν οι μάσκες. Αν αισθάνονται πως η απόφαση τους είναι δίκαιη και σωστή, ας αποδεχθούν ρητά πως το CAS είναι αρμόδιο να εξετάσει την υπόθεση.

Προφανώς και γνωρίζουν βέβαια στην ΕΠΟ πως παραβιάζουν το καταστατικό της ΦΙΦΑ. Αφήστε που ουσιαστικά ούτε το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ είναι και τόσο ανεξάρτητο. Αυτό είναι το πρόβλημα, το ότι οι ανεξάρτητες επιτροπές δεν είναι και τόσο ανεξάρτητες. Το ζήσαμε και στην υπόθεση του Γιώργου Δώνη.

Από την ΕΠΟ ζητάμε να μην ξεφτιλιστεί παραπάνω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζητάμε τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ να πάμε στο CAS και να μην προβάλει θέμα αναρμοδιότητας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ετοιμάσουμε έναν έναν πλήρη φάκελο και θα τον στείλουμε στη ΦΙΦΑ. Όχι για να κερδίσουμε κάτι αγωνιστικά, αλλά για να καταγγείλουμε τα κακώς κείμενα».

Για το ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει από την ΕΠΟ και την αποκατάσταση της ζημίας που έχει υποστεί από αυτήν:

«Αν το CAS δηλώσει αναρμόδιο ή τέλος πάντων αν δεν εξετάσει την ουσία της υπόθεσης, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να κινηθούμε νομικά κατά της ομοσπονδίας, για τη ζημία που θα υποστεί ο σύλλογος από τη μη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το πότε περιμένουν στον ΠΑΟΚ να εξεταστεί η υπόθεση από το CAS:

«Εντός των ημερών θα καταθέσουμε την καταγγελία και θα ζητήσουμε από το CAS να κρίνει την υπόθεση ως κατεπείγουσα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει την μη επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ:

«Τις επόμενες ημέρες θα γίνει διοικητικό συμβούλιο στη Σούπερ Λίγκα για να επικυρωθεί η βαθμολογία. Εμείς θα ζητήσουμε αυτό να μη γίνει μέχρι να βγει η απόφαση του CAS. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουμε μέχρι εκεί που δεν πάει. Θα εξαντλήσουμε γενικότερα όλες τις πιθανότητες που έχουμε να δικαιωθούμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.