“Δεν είναι εύκολο” (vid)

Ο Μίρκο Σαβίνι τον τελευταίο 1,5 χρόνο όλο φεύγει και όλο... παραμένει στον ΠΑΟΚ.

Ο Μίρκο Σαβίνι τον τελευταίο 1,5 χρόνο όλο φεύγει και όλο… παραμένει στον ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός αμυντικός μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει, τονίζοντας ότι είναι 100% επαγγελματίας και όσο ανήκει στην ομάδα, θα δουλεύει γι’ αυτή.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Σαβίνι:

– Ξεκινά για τον ΠΑΟΚ μια πιο δύσκολη περίοδος; Η ομάδα έχει φτάσει ψηλά και ο κόσμος θέλει το βήμα παραπάνω, όμως τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά…
«Δεν ξέρω επακριβώς το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος, ούτε της Ελλάδος ούτε και της ομάδας. Ελπίζω ειδικά για την ομάδα να βρεθεί μια λύση. Η νέα σεζόν θα είναι σίγουρα δύσκολη διότι έχουμε μεγάλες απαιτήσεις».

– Για μένα είσαι ο ορισμός του δωδέκατου παίκτη, καθώς βοηθάς την ομάδα όποτε υπάρχει πρόβλημα. Ισως να μην ακούγεται καλά…
«Σίγουρα δεν ακούγεται καλά, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Πολλές φορές μου έχουν πει ”να σπάσουμε το συμβόλαιο”, ”να κάνουμε ένα νέο με λιγότερα χρήματα”. Μετά μου είπαν ότι συνεχίζουμε. Δεν είναι εύκολο να ζεις σε μια τέτοια κατάσταση».

– Τι ακριβώς έχει γίνει μέχρι στιγμής;
«Ο Παντελής μίλησε και με τον ατζέντη μου και εμένα, πριν από την προετοιμασία, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να αλλάξει το συμβόλαιό μου, ακόμα και να λυθεί. Δεν βρέθηκε λύση και είμαι εδώ. Αν μου ζητήσουν να συζητήσω και πάλι αυτό το θέμα, θα το κάνω. Οσο θα έχω συμβόλαιο, θα δουλεύω για τον ΠΑΟΚ. Είναι δύσκολο για μένα τη μια μέρα να σπάσω το συμβόλαιο, την άλλη απλά να μειωθούν τα χρήματα που λαμβάνω και μετά να κάνω προπονήσεις. Μου δείχνουν ότι δεν με εμπιστεύονται τόσο πολύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθώ. Μέχρι να αλλάξει κάτι, σέβομαι απόλυτα το συμβόλαιό μου».

– Ολα όσα έχουν συμβεί ανάμεσα σ’ εσένα και στον ΠΑΟΚ σε έχουν απομακρύνει από το να δεθείς με την ομάδα;
«Αν εσένα στην εφημερίδα σου κάθε μέρα σου έλεγαν ότι αύριο μπορεί να φύγεις, ότι μπορεί να σου δίνουνε λιγότερα λεφτά, να σου βρούνε άλλη εφημερίδα, πώς θα αισθανόσουν; Είμαι στα 32 μου και είμαι επαγγελματίας. Δεν θέλω να το βγάζω αυτό στο γήπεδο».

– Ποια είναι η άποψή σου για τον Λάζλο Μπόλονι;
«Υστερα από τόσα χρόνια πλέον προσπαθώ να κρατάω από κάθε προπονητή τα καλύτερά του στοιχεία».

– Πέρυσι ήσουν και αρκετά άτυχος…
«Μεγάλη αλήθεια αυτό που λες… Αρχικά ο Μάριο Μπερέτα με έβγαλε εκτός ευρωπαϊκής λίστας, μετά υπήρχε χώρος στην ενδεκάδα και εγώ τραυματίστηκα. Συμβαίνουν αυτά».

– Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές σου στον ΠΑΟΚ;
«Προσωπικά το γκολ με τον Αρη. Για την ομάδα υπήρχαν νίκες, όπως με τον Ολυμπιακό που τον κερδίσαμε τρεις φορές σε τέσσερις μήνες ή με τη Φενέρμπαχτσε. Ζήσαμε όμορφες στιγμές».

– Τι προσδοκίες μπορεί να έχουν οι φίλαθλοι για φέτος;
«Η κατάσταση είναι δύσκολη και την περιγράψαμε νωρίτερα. Οι παίκτες δεν έχουν άλλη υποχρέωση από το να παλεύουν παιχνίδι με παιχνίδι».

– Για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια:
“Εχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να τον κρατήσουν στο συγκεκριμένο επίπεδο”.

– Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
“Απ’ όσα ακούω από τους Ελληνες, θεωρούν ότι δύσκολα θα αλλάξουν πράγματα. Η κατάσταση στην Ιταλία άλλαξε. Δεν ήταν μόνο η πτώση ομάδων, αλλά και η συμπεριφορά των διαιτητών άλλαξε, έχει βελτιωθεί αισθητά. Σίγουρα όταν παίζουν με τις μεγάλες ομάδες υπάρχουν παρεξηγήσεις, αλλά υπάρχει σίγουρα βελτίωση”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.