Κατά λάθος… ισοπαλία (video)

Απόλλωνας και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1 στη Ριζούπολη, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με αυτογκόλ και τους Αγρινιώτες να "απαντούν" με μια... απόπειρα σέντρας που κατέληξε γκολ.

Απόλλωνας και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1 στη Ριζούπολη, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με αυτογκόλ και τους Αγρινιώτες να “απαντούν” με μια… απόπειρα σέντρας που κατέληξε γκολ. Για την ομάδα της Αθήνας ήταν η πρώτη ισοπαλία στη σεζόν, ενώ αυτή της Αιτωλοακαρνανίας έμεινε χωρίς νίκη μακριά απ’ το “σπίτι” της.

Βέβαια, η ισοπαλία μόνο ως θετικό αποτέλεσμα μπορεί να λογίζεται για τον Παναιτωλικό που βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, ξαφνικά και από αποκλειστικά δικό του λάθος. Η ομάδα του Μάκη Χάβου κατάφερε να αντιδράσει, αφού μετά το πρώτο 20λεπτο πήρε τα ηνία του ματς και είχε την κατοχή της μπάλας με τα σχετικά ποσοστά να τελειώνουν στο 56%-44% υπέρ της.

Στο πρώτο του ματς στον Απόλλωνα, ο Τεννές προτιμά σύστημα 4-3-3, με τους Χατζηζήση (δεξιά), Παντελιάδη μπακ, τους Άλβαρες, Δεληζήση δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και τους Κόρμπο, Καμαρά, Τσοκάνη στη μεσαία γραμμή. Ο Γκουέλα αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Διαμάντης στην αριστερή και ο Φαρινόλα στην κορυφή της επίθεσης. Στο 4-2-3-1 του Χάβου από την άλλη, από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα ήταν οι Γκάλο, Κούσας, Μπίκεϊ, Μελισσάς και σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Γοδόι, Ζούνιορ. Μπακάκης, Καμαρά και Σφακιανάκης συνέθεσαν την τριάδα πίσω απ’ τον προωθημένο Μπόγιοβιτς.

Το παιχνίδι περιορίστηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου και οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Για καλή του τύχη ο Απόλλωνας προηγήθηκε μόλις στο 7′ με αυτογκόλ του Μπόγιοβιτς, ο οποίος λειτούργησε σαν επιθετικός (η φυσική του θέση) και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκούελα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με προβολή. Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ξανά τον Ράφαελ, οι Αγρινιώτες θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στην ισοφάριση στο 30′ με τον Κούσα και στο 31′ με τον Καμαρά, αλλά ο Τζόρβας είπε “όχι” τόσο στο γυριστό του πρώτου όσο και στην κεφαλιά του δεύτερου.

Ο Θεοδωρίδης πήρε τη θέση του Σφακιανάκη στον ρόλο του “ελεύθερου” με την έναρξη του δεύτερου μέρους και με την παρουσία του έδωσε πνοή στους φιλοξενούμενους. Όσο περνούσε η ώρα, ωστόσο, οι του Απόλλωνα κλείνονταν για να κρατήσουν το προβάδισμα και ο δρόμος του Παναιτωλικού για την ισοφάριση γινόταν όλο και πιο δύσβατος. Τη λύση, λοιπόν, έδωσε ο Μελισσάς.

Έστω και αν δεν το ήθελε, ο έμπειρος άσος σκόραρε στο 73′ με ένα άπιαστο σουτ από τη γωνία της περιοχής, το οποίο βέβαια ξεκίνησε από τα πόδια του για σέντρα. Σημασία βέβαια έχει το αποτέλεσμα. Και με το γκολ του Μελισσά, ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Απόλλωνας:  Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Άλβαρες, Παντελιάδης, Κόρμπος (78′ Ζουέλα), Καμαρά, Γκουέλα, Τσοκάνης (65′ Μπάρκογλου), Διαμάντης (52′ Έγκον), Φαρινόλα

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά (87′ Καλογέρης), Μελισσάς, Γοδόι (60′ Μπελόν), Ζούνιορ, Σφακιανάκης (46′ Θεοδωρίδης), Γκάλο, Μπακάκης, Μπίκεϊ, Μπόγιοβιτς

Κυριάκος Νταμαδάκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.