Αυτοκριτική από Παντελίδη

Για τα λάθη του ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Ξάνθη και τη βελτίωσή τους, μίλησε ο Σάββας Παντελίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.

Για τα λάθη του ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Ξάνθη και τη βελτίωσή τους, μίλησε ο Σάββας Παντελίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.

Ο τεχνικός των Γιαννιωτών σχολίασε αρκετά θέματα, αναλύοντας το επόμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αλλά και τους αντιπάλους του ΠΑΣ στα περσινά πλέι οφ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο.

«Θα κάνω μια αναδρομή στα συμπεράσματα που έχουν βγει μετά το παιχνίδι που πέρασε και σίγουρα αυτή την εβδομάδα είχα περισσότερη δουλειά από οποιαδήποτε άλλη. Ασχοληθήκαμε πολύ περισσότερο, μέχρι σχεδόν και σήμερα, πριν την προπόνηση με το πώς θα βελτιώσουμε τη δική μας ομάδα και λιγότερο τι θα κάνει και πως θα το κάνει ο αντίπαλος στο επόμενο παιχνίδι, γιατί θεωρώ ότι μετά το παιχνίδι της Κυριακής το μοναδικό που μπορούμε να κρατήσουμε είναι οι τρεις βαθμοί και από εκεί και πέρα ένα εικοσάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο και ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο.

Βλέποντας ξανά και ξανά το παιχνίδι, το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε και πρέπει οπωσδήποτε να το αλλάξουμε δραστικά, είναι κυρίως οι επιλογές που έχουμε με τη μπάλα στα πόδια μας και πιεζόμαστε από τον αντίπαλο. Δίνεται η ευκαιρία στον αντίπαλο, την δώσαμε τουλάχιστον στο παιχνίδι της Κυριακής, να κάνει εύκολες επιθέσεις,  χωρίς να ματώσει με τη μπάλα. Του τη δίναμε εμείς από κακές επιλογές. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι και θεωρώ ότι θα το βελτιώσουμε πάρα πολύ σύντομα. Το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα το θες. Το παιχνίδι που πέρασε μας το έδωσε ξεκάθαρα να το καταλάβουμε» ήταν τα πρώτα λόγια του Παντελίδη που συνέχισε:

«Από κει και πέρα είναι πρόκληση το παιχνίδι που έρχεται, μπορεί ο αντίπαλος να έχει ελάχιστους βαθμούς, μπορεί και εμείς όμως  να έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από εκείνον, γιατί και εμείς στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν έχουμε πάρει πολλά πράγματα. Όπως κάθε παιχνίδι, αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τον αντίπαλο, αλλά πάνω από όλα έχει σημασία για το παιχνίδι που έρχεται, το τι θα κάνουμε εμείς μέσα στο γήπεδο και πως θα παρουσιαστούμε εμείς, πόσο θα είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί πειθαρχημένοι, δυνατοί και πάνω από όλα με πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα. Εστιάζω περισσότερο στην ομάδα μου, γιατί νομίζω ότι έχουμε την δυνατότητα, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που είμαστε εδώ, να μπορέσουμε  στα περισσότερα παιχνίδια να ορίζουμε τη ροή του αγώνα εμείς.

Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα , έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Αρκεί να μείνουμε συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι και σοβαροί με πίστη για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δουλέψαμε αρκετά μέχρι σήμερα και έχουμε μπροστά μας δυο, τρεις ημέρες να δουλέψουμε λίγο παραπάνω για το συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί όπως σας είπα μέχρι τώρα δουλεύαμε περισσότερο στο τι κάναμε εμείς στο παιχνίδι που πέρασε. Θεωρώ ότι τη Δευτέρα  η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια μίλησε για την απώλεια του Ντε Βινσέντι:

«Έχουμε την απώλεια του Τόμας. Κάθε απώλεια είναι σημαντική από οποιονδήποτε από τους παίκτες έχουμε αλλά κάθε απώλεια αναπληρώνεται. Θεωρώ ότι με τα παιδιά που έχουμε θα έχουμε λύσεις για να παρουσιαστούμε το ίδιο καλοί, όπως και με τον Τόμας. Όπως και πριν έρθει ο Τόμας, πάλι θεωρώ  ότι μπορούσαμε να ανταποκριθούμε και όλα να πάνε καλά.

Για το πόσο χρονικό διάστημα θα απουσιάσει ο Ντε Βινσέντι:

«Θα βγει σχετική νομίζω ανακοίνωση από την ομάδα, αλλά νομίζω ότι θα λείψει κοντά στον ένα μήνα. Μπορεί να είναι 20 ημέρες, παραπάνω δύσκολα, λιγότερο μπορεί».

Για την εικόνα του   Παναιτωλικού:

«Εκτός από την εικόνα που έχω από το  φιλικό που κάναμε το καλοκαίρι, την εβδομάδα του παιχνιδιού βλέπω όλα τα παιχνίδια του αντίπαλου. Και τα έξι  που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Παναιτωλικός τα έχω δει. Είναι μια ομάδα η οποία σίγουρα όταν βρει ρυθμό με τη βοήθεια του κόσμου της γιατί είναι μικρό το γήπεδο και είναι πολύ κοντά ο κόσμος και τους βοηθάει, μπορεί να πετύχουν πολλά πράγματα. Το ζητούμενο όμως για μένα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Δεν ξέρω αν θα είναι το δυσκολότερο παιχνίδι μέχρι τώρα.

Η ιδιοσυγκρασία μου είναι τέτοια που δεν με πειράζει  αν θα είναι γεμάτο ή άδειο το γήπεδο. Ίσως το ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο αυτό να δώσει σε κάποιον παραπάνω κίνητρο. Μακάρι να το δώσει στην δική μας την ομάδα και να βγούμε στο γήπεδο έτσι όπως το θέλουμε».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΣ ώστε να πάρει θετικό αποτέλεσμα:

«Για να πάρεις θετικό αποτέλεσμα εκτός πρέπει να είσαι προσεκτικός στην άμυνά σου για να μη δώσεις θάρρος στον αντίπαλο και να δυσκολεύεται να διασπάσει τις γραμμές σου. Έχει μεγάλη σημασία και το πόσο απειλητικός είσαι εσύ. Αν πας με σκοπό και στόχο να είσαι, όλοι πίσω από την μπάλα και να αμυνθείς μόνο, είναι σίγουρο ότι, κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 90% ,κάποια στιγμή κάτι θα συμβεί και έχεις πολύ λίγες πιθανότητες. Πρέπει να έχεις θάρρος και αυτοπεποίθηση, να κρατάς την μπάλα στην κατοχή σου, να μην την χάνεις εύκολα και να απειλείς τον αντίπαλο».

Για το αν έχει κατοχή μπάλας ο ΠΑΣ σε βαθμό που να ικανοποιείται:

«Στο ξεκίνημα της συνέντευξης είπα ότι το πρόβλημά μας ήταν ότι κάναμε πολλές λάθος επιλογές χωρίς να μας πιέζει ο αντίπαλος. Αυτό μπορεί να είναι και θέμα δουλειάς αλλά μπορεί και θέμα, όχι αυτοπεποίθησης, αλλά μπορεί να είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας του παίκτη να θέλει να πάρει  το κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Να δώσει δηλαδή ο συγκεκριμένος ή οι συγκεκριμένοι παίχτες, αυτοί που εκείνη τη ώρα έχουν την κατοχή της μπάλας, κάτι παραπάνω στην ομάδα, να κάνουν μια παραπάνω ενέργεια. Αυτό αν γίνει συνεχόμενα 2-3-4 φορές, από διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, εκεί  χάνει η ομάδα, αρχίζει και χάνει την αυτοπεποίθησή της, αλλά και ο κόσμος.

Όσον αφορά την κατοχή μπάλας, σας είχα πει στην αρχή ότι περιμένω μια πιο επιθετική ομάδα. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι η ομάδα πρέπει είναι  βελτιωμένη, δηλαδή  πρέπει να είναι πιο επιθετική,  σκοράρει πιο συχνά και βγάζει περισσότερες επιθέσεις. Στην κατοχή της μπάλας εκτός από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, που πετύχαμε δυο τέρματα και είχαμε την κατοχή της μπάλας, στα υπόλοιπα παιχνίδια,  σίγουρα με τον Ατρόμητο δεν ήταν τόσο εύκολο, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ καλό αντίπαλο, στο παιχνίδι με τη Λιβαδειά, παρότι ήμασταν φλύαροι στην τελική προσπάθεια, εντούτοις μπορούσαμε και κρατούσαμε τη μπάλα, δεν πηγαίναμε σε απευθείας επιθέσεις. Στο παιχνίδι της Κυριακής  ήταν πάρα πολλά τα λάθη που κάναμε. Θα βελτιωθεί, η ομάδα, , να είστε σίγουροι γι αυτό γιατί  έχω εντοπίσει το πρόβλημα και είναι θέμα χρόνου να το λύσουμε».

Για την  Super League στις τις 6 πρώτες αγωνιστικές:

«Είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα από πέρσι. Πρώτα από όλα δεν υπάρχει ομάδα που θα μείνει πίσω. Γιατί αν αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι πίσω, νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα και την δύναμη σαν ομάδα να σηκωθεί από τα σχοινιά, από το καναβάτσο, κάποια στιγμή και θα τα καταφέρει. Από τις υπόλοιπες ομάδες υπάρχουν πολλές ομάδες πολύ καλές που δεν έχουν πάρει βαθμούς. είτε γιατί έχουν πολλές ισοπαλίες είτε γιατί κάποια παιχνίδια τους έχουν γυρίσει στο 87′ ή στο 90′. Θεωρώ  ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που με ένα καλό αποτέλεσμα θα πλησιάσουν κοντά γι αυτό νομίζω ότι σίγουρα  θα αργήσουν να ξεχωρίσουν εκτός από μια δυο ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να φύγουν λίγο πιο ψηλά. Θα υπάρχει μεγάλος συνωστισμός».

Για τον Ατρόμητο και τον Αστέρα που ήταν μαζί με τον ΠΑΣ στα play off:

«Αν μετρήσω το περσινό ξεκίνημα  νομίζω ότι ειδικά ο Ατρόμητος, στο περσινό ξεκίνημα δεν ήταν τόσο καλός. Θεωρώ  ότι  φέτος είναι καλύτερος. Η Τρίπολη παίζει διαφορετικά, έχει αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, ήρθαν διαφορετικοί παίχτες στην ομάδα. Αυτό δεν της έδωσε τη δυνατότητα να είναι από νωρίς έτοιμη για αυτό που προσπαθεί να κάνει. Δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα με την αλλαγή προπονητή και αν θα μπορέσει  ξαναβρεί το ρυθμό της. Πάντως σίγουρα δεν είναι αυτή τη στιγμή στην κατάσταση που ήταν πέρσι  στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Για τις υπόλοιπες ομάδες βλέπω ένα μεγάλο γκρουπ  που θα βρίσκονται κοντά βαθμολογικά».

Για την πίεση του κόσμου:

«Σίγουρα το ότι έχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας και ότι τα παιδιά έχουν ένα τσουβάλι στην πλάτη τους και το κουβαλάνε φαίνεται είναι πολύ σημαντικό και καμιά φορά το εκλαμβάνω κι εγώ. Έχω να πω δυο πράγματα. Συνεχώς λέω στα παιδιά ότι μεγάλη σημασία έχει η αφοσίωση σε αυτό που κάνεις και η προσπάθεια που κάνεις. Να παίξουμε καλά κι επειδή είναι ποδόσφαιρο και έχει τρία αποτελέσματα μπορεί και να μην κερδίσουμε αλλά να παίξουμε καλά. Έχει πολύ μεγάλη  σημασία έχει να είμαστε εμείς ικανοποιημένοι  με τον εαυτό μας. Εγώ προσωπικά την Κυριακή ή και σε  σε άλλα παιχνίδια δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος, την Κυριακή περισσότερα από τα άλλα. Θα πρέπει να επικεντρώσουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς κάθε Κυριακή και όχι στο τέλος του πρωταθλήματος ή αν υπάρχει πίεση. Αυτό μπορούμε να το αφήσουμε λίγο στην άκρη. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε ούτε με την περσινή, ούτε την προπέρσινη σεζόν, ούτε με πριν τρία χρόνια.

Ο ΠΑΣ έχει κάνει κι άλλες καλές χρονιές παλιότερα ή έχει κάνει κακές χρονιές νωρίτερα. Πρέπει να κοιτάμε μες στ αποδυτήρια τι κάνουμε τώρα και πως θα γίνουμε καλύτεροι τώρα. Να μείνουμε εκεί.  Σίγουρα την Κυριακή μεταφερόταν μια γκρίνια . Κάποιες στιγμές κι εγώ αν είχα πληρώσει εισιτήριο μπορεί να  το ζήταγα πίσω. Δεν είχαμε καλή εικόνα, θα μπορούσαμε να έχουμε και καλύτερη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω. Από το παιχνίδι κυπέλλου είπα, εγώ. Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Αν παίζαμε καλύτερα θα παίρναμε και τον κόσμο μαζί μας, οπωσδήποτε, χωρίς να αφαιρώ από τα παιδιά αυτό που έχουν δίκιο. Πιέζονται τα παιδιά από μόνοι τους, δεν τους πιέζει κανείς, είναι άνθρωποι που ζουν στην πόλη, είναι όλη την μέρα έξω,  φυσιολογικό είναι να παίρνουν τα μηνύματα… Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να αποφορτίσω να χαρούν το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό να χαίρονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.