Απόλυτος… οικοδεσπότης (video)

Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στα Ιωάννινα πανηγύρισε ο ΠΑΣ που επικράτησε 2-1 της Skoda Ξάνθης.

Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στα Ιωάννινα πανηγύρισε ο ΠΑΣ που επικράτησε 2-1 της Skoda Ξάνθης. Οι ακρίτες έγιναν η πρώτη ομάδα που σκόραρε φέτος στους “Ζωσιμάδες”, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να τους χαρίσει ένα θετικό αποτέλεσμα και έμειναν χωρίς βαθμό ως τώρα μακριά απ’ το “σπίτι” τους. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης έπαιξε η αποβολή του αρχηγού των φιλοξενούμενων, Σπύρο Βάλλα, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 4-2-3-1 του Παντελίδη, ο Βελλίδης ήταν στην εστία, με μπακ τους Ντάσιο (δεξιά), Μιχαήλ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τζημόπουλο, Κολοβέτσιο. Τσουκαλάς και Λίλα διατήρησαν τις θέσεις τους στον χώρο του κέντρου, ενώ οι Τσάβες (δεξιά), Κοροβέσης ήταν στις πτέρυγες και ο Ντε Βινσέντι σε ελεύθερο ρόλο με προωθημένο τον Ίλιτς. Ίδιο σύστημα και για τους φιλοξενούμενους, με τον Κυριακίδη στο τέρμα και τους Μπέρτο, Γούτα, Βάλλα, Μπαξεβανίδη από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Ντε Γκουζμάν και Ντιέ ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Μάνταλος δεξιά, ο Σολτάνι αριστερά και ο Μαρίν πίσω απ’ τον Σολάρι που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΣ προερχόταν από την ήττα στη Λιβαδειά, ενώ η Ξάνθη από την εύκολη εντός έδρας νίκη επί του Άρη. Η ομάδα του Παντελίδη ήταν το φαβορί του αγώνα και φρόντισε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της με την έναρξη. Με την πρώτη καλή ευκαιρία, ο Κοροβέσης στο 6′ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή μετά από γύρισμα του Ίλιτς και έβαλε τους Γιαννιώτες μπροστά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με την άστοχη κεφαλιά του Βάλλα στο 13′ και ακόμη περισσότερο στο 28′, όταν ο Σολάρι με προβολή από τη μικρή περιοχή σε κενή εστία έστειλε την μπάλα πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 43′ και σε προσπάθεια του Μπέρτου η μπάλα κόντραρε στον Κολοβέτσιο και ανάγκασε τον Βελλίδη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ η τελευταία αξιοσημείωτη φάση ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Ίλιτς έβγαινε μόνος του απέναντι στον Κυριακίδη και ο Βάλλας πρόλαβε να τον σταματήσει, πλην όμως αντικανονικά για να αντικρίσει απευθείας την κόκκινη κάρτα του Τριτσώνη.

Ο Μάουρερ αντικατέστησε τον Σολάρι με τον Χοσέμι για να διατηρήσει τις ισορροπίες στο κέντρο της άμυνας, με τους ακρίτες να διατηρούν την κατοχή της μπάλας και στο δεύτερο ημίχρονο παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Στο 50′ ο Τσάβες έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση πλασάροντας μόλις άουτ από την περιοχή και μετά από ένα 20λεπτο και κάτι χωρίς φάσεις, η Ξάνθη βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Ντιέ έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σολτάνι κι αυτός γύρισε την μπάλα στον Ράνο, ο οποίος με σουτ από κοντινή απόσταση και την μπάλα να κοντράρει στον Κολοβέτσιο έφερε το ματς στα ίσα. Η “απάντηση” των γηπεδούχων ήρθε άμεσα και από τον παίκτη που… έπρεπε. Τον Κολοβέτσιο, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά στο 77′ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον ΠΑΣ, αυτή τη φορά οριστικά.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή σε ένα ματς όπου οι Κοροβέσης, Ράνος σκόραραν τα πρώτα τους γκολ στη φετινή Σούπερ Λιγκ και ο Κολοβέτσιος βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος,  Μιχαήλ,  Λίλα, Τσουκαλάς, Τσάβες (90’+1′ Στρούνα), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (60′ Βίλα), Ίλιτς (81′ Κεϊτά)

Skoda Ξάνθη:  Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκουζμάν, Ντιέ, Μάνταλος, Σολτάνι (75′ Κάλβο), Μαρίν (56′ Ράνος), Σολάρι (46′ Χοσέμι)

Κυριάκος Νταμαδάκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.