Βεντούρης: “Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος”

Ο Γεράσιμος Βεντούρης μίλησε για το ενδιαφέρον που υπάρχει από επενδυτικό όμιλο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Ο Γεράσιμος Βεντούρης μίλησε για το ενδιαφέρον που υπάρχει από επενδυτικό όμιλο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Πανιώνιος. Ο πρόεδρος της ομάδας της Νέας Σμύρνης εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα των ενδιαφερομένων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βεντούρης στο Sentra 103,3:

Για το εάν ισχύει ότι απομένουν λεπτομέρειες, για να αλλάξει χέρια ο Πανιώνιος: «Είναι λίγο αισιόδοξη αυτή η τοποθέτηση. Έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις των ενδιαφερομένων. Ξέρω ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται, αλλά δεν θέλουν σε αυτή την φάση να βγουν τα ονόματα προς τα έξω. Έχουν εκθέσει το ποιες είναι οι απόψεις τους, ποιό είναι το πλάνο τους και τι χρήματα θα βάλουν σε μια προοπτική πενταετίας. Από εκεί και πέρα όμως, μένουν πάρα πολλά ακόμα».

Για το ποια είναι τα θέματα, τα οποία απομένουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία: «Κατά τελείως ειρωνικό τρόπο, ένα από τα πιο σοβαρά θέματα είναι το να έρθουν οι ορκωτοί λογιστές να δουν τα βιβλία γιατί δεν πιστεύουν τα νούμερα. Η ΠΑΕ Πανιώνιος, είναι από τις πιο υγιείς ΠΑΕ και επιχειρήσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι λιγάκι δύσκολο για αυτούς να το πιστέψουν, και θέλουν να διαπιστώσουν αν τα νούμερα είναι όντως αυτά που τους λέμε. Τα οποία έτσι είναι και δεν πρόκειται να βρούνε κάτι. Ούτε έχουνε να βρούνε κρυμμένα νούμερα σε ισολογισμούς ούτε τίποτα. Οπότε αυτό είναι καθαρά διαδικαστικό θέμα, το οποίο πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα λήξει».

Για το εάν η συγκεκριμένη Κυπριακή εταιρία, έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την εξαγορά της ΠΑΕ Πανιώνιος: «Όχι. Είναι μια εταιρία, η οποία είναι κομμάτι του ομίλου. Είναι ένας μεγάλος όμιλος. Τα φυσικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται, δίνουν κάποια μεγάλη βαρύτητα στην όλη συζήτηση που γίνεται. Πέραν όμως, από το να δούνε τα οικονομικά, είναι ακόμα πάρα πολλά. Δεν είναι εύκολη η τελική υλοποίηση, γιατί καταρχάς θέλουν εγγυήσεις ότι αυτά τα οποία λένε θα γίνουν. Όταν καθίσουν οι δικηγόροι να προσπαθήσουν να γράψουν αυτά που συζητάμε, δεν θα είναι εύκολο. Είναι περίπλοκο. Αυτό που μπορώ να πω, στην παρούσα φάση, είναι ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Τίποτε άλλο».

Για το εάν θεωρεί δεδομένη την μεταβίβαση των μετοχών: «Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι μένουν λεπτομέρειες, για να πούμε το πως μπορεί να γίνει. Από εκεί και πέρα, η υλοποίηση αυτή καθεαυτή, δεν είναι εύκολη».

Για το εάν υπάρχει κάποιος άλλος Έλληνας, εκτός από τον κύριο Κατσιφαράκη: «Υπάρχει και ο Έλληνας συνέταιρος τους. Έχω δεσμευτεί με επιθυμία δική τους, εάν δεν φτάσουμε σε κάποιο τελικό στάδιο, να μην βγάλω προς τα έξω τα ονόματα τους».

Για το εάν ο κύριος Τσακίρης είναι ενήμερος για τις επαφές που γίνονται: «Ο κύριος Τσακίρης δεν είναι ενήμερος, με την έννοια να έχουμε μιλήσει. Καταρχάς, ο κύριος Τσακίρης δεν εμπλέκεται στην μεταβίβαση των μετοχών. Ο Πανιώνιος μπορεί να τις μεταβιβάσει, κατά την δική του θέληση. Δεν είναι κάτι το οποίο είναι στην κρίση του κύριου Τσακίρη. Απλώς, ο κύριος Τσακίρης, θα παραμείνει με τις μετοχές που έχει, πιθανόν με κάποιον άλλον μεγαλομέτοχο από τον Γυμναστικό Σύλλογο».

Για το πότε θεωρεί ότι θα ολοκληρωθούν όλες οι ενέργειες για την μεταβίβαση: «Νομίζω ότι, εάν δεν στείλουν τους ορκωτούς να βεβαιωθούν για τα νούμερα, δεν θα προχωρήσει σοβαρά η όλη συζήτηση. Πρέπει να πειστούν ότι τα νούμερα που τους έχουμε δώσει, είναι τα πραγματικά».

Για το ποιο θα είναι το μέλλον του Πανιωνίου, αν δεν προχωρήσουν αυτές οι συζητήσεις: «Αν είναι να προχωρήσει, θέλουμε να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά. Μετά πρέπει να παρουσιαστεί επίσημα το όλο θέμα στον Ερασιτέχνη και να το εγκρίνει. Γι αυτό σας λέω, ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, και πιστεύω ότι μπορεί μέσα στις επόμενες δύο τρεις  εβδομάδες να τελειώσει».

Για το εάν ισχύει, πως στο ταμείο του Πανιωνίου θα μπουν γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ: «Δεν θέλω να πω συγκεκριμένο ποσό. Πάντως, δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα αυτά τα νούμερα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.