Γιουβέντους – Μόντσα 2-0: Φινάλε και αντίο σε Αλέγκρι – Σάντρο

Η κυπελλούχος Ιταλίας ολοκλήρωσε νικηφόρα το 34ο και τελευταίο παιχνίδι της σεζόν απέναντι στην αδιάφορη Μόντσα. Τελευταίο ματς στον πάγκο για τον Μαξ Αλέγκρι, αντίο και από τον Άλεξ Σάντρο που μένει ελεύθερος.

Κύπελλο και Champions League Έρχεται ο Τιάγκο Μότα

Η κυπελλούχος Ιταλίας Γιουβέντους ολοκληρώνει την σεζόν στο Καμπιονάτο καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση (71β.) και την έξοδο στους ομίλους του νέου Champions League. H φιναλίστ του Copa Italia, Αταλάντα, που κατέκτησε το Europa League και έχει δύο παιχνίδια λιγότερα (Τορίνο 26/5 και Φιορεντίνα (2/6), ακολουθεί και μπορεί να τερματίσει αυτή στην τρίτη θέση.

Στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα παίξουν και οι δύο, καθώς η Ιταλία με τα φετινά κατορθώματα, βγάζει πέντε ομάδες στο Champions League. Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Μπολόνια και Αταλάντα.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της «Μεγάλης Κυρίας», στην δεύτερη θητεία του, κατάφερε να ολοκληρώσει το «σκουντέτο» με νίκη παραμένοντας αήττητη το τελευταίο δίμηνο. Έκλεισε τη σεζόν χωρίς να χάσει στα τελευταία 9 ματς. Αδιάφορη βαθμολογικά η Μόντσα, θα παίζει και του χρόνου Serie A, ολοκλήρωσε την σεζόν χωρίς νίκη στα τελευταία 9 παιχνίδια.

Το καθάρισε σε 2 λεπτά – «Αντίο» με γκολ από τον Άλεξ Σάντρο

Ο Φεντερίκο Κιέζα, που επιλέχτηκε φυσικά από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι για το επερχόμενο Euro, με το 9ο φετινό του γκολ άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό (1-0). Ο Βραζιλιάνος Άλεξ Σάντρο (φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού), σε μια σεζόν με τα λιγότερα παιχνίδια στην καριέρα του στο Τορίνο (16), έσπασε τη γκίνια και κατάφερε να βάλει γκολ μετά από τρία χρόνια! (2-0, 28ο λεπτό). Ασίστ από τον νεαρό Φατζιόλι που έπαιξε για 2η σερί αγωνιστική μετά την τιμωρία του. Είχε σκοράρει τελευταία φορά δις απέναντι στην Πάρμα (3-1, 21/4/21). Με 14γκολ αποχαιρετά τη Serie A. Ο 33χρονος αμυντικός αποχωρεί από το Τορίνο μετά 9 χρόνια και επιστρέφει ελεύθερος στην πατρίδα του.

Για τη Μόντσα, αλλαγή πέρασε και αγωνίστηκε για 15 λεπτά ο Γιώργος Κυριακόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός συμπλήρωσε 28 εμφανίσεις στο φετινό Καμπιονάτο. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η Μόντσα καθώς ο Αλέσιο Τσέρμπι κατάφερε ερχόμενος από τον πάγκο, μέσα σε 20 λεπτά να αντικρίσει δύο κίτρινες κάρτες και να αποβληθεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.