Μπολόνια-Γιουβέντους 3-3: Η ανατροπή της χρονιάς από την “Μεγάλη Κυρία” (video + highlights)

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, η Γιουβέντους πέτυχε την ανατροπή της χρονιάς και με 3ω τέρματα σε εννιά λεπτά, πήρε την ισοπαλία στην έδρα της Μπολόνια και παρέμεινε στην ισοβαθμία με τους "ροσομπλού".

Στο ντέρμπι για την τρίτη θέση της Serie A, Μπολόνια και Γιουβέντους αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής. Η υπέροχη ομάδα του Τιάγκο Μόττα έδειξε να “καθαρίζει” από νωρίς την υπόθεση νίκη απέναντι στην “Μεγάλη Κυρία“, που απέλυσε τον προπονητή της, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι λίγες μέρες πριν και κατέβηκε με υπηρεσιακό τον Πάολο Μοντέρο.

Αλλά η Γιούβε έκανε την ανατροπή της χρονιάς και με τρία γκολ σε 9 λεπτά, ισοφάρισε σε 3-3 και παρέμεινε “χέρι-χέρι” με την αντίπαλό της. Πλέον οι δύο ομάδες είναι στους 68 βαθμούς με μια αγωνιστική να απομένει, με την Αταλάντα να έχει την ευκαιρία να τους προσπεράσει.

Ονειρικό ξεκίνημα για την Μπολόνια, που προηγήθηκε με 2-0 μέσα σε μόλις 11 λεπτά. Η αρχή έγινε στο 2′, όταν μετά από φάση διαρκείας. η μπάλα κατέληξε στον Καλαφιόρι, ο οποίος πλάσαρε στην γωνία κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι. Εννιά λεπτά αργότερα, η ομάδα του Τιάγκο Μόττα διπλασίασε το προβάδισμά της. Σκόρερ ο Κάστρο, που πήρε την σέντρα από τον Ουρμπάνσκι και νίκησε τον Πολωνό γκολκίπερ, βάζοντας φωτιά στο “Ρενάτο Ντ’ Αλάρα“. Οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, με την ομάδα του Πάολο Μοντέρο να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 53′, οι “ροσομπλού” έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη νίκη τους, όταν ο Καλαφιόρι πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για να κάνει το 3-0. Ντοπιέτα για τον Ιταλό αμυντικό, που δεν είχε σκοράρει φέτος στο πρωτάθλημα.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η Μπολόνια θα πάρει την μεγαλύτερη νίκη της φέτος, η Γιούβε “ξύπνησε”. Οι αλλαγές του Μοντέρο λειτούργησαν άψογα κι η “Μεγάλη Κυρία” έκανε το απίθανο και πέτυχε τρία τέρματα μέσα σε 9 λεπτά.

Η αρχή έγινε στο 75′, με τον Κιέζα να εκμεταλλεύεται την πίεση των συμπαικτών του, να μπαίνει στην περιοχή και να μειώνει σε 3-1. Στο 83′ ο Μίλικ έκανε το ματς ντέρμπι με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σκορούπσκι. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι από το σοκ, ο Κενάν Γιλντίζ ισοφάρισε σε 3-3, ολοκληρώνοντας την μεγάλη επιστροφή. Το 3-3 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την Μπολόνια να χάνει “χρυσή” ευκαιρία να περάσει τρίτη και την Γιούβε να “επιστρέφει” από την Κόλαση.

Μπολόνια (Μόττα): Σκορούπσκι, Πος, Καλαφιόρι (75′ Μπιουκέμα), Λουκούμι, Κρίστιανσεν, Φρόιλερ (76′ Ελ Αζουζί), Εντόι, Αμπίσερ, Ουρμπάνσκι (70′ Φάμπιαν), Όντγκαρντ (70′ Ορσολίνι), Κάστρο (63′ Σαλεμάκερς)

Γιουβέντους (Μοντέρο): Σέζνι, Γκάτι (57′ Γιλντίζ), Μπρέμερ, Ντανίλο, Καμπιάσο (46′ Γουεά), Μιρέτι (46′ Αλκαράζ), Λοκατέλι, Ραμπιό (71′ Φατζιόλι), Ίλινγκ, Κιέσα, Βλάχοβιτς (64′ Μίλικ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.