Ζεσούς: «Δεν αισθάνομαι με κανέναν τρόπο προστατευμένος»

Σε ανακοίνωση μέσω της Νάπολι προέβη ο Χουάν Ζεσούς, μετά τη μη τιμωρία του Ατσέρμπι για ρατσιστική επίθεση προς το μέρος του.

Η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου απέσυρε την Τρίτη (26/3) έρευνα για φερόμενα ρατσιστικά σχόλια που έκανε ο Ιταλός διεθνής της Ίντερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι στον Βραζιλιάνο αμυντικό της Νάπολι, Χουάν Ζεσούς, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, στην αναμέτρηση της Νάπολι με την Ίντερ (1-1) στις 17 Μαρτίου.

Ο Ατσέρμπι, αντιμετώπισε μια πιθανή τιμωρία 10 αγωνιστικών που θα τελείωνε τη σεζόν του με την Ίντερ, ενώ θα μπορούσε να τον είχε αποκλείσει και από το προσεχές EURO με την εθνική Ιταλίας.

Η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είπε ότι «θεωρώντας ότι δεν έχει επιτευχθεί το ελάχιστο επίπεδο εύλογης βεβαιότητας ως προς το μεροληπτικό περιεχόμενο του αδικήματος που διαπράχθηκε, αποφασίστηκε να μην επιβληθούν οι κυρώσεις».

Ο αμυντικός της Νάπολι αρχικά εξήγησε ότι ο Ατσέρμπι του ζήτησε συγγνώμη. Ο αμυντικός της Ίντερ όμως έδωσε τη δική του εκδοχή μία μέρα αργότερα στους συμπαίκτες του στην εθνική Ιταλίας και τον προπονητή του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Αυτό πυροδότησε μια οργισμένη αντίδραση από τον Ζεσούς στο Instagram και κορυφώθηκε με ανακοίνωσή του μέσω της ομάδας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χουάν Ζεσούς:

«Έχω διαβάσει αρκετές φορές και με μεγάλη απογοήτευση την απόφαση του αθλητικού δικαστή, ο οποίος θεώρησε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι ήμουν θύμα ρατσιστικής προσβολής κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Ίντερ και Νάπολι στις 17 Μαρτίου. Σεβόμενος την απόφαση, είναι κάτι που δυσκολεύομαι να καταλάβω και με αφήνει να νιώθω πικρία».

«Ειλικρινά, με έχει απογοητεύσει ένα τόσο σοβαρό περιστατικό στο οποίο το μόνο λάθος μου ήταν ότι το αντιμετώπισα ως κύριος, αποφασίζοντας να μην διακόψω ένα σημαντικό παιχνίδι, με όλη την ταλαιπωρία που θα προκαλούσε στους θεατές που παρακολουθούσαν τον αγώνα. Το έκανα πιστεύοντας ότι μια τέτοια στάση θα ήταν σεβαστή, και ίσως ληφθεί ως παράδειγμα».

«Μετά από αυτή την απόφαση, φαντάζομαι ότι οποιοσδήποτε άλλος βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με τη δική μου θα ενεργήσει με πολύ διαφορετικό τρόπο, προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του και να περιορίσει το όνειδος του ρατσισμού, τον οποίο, δυστυχώς, παλεύουμε να απαλλαγούμε από τον εαυτό μας».

«Δεν αισθάνομαι με κανέναν τρόπο προστατευμένος από μια απόφαση που τόσο παραδέχεται ότι υπήρχαν σίγουρα αποδεικτικά στοιχεία για την προσβολή και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι ήταν μεροληπτικής φύσης, την οποία μόνο εγώ αντιλήφθηκα καλή τη πίστη. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς το “φύγε νέγρε, είσαι απλώς νέγρος” μπορεί να θεωρηθεί σίγουρα προσβλητικό αλλά όχι μεροληπτικό».

«Δεν καταλαβαίνω όλη την αναταραχή εκείνο το βράδυ αν ήταν πραγματικά “απλώς μια προσβολή”, για την οποία ο ίδιος ο Ατσέρμπι ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη, ο διαιτητής αποφάσισε να ειδοποιήσει το VAR, ο αγώνας διακόπηκε για πάνω από ένα λεπτό και οι συμπαίκτες του έσπευσαν να μου μιλήσουν».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Ατσέρμπι άρχισε να αλλάζει την εκδοχή του για τα γεγονότα την αμέσως επόμενη μέρα, ενώ ήταν με την εθνική ομάδα, αντί να το αρνηθεί αμέσως μετά τον αγώνα, όταν στην πραγματικότητα συνέβη».

«Δεν περίμενα να τελειώσει έτσι. Φοβάμαι –και ελπίζω να κάνω λάθος– ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό προηγούμενο για τη δικαιολόγηση ορισμένων συμπεριφορών μετά το συμβάν.
Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτό το (για μένα) θλιβερό θέμα μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου να προβληματιστεί για ένα ζήτημα που είναι τόσο σοβαρό όσο και επείγον».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.