Λέτσε – Φιορεντίνα 3-2: Ποτέ μη λες ποτέ… (videos)

Με δύο γκολ, στο 90' και στο 92' η Λέτσε πανηγύρισε σπουδαία νίκη με ανατροπή στην... ανατροπή επί των "Βιόλα" 3-2 σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που "άνοιξε" την 23η αγωνιστική στη Serie A

“Έσπασαν” καρδιές στο “Βία ντελ Μάρε” το βράδυ της Παρασκευής, εκεί όπου Λέτσε και Φιορεντίνα έδωσαν σπουδαία ποδοσφαιρική παράσταση, τον επίλογο της οποίας θα τον υπέγραψε με περηφάνεια ο Άλφρεντ Χίτσκοκ!

Οι γηπεδούχοι συνεπικουρούμενοι κι από το θερμό κοινό τους, μπήκαν δυνατά στον αγώνα δείχνοντας αποφασισμένοι για το… τρίποντο που θα τους απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη. Μόλις στο 11′ κατέγραψαν διπλή ευκαιρία, πρώτα με κεφαλιά του Καμπά που σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της αντίπαλης εστίας και στη συνέχεια με σουτ του Άλμκβιστ που πέρασε εκτός. Η επόμενη προειδοποίηση ήρθε στο 14′ και πάλι με τον Άλμκβιστ. Ωστόσο ήταν το 17′ όταν σε αντεπίθεση ο Φαλαόνι υπέπεσε σε φάουλ που αρχικά υποδείχθηκε ως πέναλτι αλλά με την αρωγή του VAR η αλήθεια αποκαταστάθηκε κι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής που είχε αντικρίσει κόκκινη, παρέμεινε στο ματς αντικρίζοντας – τελικά – την κίτρινη κάρτα. Εντούτοις, ο Ρεμί Ουντέν δεν έδειξε να πτοείται και με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ αλλά και τη βοήθεια του… τείχους που άνοιξε, έκανε το 1-0.

Η πίεση από πλευράς των ποδοσφαιριστών του Ρομπέτρο Ντ’ Αβέρσα συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και στο 28′ ήταν η σειρά του Κρίστοβιτς να σημαδέψει το δοκάρι εκτελώντας με το αριστερό του πόδι. Με την πάροδο της ώρας ωστόσο, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει κι οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν να “χτυπήσουν” στην αντεπίθεση. Καλύτερη στιγμή στο 37′ με μια κεφαλιά του Φαλαόνι, που πέρασε έξω από τη δεξιά δοκό της εστίας του Φαλκόνε.

Το δεύτερο ημίχρονο έμελλε να είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Η Λέτσε κουβαλά το χαρακτηρισμό της ασταθούς ομάδας και φρόντισε να το επιβεβαιώσει. Μόλις πέντε λεπτά μετά τη σέντρα για το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ο Μαντραγκόρ έπιασε ένα συρτό, δυνατό, διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής για την ισοφάριση. Στο 63′ ο Μπαντά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί λάθος του Τερατσάνο βγαίνοντας σε τετ α τετ υπό γωνία, αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρε των “Βιόλα”!

Η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο ήθελε τη νίκη για να προσεγγίσει τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League, πίστεψε σ’ αυτήν και προσπάθησε να την εξασφαλίσει αυξάνοντας την πίεση σε όλο το γήπεδο. Και μόλις στο 67′ έδρεψε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας όταν ο Φαλκόνε υπέπεσε σε οικτρό λάθος, δίνοντας την μπάλα στον Μπελτράν για το 1-2!

Με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε πληθώρα αλλαγών αμφότεροι, ο Μπελότι έχασε μοναδική ευκαιρία στο 88′ να “κλειδώσει” το ματς υπέρ της Φιορεντίνα αλλά στην προβολή που έβαλε είδε την μπάλα να σταματάει στην οριζόντια δοκό της εστίας του Φαλκόνε. Και δύο λεπτά μετά γύρισαν όλα ανάποδα.

Στο 90′ η χρυσή αλλαγή του Ντ’ Αβέρσα, Πίκολι με κεφαλιά από λάθος απόκρουση του Ενζολά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και στην αμέσως επόμενη φάση η Λέτσε αξιοποίησε το υπέρ της μομέντουμ του αγώνα, όταν σε συνθήκες αντεπίθεσης ο Κρίστοβιτς εκτέλεσε από θέση εντός περιοχής με τον Τερατσάνο ν’ αποκρούει αλλά ο επερχόμενος Ντοργκού (σ.σ. πέρασε επίσης ως αλλαγή) σημάδεψε το δεξί “παραθυράκι” της εστίας, πλάσαρε, δε λάθεψε κι έβαλε… “φωτιά” στις κερκίδες για τη μαγική – αυτήν – νίκη.

Οι συνθέσεις

Λέτσε: Φαλκόνε, Ζαντρέ, Πόνγκρατσιτς, Μπασκιρότο, Γκάλο (76′ Ντόργκου), Καμπά (76′ Γκονσάλες), Μπλιν, Ουντέν (68′ Πίκολι), Άλμκβιστ, Κριστόβιτς, Μπαντά (78′ Σανσόνε)

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Φαραόνι, Μαρτίνες (46′ Μιλένκοβιτς), Ρανιέρι, Μπιράγκι, Λόπες, Ντάνκαν (46′ Μαντράγκορα), Μποναβεντούρα (46′ Μπελότι), Μπελτράν (78′ Παρίζι), Σοτίλ (65′ Γκονσάλες), Ενζολά03/02 16:00 Έμπολι – Τζένοα

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 23ης Αγωνιστικής

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

16:00Ουντινέζε – Μόντσα

19:00Φροζινόνε – Μίλαν

21:45Μπολόνια – Σασουόλο

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

13:30Τορίνο – Σαλερνιτάνα

16:00Νάπολι – Βερόνα

19:00Αταλάντα – Λάτσιο

21:45Ίντερ – Γιουβέντους

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

21:45 Ρόμα – Κάλιαρι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.