Ιμπραχίμοβιτς: Διαφορετική και πιο δύσκολη η δεύτερη επιστροφή

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς επέστρεψε στο Μιλάνο για δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά, βοήθησε να έρθει το Scudetto, μπορεί να βοηθήσει να αποκατασταθεί ξανά η νοοτροπία του νικητή;

Οι αρμοδιότητές του Σουηδού περιλαμβάνουν ανάπτυξη παικτών, προπονητική εργασία, προώθηση της επωνυμίας του συλλόγου και υποστήριξη νέων στρατηγικών έργων….

Η επιστροφή του στη Μίλαν δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Η πίεση συνεχίζεται να αυξάνεται στον Στέφανο Πιόλι και οι ειδήσεις για απομάκρυνση τρέχουν καθημερινά. Είναι δίκαιο να πούμε ότι οι Rossoneri δεν βρίσκονται και στην καλύτερη φόρμα. Στο πρωτάθλημα, έχει μείνει πίσω και είναι απίθανο να φτάσει την Ίντερ, στην Ευρώπη συνεχίζει στο Europa, άλλος ήταν όμως ο στόχος εξαρχής…

Σε μια διασκεδαστική ανατροπή της μοίρας, οι δύο επιστροφές του Ιμπραχίμοβιτς στο Μιλάνο ήρθαν και οι δύο μετά από μια οδυνηρή ήττα από την Αταλάντα. Πίσω στη σεζόν 2019-20, ο σύλλογος έχασε από τη με 5-0 στα τέλη Δεκεμβρίου και ο Σουηδός έβαλε υπογραφές λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο αργότερα.

Η δεύτερη περίοδος ήταν μια τεράστια επιτυχία. Η επιστροφή του ήταν ξεκάθαρα μια βραχυπρόθεσμη λύση και απέδωσε πολύ περισσότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν, με τον Σουηδό να χτίζει νοοτροπία νικητή στα αποδυτήρια και να τον καθοδηγεί στο Scudetto στην πρώτη του πλήρη σεζόν. Έβαλε πρόωρο τέλος στην καριέρα του στη Μίλαν, παλεύοντας με έναν επίμονο τραυματισμό στο γόνατο τη σεζόν 2021-22 για να τη βοηθήσει να κερδίσει τον τίτλο της Serie A για πρώτη φορά σε πάνω από μια δεκαετία. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο, με τον Σουηδό επιθετικό στα αποδυτήρια, είχε μια εντυπωσιακά ανθεκτική νοοτροπία νίκης, κάτι που ξεκάθαρα λείπει τους τελευταίους μήνες.

Η Μίλαν μπορεί να έφτασε στον ημιτελικό του Champions League την περασμένη σεζόν, αλλά σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι η ομάδα έχει υποχωρήσει μόνο υπό τον Πιόλι από την επιτυχία της στο Scudetto, παλεύοντας για ιδέες πιο περίπλοκες. Η κρίση τραυματισμών μόνο επιδείνωσε τα πράγματα, δείχνοντας τους αγώνες του προπονητή να προσαρμοστεί υπό πίεση και να βρει τις σωστές λύσεις παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Η δεύτερη επιστροφή διαφέρει από την τελευταία του και με άλλο τρόπο – δεν είναι απλώς μια βραχυπρόθεσμη λύση. Με τον Πιόλι πιθανόν να αποχωρήσει τους επόμενους μήνες, αν όχι τώρα το καλοκαίρι, ο ‘Ιμπρα θα είναι σε θέση να μείνει κοντά στους παίκτες και να τους καθοδηγήσει στα ταραγμένα νερά.

Τέλος, υπάρχει ο παράγοντας Πάολο Μαλντίνι. Ο θρυλικός αμυντικός ήταν μια κρίσιμη φιγούρα στον σύλλογο κατά τη διάρκεια της πενταετίας του από το 2018 έως το φετινό καλοκαίρι, οδηγώντας τον προσανατολισμό τους και διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη μεταγραφική αγορά. Η σοκαριστική απόλυσή του τον Ιούνιο και η έλλειψη αληθινού αντικαταστάτη είχαν αξιοσημείωτη επίδραση στη Μίλαν, αλλά ήταν αμέσως φανερό ότι ο Καρντινάλε ήθελε τους δικούς του ανθρώπους στο παρασκήνιο και αντικατέστησε τη φιγούρα του Μαλντίνι. Τώρα εναπόκειται στον Ιμπραχίμοβιτς να δείξει την επιρροή του ώστε για να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στην κορυφή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.