Ίντερ – Αταλάντα 3-2: Έκλεισε εισιτήριο για το επόμενο Champions League (hls)

Σημαντική νίκη για την Ίντερ, που κέρδισε με (3-2) την Αταλάντα και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο επόμενο UEFA Champions League.

H Ίντερ ήθελε ένα βαθμό για να «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στο επόμενο UEFA Champions League, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό και πήρε το τρίποντο απέναντι στην Αταλάντα, που έπαιζε επίσης τα ρέστα της για την 4αδα. Με δύο γκολ από τα αποδυτήρια πήραν το προβάδισμα οι «νερατζούρι», με τον Λουκάκου να σκοράρει στα πρώτα σαράντα δεύτερα και τον Μπαρέλα στο τρίτο λεπτό. Ο Πάσαλιτς μείωσε στο 36’ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες έδωσε ξανά αέρα δύο τερμάτων στην Ίντερ στο 77’ με την Αταλάντα να μειώνει με αυτογκόλ του Ονάνα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημιχρόνου.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Απίθανο ξεκίνημα για την Ίντερ, που σκόραρε δύο γκολ στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης. Πρώτο χτύπημα από τον Λουκάκου, μετά από σαράντα δευτερόλεπτα παιχνιδιού. Ο Βέλγος συνδυάστηκε όμορφα με τον Λαουτάρο, βγήκε μόνος του απέναντι από τον Σπορτιέλο και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και το δεύτερο γκολ. Μετά από δύο συνεχόμενα σουτ του Ντιμάρκο από τα αριστερά και αντίστοιχες αποκρούσεις από τον Σπορτιέλο, η μπάλα έφτασε στον Μπαρέλα, με τον Ιταλό να πιάνει ένα δυνατό βολέ και να κάνει το (2-0) μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα.

Τα δύο γκολ της Ίντερ

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρούνε τα πατήματά τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να πετύχουν κάποιο τέρμα, που θα τους έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα. Οι «μπεργκαμάσκι» κράτησαν τη μπάλα στα πόδια τους, πήραν χώρο και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 36’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουπμάινερς, οι αμυντικοί της Ίντερ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, με τον Πάσαλιτς να εκμεταλλεύεται αυτή την αδράνεια και να κάνει από κοντά το (2-1).

Το γκολ του Πάσαλιτς

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τους «νερατζούρι» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος.

Mε την ίδια ορμή ξεκίνησαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, που έφτασαν να έχουν 80% κατοχή μπάλας στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους. Παρόλα αυτά, δεν δημιούργησαν κάποια κλασική ευκαιρία, με την άμυνα της Ίντερ να είναι ιδιαίτερα «σφιχτή» και να διαχειρίζεται εύκολα αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Αφού άντεξε στην πίεση, η Ίντερ βρήκε το τρίτο της γκολ στο 77’ και «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Λουκάκου έβγαλε μια «μαγική» πάσα προς τον Μπρόζοβιτς, που σέρβιρε στον Λαουτάρο, με τον Αργεντινό να σκοράρει σε άδειο τέρμα.

Το 3-1 της Ίντερ

Το τελικό (3-2) έγινε με αυτογκόλ του Ονάνα, μετά από τρομερό σουτ του Μούριελ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημιχρόνου.

Το 3-2

Η Ίντερ μετά από αυτή τη νίκη «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο UEFA Champions League. Από την άλλη, η Αταλάντα έμεινε στην 5η θέση με 61 βαθμούς και θα παλέψει την τελευταία αγωνιστική για να μείνει στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League.

Ίντερ (Ιντζάγκι) (3-5-2): Ονάνα – Μπαστόνι (Ντε Φράι 81’), Ατσέρμπι, Ντ’ Αμπρόσιο (Νταρμιάν 83’) – Ντάμφρις, Μπαρέλα (Ασλάνι 81’), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Ντιμάρκο (Γκόσενς 70’) – Μαρτίνες, Λουκάκου (Τζέκο 81’)

Αταλάντα (Γκασπερίνι) (3-4-2-1): Σπορτιέλο – Τολόι, Τζιμσίτι, Σκαλβίνι – Μέλε (Οκόλι 86’), Ντε Ρουν, Έντερσον (Μουριέλ 69’), Ζαπακόστα – Κουπμάινερς, Πάσαλιτς (Λούκμαν 61’) – Χόιλουντ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.