Σασουόλο – Σπέτσια 1-0: Η ομάδα του Νικολάου ηττήθηκε και… ζορίζεται για την παραμονή (hls)

Νίκη της Σασουόλο με γκολ του Μπεράρντι, που δημιουργεί πρόβλημα στην Σπέτσια.

Η Σασουόλο πήρε την νίκη με 1-0 κόντρα στην Σπέτσια χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεράρντι στο 71ο λεπτό. Μόλις πέντε βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται η ομάδα του Δημήτρη Νικολάου.

Η Σασουόλο υποδέχτηκε την Σπέτσια στο Mapei Stadium με τις δύο ομάδες να έρχονται από σπουδαίες νίκες. Οι γηπεδούχοι είχαν δραπετεύσει με σπουδαία νίκη από την έδρα της Ρόμα με σκορ 4-3, ενώ η Σπέτσια επικράτησε της Ίντερ με 2-1. Η ομάδα του Δημήτρη Νικολάου και του παλιού γνώριμου, από το πέρασμα που είχε από την ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε δίνει μάχη για την παραμονή στην Serie A.

Πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, τα ηχεία του γηπέδου έπαιζαν το «Where the streets have no name» των U2 σε ένα εθιμοτυπικό που υπάρχει στο γήπεδο της Σασουόλο. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με μια φανέλα η οποία σχεδιάστηκε για να δείξει την αντίθεση της Σπέτσια στις κοινωνικές διακρίσεις, μιας και η αγωνιστική αυτή είναι αφιερωμένη στην μάχη κατά του ρατσισμού.

Ο αγώνας

Το ματς είχε ένταση και υψηλό ρυθμό από την έναρξή του με τις δύο ομάδες να επιδιώκουν την γρήγορη μετάβαση. Στο έβδομο λεπτό ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή με τον Ενζολά να σουτάρει προς την εστία του αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός. Η πρώτη υποψία απειλής για την Σασουόλο προέκυψε στο 10′ από ένα μακρινό σουτ του Μπεράρντι που πέρασε αρκετά μακριά από το αντίπαλο τέρμα. Ο Ενζολά ξαναπροσπάθησε στο 15ο λεπτό, όμως το σουτ δεν βρήκε εστία.

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 34ο λεπτό, με τον Μπεράρντι να βρίσκει δοκάρι μετά από φάουλ που εκτελέστηκε με πάσα και στη συνέχεια της ίδιας φάσης ένα δυνατό σουτ που εξαπέλυσε . Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ήρθε η φάση του ματς. Ο Ματέους Ενρίκε πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Ντραγκόφσκι, με τον Πολωνό τερματοφύλακα να αποκρούει.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς την μεγάλη στιγμή με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη μεταξύ των δύο ομάδων. Στο 70ο λεπτό καταλογίστηκε πέναλτι μέσω της χρήσης του VAR για χέρι του Αμιάν, ο οποίος δέχθηκε και την κίτρινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ντομίνικο Μπεράρντι, ο οποίος άνοιξε το σκορ παρά την πτώση του Ντραγκόφσκι στην σωστή πλευρά. Η Σασουόλο πήρε ορμή και με τον Φρατέζι άγγιξε το 2-0 στο 73′ αλλά το σουτ του πέρασε οριακά πάνω από το δοκάρι. Στα υπόλοιπα 20 λεπτά η Σπέτσια δεν κατόρθωσε να ισοφαρίσει κι έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το τρίποντο.

Σασουόλο (Ντιονίζι): Κονσίλι, Ροτζέριο, Φεράρι, Έρλιτς, Τολιάν, Λόπες, Ματέους Ενρίκε (Χάρουι, 75′), Θόρστβεντ (Φρατέζι, 58′), Λοριεντέ (Μπαϊράμι, 75′), Μπεράρντι (Μαρκίζα, 86′), Πιναμόντι (Ντέφρελ, 75′)

Σπέτσια (Σέμπλισι): Ντραγκόφσκι, Αμιάν, Νικολάου, Καλντάρα, Αμπαντού, Έκνταλ (Εσποσίτο, 65′), Μπουράμπια (Bέρντε, 80΄), Αγκουντέλο (Τσίποτ,75′) , Γκιάσι (Σομουρόντοφ, 80΄), Ενζολά, Μαλντίνι (Ζουρκόφσκι, 65′)

Διαιτητής: Ντάβιντε Γκερσίνι

Γήπεδο: Mapei Stadium


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.