Ρόμα: Τσελίκ, το μπακ που θέλει ο Μουρίνιο

Η Ρόμα βρίσκεται στα πρόθυρα να ολοκληρώσει την απόκτηση του Τούρκου διεθνή, Μεχμέτ Ζέκι Τσελίκ, με κόστος περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τούρκος αμυντικός έχει επίσης συνδεθεί με τη Φιορεντίνα, αλλά η Ρόμα ήταν πάντα το φαβορί, κυρίως λόγω της παρουσίας του προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο στο Stadio Olimpico. Η ομάδα της Βρετάνης είχε υπογράψει με τον Τσελίκ το καλοκαίρι του 2018 για 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το συμβόλαιό του με αυτούς πρόκειται να λήξει τον Ιούνιο του 2023. Είναι δεξιός μπακ που μπορεί επίσης να παίξει στη δεξιά πλευρά μιας μεσαίας γραμμής πέντε παικτών και συνέβαλε με τρία γκολ με τρεις ασίστ σε 40 εμφανίσεις για τη Λιλ αυτή τη σεζόν. Ο 25χρονος έχει επίσης δύο γκολ στις 32 συμμετοχές του με την φανέλα της Εθνικής Τουρκίας. Φημολογήθηκε στο ότι η Ρόμα είχε προσπαθήσει επίσης να πάει για τον δεξιό μπακ της Τότεναμ, Έμερσον Ρουαγιάλ, αλλά ήθελε μόνο μια ομάδα στο Champions League.

Με τους Ρικ Κάρσντόρπ και Λεάντρο Σπινατσόλα να ξεπερνούν τραυματισμούς και να επιστρέφουν στη φόρμα τους, η ομάδα των μπακ της Ρόμα είναι από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα. Με τους Ζαλέφσκι και Βίνια να περιμένουν στα φτερά πίσω από τον Σπινατσόλα στα αριστερά, αλλά οι επιλογές πίσω από το Κάρσντροπ στα δεξιά είναι… ανύπαρκτες. Με τον Μπράιαν Ρέινολντς να περνάει άλλον έναν χρόνο ως δανεικός στο Βέλγιο, οι επιλογές του Ζοζέ Μουρίνιο πίσω από την Κάρσντορπ είναι ανησυχητικά περιορισμένες, αλλά υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα.

Η Ευρωπαία πλέον Ρόμα είναι κοντά στην απόκτηση του δεξιού μπακ της πρωταθλήτρια της σεζόν 2020-2021 Λιλ. Ο 25χρονος Τούρκος άφησε πίσω του την πατρίδα του όταν υπέγραψε να παίξει στη Ligue 1 σε συμφωνία 800.000 ευρώ. Από τότε που έφτασε στη Γαλλία, ο Τσελίκ δεν ανταποκρίθηκε στη δημοσιότητα, αλλά με 8 γκολ και 13 ασίστ σε 143 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν σταθερή παρουσία.

Με τη Λιλ να ζητά 8,5 εκατομμύρια ευρώ και τη Ρόμα να προσφέρει 6 εκατομμύρια ευρώ ως αντάλλαγμα, οι εικασίες λένε ότι οι δύο σύλλογοι μπορεί απλώς να συναντηθούν στη μέση και να ολοκληρώσουν αυτή τη μετακίνηση. Ο Τσελίκ μπορεί να μην είναι ευλογημένος με την ικανότητα παιχνιδιού του Κάρσντορπ, αλλά είναι δυνατός, επιθετικός με τη μπάλα στα πόδια του, πρόθυμος να σπρώξει τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και δεν είναι ντροπαλός ούτε στην περιοχή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.