Κάλιαρι-Μίλαν 0-1: Nίκη τίτλου στη Σαρδηνία (hls)

Με μεγάλη νίκη επί της Κάλαρι στο "Unipol Domus" η Μίλαν εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα της Ίντερ νωρίτερα και παρέμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία, επτά αγωνιστικές πριν από τη λήξη της συναρπαστικής εφέτος Serie A.

H πολύ μεγάλη εκτός έδρας συγκομιδή των “ροσονέρι”, τους οδηγεί στην κατάκτηση του τίτλου, καθώς η ομάδα του Πιόλι έχει τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων ανά εκτός έδρας αγώνα στα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι “ροσονέρι” μετρούν ένδεκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα στους 15 αγώνες τους στη Serie A εκτός έδρας μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Μάλιστα καμία ομάδα στα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχει κερδίσει περισσότερα παιχνίδια με διαφορά μόλις ενός γκολ από τη Μίλαν (11).

Με οριακό τρόπο, με 1-0 δηλαδή επικράτησε και στη Σαρδηνία με το τέρμα που πέτυχε ο Ισμαέλ Μπενασέρ στο 59ο λεπτό, απέναντι σε μία ομάδα που καιγόταν για βαθμούς και που με την ήττα της αυτή παρέμεινε οριακά πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. Πάντως είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά η κεφαλιά του Παβολέτι στο 90΄σταμάτησε στο δοκάρι του Μενιάν. Από το 2000, η ​​Μίλαν έχει κερδίσει 27 παιχνίδια απέναντι στην Κάλιαρι στο πρωτάθλημα και δεν έχει καταγράψει περισσότερες νίκες εναντίον καμίας άλλης ομάδας στην πρώτη κατηγορία σε αυτή την περίοδο. Στο βασικό σχήμα έμεινε για 68 λεπτά ο Μπάμπης Λυκογιάννης, με τον Έλληνα αμυντικό να αντικαθίσταται από τον Ντεϊόλα.

Η Μίλαν έχει σκοράρει τώρα σε κάθε έναν από τους 15 εκτός έδρας αγώνες της στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της περιόδου 1967/68 (15 νίκες σε 15 ματς σε μια σεζόν πρωταθλήματος 16 ομάδων, που οδήγησε τους ροσονέρι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος).

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Γκολντανίγκα, Λοβάτο, Αλτάρε, Μπελανόβα (82′ Περέιρο), Μαρίν, Γκράσι (82′ Μπαλντέ), Νταλμπέρτ (75′ Τζάπα), Λυκογιάννης (68′ Ντεϊόλα), Πέδρο, Παβολέτι

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Καλούλου, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Κεσιέ, Μεσίας (78′ Σαλεμάκερς), Ντίαθ (72′ Κρούνιτς), Λεάο (71′ Ρέμπιτς), Ζιρού (87′ Ιμπραχίμοβιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.