Σαλερνιτάνα-Σπέτσια 2-2: Φάουλ «εσύ», πέναλτι «εγώ»!

«Χ»ορταστικό ματς στο Σαλέρνο για την 24η αγωνιστική της Serie A, με το αποτέλεσμα να κρίνεται από φάουλ των γηπεδούχων και πέναλτι των φιλοξενούμενων!

Με τις απευθείες εκτελέσεις φάουλ του Βέρντι (3′, 16′) και τα πέναλτι των Μανάι (12′) και Βέρντε (30′), Σαλερνιτάνα και Σπέτσια αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 και μοιράστηκαν τους βαθμούς στο ματς της 24ης στροφής της Serie A.

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό, ειδικά στο πρώτο μισάωρο στο οποίο διαμορφώθηκε και το τελικό αποτέλεσμα. Εν συνεχεία ναι μεν η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά η αναμέτρηση δεν είχε κάποιο άλλο γκολ.

Έτσι ο Μότα και οι παίκτες του έφυγαν με την ισοπαλία που τους διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας και στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη η Σαλερνιτάνα παραμένει ουραγός με μόλις 11 βαθμούς και για να παραμείνει στην κατηγορία θα πρέπει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού μέχρι το τέλος.

Γκολ και θέαμα στο πρώτο μέρος

Στα του ματς, οι γηπεδούχοι άλλαξαν ολόκληρη την 11άδα από την προηγούμενη αναμέτρησή τους, γινόμενη έτσι η πρώτη ομάδα που κάνει αυτή την κίνηση ύστερα από τη σεζόν 2004/05 που η Serie A επέστρεψε στις 20 ομάδες! Αυτό πάντως τους έδωσε… ώθηση και το σύνολο του Στέφανο Κολαντουόνο άνοιξε το σκορ με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Βέρντι στο 3′.

Το προβάδισμά τους δεν κράτησε πολύ, καθώς ύστερα κι από τη βοήθεια του VAR, ο διαιτητής Βαλέρι καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Σπέτσια στο 11′. Ο Μανάι ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης και ισοφάρισε σε 1-1 στο 12′.

Ήταν η ιδανική αρχή στο παιχνίδι, η οποία συνεχίστηκε στο 16ο λεπτό, με τον σκόρερ του 1-0 να κτυπάει ξανά με τον ίδιο τρόπο για το 2-1 των γηπεδούχων.

Ο 29χρονος Ιταλός «εκτέλεσε» εκ νέου τον Προβεντέλ, με το απευθείας φάουλ του από παρόμοια θέση με το πρώτο, να είναι άπιαστο και να καταλήγει στις… αράχνες!

Όμως για άλλη μια φορα οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση και έφεραν το ματς στα ίσα με δεύτερο πέναλτι, έπειτα τη νέα παρέμβαση του VAR!

Ο Μουσέ έκανε χέρι, υποπίπτοντας στην παράβαση, ο Βαλέρι έδειξε την άσπρη βούλα και ο πρώην άσσο της ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε ανέλαβε το κτύπημα. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Ένωσης ήταν ψύχραιμος κι έγραψε το 2-2 με τη συμπλήρωση 30 λεπτών παιχνιδιού.

Ο φρενήρης ρυθμός της αναμέτρησης όπως ήταν λογικό άρχισε να πέφτει σιγά-σιγά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, δίχως άλλες συγκινήσεις…

Ναι μεν ρυθμός, αλλά…

Με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους ο Κάστανος είχε την ευκαιρία για να βάλει για τρίτη φορά τη Σαλερνιτάνα σε θέση οδηγού, αλλά όντας σχεδόν στο ύψος της μικρής περιοχής και με το τέρμα φάτσα, έπιασε… αέρα!

Το παιχνίδι είχε τον ρυθμό του πρώτου μέρους, χωρίς όμως κάποιος εκ των δύο μονομάχων να μπορεί να απειλήσει την εστία του άλλου. Στο 64′ και πάλι ο Κάστανος έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Προβεντέλ.

Αν μια ομάδα έδειχνε πως ήθελε και επιζητούσε περισσότερο τη νίκη αυτή ήταν η Σαλερνιτάνα, η οποία πάντως δεν είχε τις κλασσικές φάσεις για να πετύχει το τέρμα που θα της έδινε πολύτιμη βαθμολογική ανάσα.

Έτσι το 2-2 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τις Σαλερνιτάνα και Σπέτσια να μοιράνονται τους βαθμούς και να ικανοποιούν το κοινό, που έκατσε να απολαύσει το παιχνίδι τους…

Η ταυτότητα του ματς:

Serie A: 24η αγωνιστική

Γήπεδο: «Arechi Stadium»

Διαιτητής: Βαλέρι

Κίτρινες: 31′ Μουσέτ, 53′ Φάτσιο, 90+1′ Ραντοβάνοβιτς – 15′ Αμιάν, 88′ Κίβιορ, 90+4′ Ενγκουιάμπα

Σκόρερ: 3′, 16′ Βέρντι – 12′ (πεν.) Μανάι, 30′ (πεν.) Βέρντε

Σαλερνιτάνα (Κολαντουόνο): Σέπε, Ματζόκι (86′ Γκιόμπερ), Ντράγκουσιν, Φάτσιο, Ρανιέρι, Κουλιμπαλί, Ραντοβάνοβιτς, Κάστανος (65′ Περότι), Βέρντι (65′ Μποχίνεν), Μουσέ (46΄Τζούριτς), Ριμπερί (76′ Μίκαελ)

Σπέτσια (Μότα): Προβεντέλ, Αμιάν, Έρλιτς, Νικολάου, Ρέτσα, Κίβιορ, Σάλα (68′ Ενγκουιάμπα), Γκιάσι, Ματζόρε, Βέρντε (68′ Αγκουντέλο), Μανάι (76΄ Ενζολά)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.