Serie A: Ένας παίκτης… προπονητής για δύο μονομάχους

Ο 23χρονος Ολλανδός που έχουν βάλει… στο μάτι Μίλαν και Αταλάντα για την αμυντική θωράκιση της μεσαίας γραμμή τους.

Αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν, παίζοντας βασικός στα 28 από αυτά. Ήταν ο 6ος παίκτης της ομάδας του σε χρόνο συμμετοχής και βασικό εργαλείο του Μιχάηλοβιτς στη σύνδεση άμυνας και επίθεσης.

Ο Ολλανδός δεν είναι παίκτης που πατάει την αντίπαλη περιοχή. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι είχε μόλις 9 τελικές στη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε, εκ των οποίων οι τέσσερις στην εστία και ένα γκολ.

Ο χώρος ευθύνης του είναι πιο κοντά στους στόπερ και σε απόσταση από την αντίπαλη περιοχή. Με 1204 πάσες είναι ο 4ος σε ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις ποδοσφαιριστής της Μπολόνια, πίσω από τους δύο στόπερ (Ντανίλο, Τομιγιάσου) και τον επιτελικό μέσο Σοριάνο.

Οι επιλογές του Ολλανδού είναι σε κοντινές και μεσαίες αποστάσεις, με τις ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις που η μπάλα καλύπτει μεγαλύτερες αποστάσεις να είναι μόλις 191 από τις 1204 συνολικά.

Ο Σχάουτεν είναι ο 2ος παίκτης της Μπολόνια σε τάκλιν, έχοντας δύο λιγότερα από τον Αργεντινό (επίσης μέσο της ομάδας του) Ντομίνγκες. Την ίδια στιγμή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός με κερδισμένες κατοχές στα 40 από αυτά!

Ο χώρος ευθύνης του στην άμυνα περιορίζεται ουσιαστικά στα 3/3 του γηπέδου. Οι στιγμές πίεσής του στη μπάλα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία στο μεσαίο τρίτο, αλλά και το αμυντικό τρίτο του γηπέδου και ελάχιστα στο επιθετικό τρίτο όπου δεν ανεβαίνει συχνά για να πρεσάρει αντιπάλους.

Ο Ολλανδός είναι 4ος σε μπλοκ, καλύπτοντας τους χώρους έξω από την περιοχή και αλλοιώνοντας σουτ των αντιπάλων. Περισσότερα μπλοκ από αυτόν έχουν μόνο οι στόπερ.

Η χρησιμότητά του στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι καταλυτική βλέποντας το συνολικό αριθμό τάκλιν και αναχαιτίσεων επιθέσεων των αντιπάλων με αλλοιώσεις μεταβιβάσεων αφού κατέχει την πρώτη θέση για την ομάδα του με 129. Ο δεύτερος στη σχετική λίστα Ιάπωνας στόπερ Τομιγιάσου έχει 94.

Οι επαφές του με τη μπάλα σε φάση κατοχής είναι σε συντριπτικό βαθμό στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου (978), έχοντας ακόμη 476 στο αμυντικό τρίτο και τις λιγότερες 304 στο επιθετικό τρίτο όπου κινείται λιγότερο.

Παρά το γεγονός ότι η προσφορά του είναι στο υψηλότερο επίπεδο στο αμυντικό κομμάτι, ο Σχάουτεν είναι ο 3ος παίκτης της Μπολόνια σε πετυχημένες ντρίπλες μετά τους Ροντρίγκο Παλάσιο και Ρομπέρτο Σοριάνο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.