Θρήνος στο Ιταλικό ποδόσφαιρο, απεβίωσε ο “βράχος”

Ο Ταρτσίζιο Μπούρνιτς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών το βράδυ της Τρίτης στην Φόρτε ντεϊ Μάρμι. Ήταν μέλος της μεγάλης Ίντερ του Χελένιο Χερέρα.

Με το προσωνύμιο ο “βράχος” και με βασική θέση στην Ίντερ του Χελένιο Χερέρα αντιλαμβάνεστε όλοι ότι ο Ταρτσίζιο Μπούρνιτς υπήρξε από τους σημαντικότερους αμυντικούς στο Ιταλικό ποδόσφαιρο.

Στα 82 του έφυγε από την ζωή στην Φόρτε ντεϊ Μάρμι στον οίκο ευγηρίας Σαν Καμίλο όπου είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο της Βερσίλια. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στο Βιαρέτζο.

Πρωταθλητής Ευρώπης το 1968 με την Ιταλία και δεύτερος στον κόσμο στο Παγκόσμιο κύπελλο του 1970. Ο “βράχος”, βέρος Φριουλιάνος άρχισε την καριέρα του από την Ουντινέζε (1958/60) και μετά έπαιξε σε Γιουβέντους (1960/61), Παλέρμο (1961/62), Ίντερ (1962/74) και Νάπολι (1974/77).

Έπαιξε 66 φορές με την Σκουάντρα Ατζούρα και μέτρησε 494 ματς στην Σέριε Α. Κέρδισε 2 κύπελλα Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, 2 διηπειρωτικά (…όλα αυτά με την Ίντερ), 5 πρωταθλήματα Ιταλίας (…τέσσερα με την Ίντερ και ένα με την Γιουβέντους) και ένα κύπελλο Ιταλία (…Νάπολι).

Ακολούθησε την προπονητική και ήταν ενεργός προπονητής ως το 2001 όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Πεσκάρα. Ήταν ο προπονητής που έδωσε την ευκαιρία στον νυν τεχνικό της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι να κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 16 χρόνων με την Μπολόνια.

Συγκινητικά μηνύματα για μια τεράστια φυσιογνωμία του Ιταλικού ποδοσφαίρου.

Μαζί με τον Τζακίντο Φακέτι έφτιαξαν ένα εκπληκτικό δίδυμο ακραίων μπακ για την Ίντερ. Αυτοκόλλητοι, πάντα μαζί στο ίδιο δωμάτιο με τον Μπούρνιτς να δηλώνει στο παρελθόν : “Πιο πολύ κοιμήθηκα με αυτόν παρά με την γυναίκα μου”.

Το προσωνύμιο “βράχος” το κέρδισε τόσο με την φυσική παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο όσο και με τις γωνίες του προσώπου του. Ταπεινός και παθιασμένος, απροσπέλαστος και πάντα εκεί για τους συμπαίκτες του ένας πραγματικός βράχος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.