Ποιος είναι ο σοφός (Wisdom) Αμέι;

Έμεναν μόλις 5 λεπτά με τις καθυστερήσεις στο Μπολόνια-Τζένοα, όταν ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς μας σύστησε έναν πιτσιρικά, που θα μας απασχολήσει για τα επόμενα πολλά χόνια. Ιδίως αν διαχειριστεί το ταλέντο του με σοφία, όπως είναι το όνομά του, Γουίζντομ Αμέι.

Ο Αμέι γίνεται 16 τον Αύγουστο και με την ολιγόλεπτη συμμετοχή του κόντρα στην Τζένοα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που συμμετέχει στην Serie A. Ο νεαρός αμυντικός με καταγωγή από το Τόγκο ξεπέρασε τον Αμεντέο Αμεντέι της Ρόμα (1937) και τον Πιέτρο Πελέγκρι της Τζένοα (2016) που κρατούσαν από κοινού το ρεκόρ.

Ο προπονητής του μάλιστα δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία του, ενώ έδωσε την ευκαιρία και σε έναν 16χρονο τον Ουρμπάνσκι, εμπιστευόμενος τη νέα γενιά της Μπολόνια. Ο Λούκα Βινιάνι προπονητής στην U-17 της Μπολόνια, “υμνεί” τα προσόντα του και θεωρεί ότι θα αφήσει εποχή.

Ο Γουίζντομ γεννήθηκε στην Βιτσένζα από Τογκολέζο πατέρα και Νιγηριανή μητέρα το 2005. Εκεί έπαιξε ποδόσφαιρο πριν μετακομίσει το 2018 στην Μπολόνια. Η τύχη του ήταν ότι προπονητής της πρώτης ομάδας είναι ο Μιχάιλοβιτς, που έδωσε ευκαιρίες παλιότερα και εξακολουθεί να δίνει σε πολλούς πιτσιρικάδες. Ένας εξ αυτών είναι ο βασικός πλέον στην εθνική Ιταλίας, Ντοναρούμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.