Γκόζενς: Ο Ρόμπιν της Αταλάντα

Ο φουλ μπακ της Αταλάντα, Ρόμπιν Γκόζενς, έχει εξελιχθεί σε αναντικατάστατο μέλος της εξαιρετικής ομάδας του Γκασπερίνι και βρίσκεται στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Γεννήθηκε στη Γερμανία από Ολλανδό πατέρα και μητέρα Γερμανίδα. Έχει στη κατοχή του δύο διαβατήρια όπως μπορεί με άνεση να παίξει και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο 26χρονος Γερμανός ξεκίνησε την καριέρα του στο Άρνεμ της Ολλανδίας αλλά ποτέ φόρεσε την φανέλα της Φίτεσε στα πρώτα στάδια της καριέρας του. Δόθηκε δανεικός στην Ντόρντρεχτ και στη Χέρακλες και το 2017 αποφάσισε να κάνει το βήμα για ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα της Serie A. Στο Μπέργκαμο και την Αταλάντα προσγειώθηκε το 2017 για μόλις 2 εκατομμύρια και με το πέρασμα των χρόνων έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα φουλ μπακ στην Ευρώπη, με έφεση και στο σκοράρισμα. Πέρσι κατάφερε να βρεθεί στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος ανεβάζοντας κι’ άλλο τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Κάτω από 40 εκατομμύρια αποκλείεται να μην απαιτήσει η Αταλάντα για να τον αποδεσμεύσει.

Την πρώτη του χρονιά μέτρησε 26 συμμετοχές και2 γκολ, τη δεύτερη μέτρησε 36 και 3 γκολ, την τρίτη 43 και 10 γκολ, φέτος έχει 38 παιχνίδια και 10 γκολ και συνεχίζει. Είναι ο μοναδικός αμυντικός μαζί με τον Ασράφ Χακίμι της Ίντερ, που έχει +6 γκολ και ασίστ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Η βελτίωση του είναι εμφανής και η απόδοσή του είναι βαρόμετρο για τις πορείες της Αταλάντα τα τελευταία χρόνια σε Serie A και Ευρώπη. Από την ενδεκάδα δεν βγαίνει και είναι το εργαλείο που θα επιθυμούσαν να έχουν στα χέρια τους πολλοί προπονητές.

Τον Αύγουστο του 2020 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Γερμανίας. Ο Γιόακιμ Λεβ δεν βρήκε ποτέ το αριστερό μπακ που θα όργωνε την αριστερή πλευρά των πάντσερ. Η Εθνική μπορεί να στηριχτεί πάνω σε έναν παίκτη με εμπειρία σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά και στο Champions League. Ο ίδιος ελπίζει να βρεθεί στην αποστολή των πάντσερ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ακολουθεί, ενώ αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο επιστροφής στην πατρίδα του. Τελευταία ρεπορτάζ από τη Γερμανία, κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

“Αν μπορώ να φανταστώ μια μεταγραφή στη Μπορούσια Ντόρτμουντ; Δύσκολη ερώτηση. Αν υπάρξει επίσημη πρόταση από τη Ντόρτμουντ για να καλύψω την αριστερή τους πλευρά τον επόμενο χρόνο, προφανώς και θα τη σκεφτώ σοβαρά. Είναι μια σκέψη αισιοδοξίας και είναι όνειρο για μένα κάποια στιγμή να αγωνιστώ στην Μπουντεσλίγκα”

Ο Γκόζενς είναι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας του καθώς η Αταλάντα διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδό της για ακόμα μια χρονιά στο Champions League. Με την ολοκλήρωση της σεζόν έχει χρόνο να σκεφτεί για το μέλλον του.

”Όταν κλήθηκα για πρώτη φορά στην Εθνική; Ήταν μαγική στιγμή για μένα. Δεν έχω ζήσει τέτοιες στιγμές πολλές φορές στη ζωή μου. Δεν πίστευα πως μπορούσε να συμβεί, η κλήση ήταν μια έκπληξη. Δεν το περίμενα. Νόμιζα πως ήταν ψέμα. Ακόμα το σκέφτομαι και δεν το πιστεύω. Ελπίζω να βρεθώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα είναι ότι καλύτερο μπορεί να μου συμβεί. Νομίζω πως είμαι κοντά και θα έλεγα ψέματα αν δεν ήθελα να πάω”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.