Oυνιόν Σεν Ζιλουάζ – Μπριζ 1-3: «Αυτοκτονία» στις Βρυξέλλες! (hls)

Η Ουνιόν κρατούσε στα χέρια της μέχρι το 89' τον πρώτο τίτλο της μετά από 88 χρόνια, όμως η Μπριζ την «πλήγωσε» στο τέλος και έχρισε πρωταθλήτρια την Αντβέρπ!

Απίστευτο φινάλε στην Pro League Βελγίου, με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ να χάνει τον τίτλο μέσα από τα χέρια της!

Η ομάδα του Κάρελ Χέραρτς, κέρδιζε μέχρι το 89ο λεπτό εντός έδρας την Μπριζ με 1-0, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με το σκορ του Γκενκ – Αντβέρπ, της έδινε τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από το 1935!

Η εντελώς αδιάφορη Μπριζ όμως, με τη μισή ομάδα εκτός λόγω τραυματισμών και λύσεις από την Ακαδημία, σκόραρε τρεις φορές από το 89′ και μετά, αναγκάζοντας το ελικόπτερο που μετέφερε το τρόπαιο του πρωταθλητή να κάνει…αναστροφή πάνω από τις Βρυξέλλες για να κατευθυνθεί τελικά στην Αμβέρσα, καθώς ούτε η Γκενκ κατάφερε να κρατήσει το δικό της προβάδισμα!

Η Ουνιόν, μετά από ένα νευρικό πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις 25” μετά την έναρξη του β’, με τον Μπόνιφεϊς να σερβίρει και τον Αντινγκρά να εκτελεί!

Τα νέα από τη Γκενκ ήταν ευχάριστα παράλληλα, καθώς η Αντβέρπ δεν μπορούσε να νικήσει και έτσι άπαντες στις Βρυξέλλες περίμεναν απλά να λήξει το ματς για να πανηγυρίσουν τίτλο μετά από 88 χρόνια!

Τα πάντα όμως έγιναν άνω – κάτω στο τέλος από έναν άγνωστο Ιάπωνα: ο Σίον Όμα, μπήκε ως αλλαγή στο 88′ για τη μόλις δεύτερη φετινή του συμμετοχή και ένα λεπτό αργότερα εκμεταλλεύτηκε σύγχιση στην άμυνα των γηπεδούχων, κάνοντας το 1-1 μετά από κεφαλιά – πάσα του Χέντρι!

Στο 90+3′, ο Όμα έδωσε ασίστ για το 1-2 του Λανγκ, που έβαλε οριστικά ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων, ενώ το τελικό 3-1 έκανε στην κόντρα ο Σαντρά, στο 90+10′.

Τελικά η Ουνιόν έχασε και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς τερμάτισε τρίτη και θα παίξει στα πλέι – οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μπριζ είναι τέταρτη και θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.

Oυνιόν (Χέραρτς): Μορίς – Νιούκοοπ, Καντούς (90′ Σάικς), Μπέρτζες, Μάτσιντα, Λαπουσέν – Ελ Αζουζί, Τεμά (63′ Πουέρτας), Λαζάρ (90′ Φερτέσεν) – Μπόνιφεϊς, Αντινγκρά (82′ Νίλσον).
Μπριζ (Ντε Μιλ): Μινιολέ – Μπιουκάναν, Μέχελε, Χέντρι, Σάμπε – Ριτς (88′ Όμα), Νίλσεν (84′ Σαντρά), Φανάκεν – Σκοβ Όλσεν, Λανγκ, Νούσα (76′ Ταλμπί).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.