Άνχελ Κορέα: Ζήτημα καρδιάς!

Ο Άνχελ Κορέα ξεπέρασε φτώχεια και ένα πρόβλημα στην καρδιά για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση της La Liga από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το ρολόι στο «Χοσέ Θορίγια» σημάδευε το 56ο λεπτό και οι φίλοι της Ατλέτικο Μαδρίτης που παρακολουθούσαν την τελευταία αγωνιστική της La Liga με αγωνία είχαν αρχίσει να ανησυχούν για τα καλά.

Οι «ροχιμπλάνκος» βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 1-0 από τη Βαγιαδολίδ, στο παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουν για να είναι σίγουροι πρωταθλητές Ισπανίας για πρώτη φορά μετά από μία επταετία

Την ίδια ώρα στη Μαδρίτη, η αντίζηλος για τον τίτλο Ρεάλ έχανε 1-0 από τη Βιγιαρεάλ, όμως οι οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα. Μία σεζόν που εξελισσόταν ονειρικά, κινδύνευε να καταλήξει σε εφιάλτη.

Δεν χρειαζόταν όμως να ανησυχούν. Ο Άνχελ Μαρτίν Κορέα Μαρτίνες λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα ανέλαβε δράση: κινούμενος στο όριο της περιοχής «χόρεψε» δύο αντιπάλους και με ένα τρομερό «μυτάκι» νίκησε τον τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο δρόμος για τον τίτλο είχε ανοίξει για τα καλά και έμενε μόνο ο Λουίς Σουάρες να βάλει το κερασάκι στην τούρτα.

Ο Κορέα μόλις είχε αγγίξει την κορυφή ξεκινώντας από πάρα πολύ χαμηλά, σε ένα ονειρικό ποδοσφαιρικό ταξίδι…

Συμπολίτης του Μέσι

Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1995 στο Ροσάριο του Σάντα Φε στην Αργεντινή, στην πόλη που νωρίτερα είχε δει το πρώτο φως της ζωής ο Λιονέλ Μέσι.

Αντίθετα όμως με τη μεσοαστική ανατροφή του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, τα πρώτα χρόνια της ζωής του Κορέα ήταν πολύ πιο δύσκολα.

Μεγάλωσε στη συνοικία Las Flores, μία από τις πιο φτωχές στην περιφέρεια της Σάντα Φε, όπου κυριαρχούσαν τα όπλα και τα ναρκωτικά. 

«Έχασα πολλούς φίλους από σφαίρες. Βρέθηκαν στο λάθος μέρος στη λάθος στιγμή», θα πει αργότερα.

Αυτός και τα δέκα αδέλφια του μεγάλωσαν ουσιαστικά στο δρόμο

Μόλις στα δέκα του χρόνια έχασε τον πατέρα του και λίγο αργότερα ένα από τα αδέλφια του. Η μητέρα του Μαρσέλα, έδινε τιτάνιο αγώνα για μεγαλώσει τα παιδιά της. Η ίδια για μέρες τρεφόταν αποκλειστικά με το γνωστό νοτιοαμερικάνικο ρόφημα ματέ, προκειμένου τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να μοιραστούν το λιγοστό φαγητό. 

Μόνη παρηγοριά του μικρού Κορέα, η μπάλα! Από πολύ μικρός έδειξε έφεση στο ποδόσφαιρο, παίζοντας ουσιαστικά ξυπόλητος ανάμεσα στις πέτρες στις αλάνες της Las Flores.

Ακόμα και οι πιο…εγκληματικοί τύποι της συνοικίας, κατάλαβαν ότι αυτός ο τύπος είχε ταλέντο και μπορούσε να ξεφύγει από τη μιζέρια, οπότε δεν μπορούσαν να τον αφήσουν να μπλέξει με τους δικούς τους μπελάδες:

«Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις σε ένα τέτοιο μέρος. Όλοι σου λένε ότι θα καταλήξεις στη φυλακή ή εξαρτημένος από ουσίες. Υπάρχουν όμως κάποιοι που δεν είναι έτσι, που σου λένε ότι με πολλή προσπάθεια τα πάντα είναι δυνατά. Συνάντησα ανθρώπους που έπαιρναν ναρκωτικά και κάθε φορά που με έβλεπαν μου έλεγαν: ‘’Δεν θέλουμε ποτέ να σε δούμε να κάνεις τέτοια, πρέπει να αφοσιωθείς στο ποδόσφαιρο. Αν σε δούμε με ναρκωτικά θα σε σκοτώσουμε!’’».

Στην ομάδα του Πάπα

Ο Κορέα ήταν αρκετά σώφρων για να ακολουθήσει τις συμβουλές αυτών που γνώρισαν τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Η μαμά του τον έγραψε στις ακαδημίες του Club 6 de Mayo όπου έπαιξε για πρώτη φορά οργανωμένο ποδόσφαιρο

Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε άλλες μικρές ομάδες της περιοχής, πριν τον εντοπίσει στην ηλικία των 12 ετών η Σαν Λορέντσο, η αγαπημένη ομάδα του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος μάλιστα τον είχε κοινωνήσει όταν ήταν ένας απλός καρδινάλιος!

Η Σαν Λορέντσο τον τοποθέτησε σε έναν ξενώνα, αλλά το αγρίμι από την Las Flores άργησε να προσαρμοστεί. Αρχικά έκανε…συνεχείς κοπάνες για να πηγαίνει στο Ροσάριο και να βλέπει τη μητέρα του. Τελικά συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να γυρίζει εκεί που υπήρχε σίγουρο φαγητό, στέγη και …ποδόσφαιρο.

Η επιμονή του δικαιώθηκε καθώς το 2012 σε ηλικία 17 ετών υπόγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα με προπονητή τον Χουάν Αντόνιο Πίτσι. Στις 11 Μαΐου, ο νεαρός επιθετικός πέτυχε και το πρώτο του γκολ σε ματς με την Μπόκα Τζούνιορς. 

Η σεζόν 2013-14 ήταν ακόμα καλύτερη, καθώς σε 35 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα πέτυχε 6 γκολ. 

Οι Ευρωπαίοι scouts τον είχαν ήδη στα μπλοκάκια τους, όμως αυτή που κινήθηκε πιο γρήγορα ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία δαπάνησε 7.5 εκατ. ευρώ το 2014 για να τον αποκτήσει. Ο δρόμος για την ποδοσφαιρική καθιέρωση ήταν πλέον ανοικτός.

«Δεν σκεφτόμουν ότι θα πεθάνω, αλλά ότι δεν θα ξαναπαίξω»

Ο Κορέα πέταξε για Μαδρίτη και πριν υπογράψει το πενταετές του συμβόλαιο υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Το όνειρο όμως παραλίγο να μην πραγματοποιηθεί. Οι γιατροί εντόπισαν έναν όγκο στην καρδιά του και του συνέστησαν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Δε φοβήθηκα ποτέ ότι θα πέθαινα, αλλά ότι δεν θα έπαιζα ποτέ ξανά ποδόσφαιρο», τονίζει ο Κορέα.

Λίγο πριν μπει στο χειρουργείο πήγε στο Βατικανό και συνάντησε τον άνθρωπο που τον είχε κοινωνήσει χρόνια νωρίτερα στο Ροσάριο: με την ευχή του Πάπα, πέταξε για Νέα Υόρκη, όπου χειρουργήθηκε στις 18 Ιουνίου 2014. Δύο μήνες μετά ξεκίνησε ελαφρύ τρέξιμο και στις 13 Δεκεμβρίου εντάχθηκε και επίσημα στην Ατλέτικο.

Έπρεπε όμως να περιμένει μέχρι τις 22 Αυγούστου 2015 για το ντεμπούτο του σε ένα ματς με τη Λας Πάλμας και μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου για το πρώτο γκολ απέναντι στην Έιμπαρ.

Πλέον ήταν μόνιμος κάτοικος Μαδρίτης, παίρνοντας μαζί του όλη την οικογένειά του. Και πάνω απ’ όλα τη μητέρα του, η οποία είχε επιτέλους την ευκαιρία να ζήσει μία πιο άνετη ζωή. «Τώρα της λέω ‘’φάε ψάρι μαμά’’, δοκίμασέ τα όλα»! Εκτός αγωνιστικών χώρων, ο μαχητής Κορέα είχε αποδειχτεί νικητής. Έμελλε να το κάνει και μέσα στο γρασίδι, αλλά θα έπρεπε να περιμένει λίγο…

Η σεζόν του τίτλου

Από το 2015-16, ο «Ανχελίτο» έχει πλέον καθιερωθεί στην επίθεση της Ατλέτικο, βρίσκοντας τον ιδανικό μέντορα στο πρόσωπο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Κέρδισε μάλιστα και τις πρώτες κλήσεις στην Εθνική Αργεντινής, πετυχαίνοντας γκολ στο ντεμπούτο του με την «αλμπισελέστε», τον Σεπτέμβριο του 2015 σε ένα φιλικό με τη Βολιβία.

Η σεζόν 2020-21 όμως έμελλε να αποδειχτεί η καλύτερη γι’ αυτόν.

Οι «ροχιμπλάνκος», οδηγούσαν την κούρσα στη La Liga στη μεγαλύτερη διάρκεια της περιόδου, όμως προς το τέλος το ρόστερ της ομάδας του Σιμεόνε είχε φτάσει στα όριά του και η πορεία τίτλου κινδύνευε να εκτροχιαστεί, με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να παραμονεύουν.

Σουάρες και Κορέα όμως ανέλαβαν δράση για να σώσουν την παρτίδα. 

Στα επτά ματς πριν την τελευταία αγωνιστική, ο Αργεντινός επιθετικός πέτυχε τέσσερα γκολ, δύο στο 5-0 με την Έιμπαρ, ένα απέναντι στην Ουέσκα και άλλο ένα κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο τίτλος θα κρινόταν την τελευταία αγωνιστική και στο καταλληλότερο χρονικό σημείο ο Κορέα ανέλαβε δράση, σφραγίζοντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με συνολικά 9 γκολ και 10 ασίστ.

Μετά το τρομερό γκολ της ισοφάρισης, ο Σουάρες έγραψε το τελικό 2-1 απέναντι στη Βαγιαδολίδ και ο 11ος τίτλος ήταν γεγονός.

Στα επινίκια, ο Σιμεόνε επιφύλαξε μία ξεχωριστή αναφορά για τον συμπατριώτη του:

«Του είχα πει πολλές φορές ότι έπρεπε να πετύχει ένα τέτοιο γκολ. Έκανε ντρίμπλες και δεν έδωσε στον τερματοφύλακα χρόνο να αντιδράσει. Έκανε μία εξαιρετική σεζόν. Ξέρει πώς είναι να υποφέρεις και γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος μέσω της ταπεινότητάς του».

Με λίγες λέξεις, ο «Τσόλο» τα είπε όλα για έναν άνθρωπο που έφτασε στην κορυφή από τον πιο δύσκολο δρόμο…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.