Φάμπιο Καπέλο: Το «κόλπο γκρόσο» με Ρομπέρτο Κάρλος

Ο Ρομπέρτο Κάρλος δεν θα είχε γράψει χρυσή ιστορία με την Ρεάλ Μαδρίτης, αν ο Φάμπιο Καπέλο δεν είχε κάνει ένα ξεχωριστό «κόλπο γκρόσο».

Ο Ρομπέρτο Κάρλος δεν θα είχε γράψει χρυσή ιστορία με την Ρεάλ Μαδρίτης, αν ο Φάμπιο Καπέλο δεν είχε κάνει ένα ξεχωριστό «κόλπο γκρόσο».


Ο Καπέλο ήταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και είχε βάλει στο μάτι τον βραζιλιάνο αριστερό μπακ.


Ήταν αποφασισμένος να κάνει ότι περνούσε από το χέρι του για να τον φέρει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.


Ο Ρομπέρτο Κάρλος ήταν τότε παίκτης της Ίντερ, αλλά αγωνίζονταν σε μια θέση στην οποία δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένος, με αποτέλεσμα να μην αποδίδει όσα μπορούσε.


Ο Φάμπιο Καπέλο φυσικά και γνώριζε όλα όσα γίνονταν στο Ιταλικό πρωτάθλημα το οποίο άλλωστε γνώριζε σαν την παλάμη του, μετά τα τόσα χρόνια θητείας του σε αυτό, κυρίως στον πάγκο της Μίλαν.


Όταν λοιπόν έμαθε ότι ο Ρομπέρτο Κάρλος ήταν δυσαρεστημένος, ήταν πολύ έξυπνος για ν’ αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.
«Βασικά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ο τότε τεχνικός διευθυντής της Ίντερ Τζιοβάνι Μπρανκίνι, σε μια επικοινωνία μας μου είπε ότι η Ίντερ θέλει να τον πουλήσει. Δεν είναι δυνατόν σκέφτηκα. Πως ήταν δυνατόν η Ίντερ να ήθελε να πουλήσει έναν τέτοιο παίκτη;» είχε δηλώσει ο Καπέλο σε συνέντευξη του στο SKY Italia.


«Συνέχιζα να μην μπορώ να το πιστέψω και του ζήτησα να μου στείλει ένα επίσημο έγγραφο της Ίντερ με την τιμή με την ποία κοστολογούσαν τον παίκτη. Ο Μπρανκίνι το έκανε και προς ακόμη μεγαλύτερη έκπληξή μου το ποσό δεν ήταν τεράστιο. Τηλεφώνησα αμέσως στον τότε πρόεδρο της Ρεάλ, Λορέντζο Σανθ και του είπα να κλείσει αμέσως εισιτήρια για να πετάξουμε στο Μιλάνο. Του είπα ότι πρέπει να δράσουμε ταχύτητα γιατί μόλις μαθευτεί ότι ο Ρομπέρτο Κάρλος είναι διαθέσιμος, πολλές ομάδες θα ενδιαφερθούν. Το αρμόδιο τμήμα της Ρεάλ μέσα σε 30 λεπτά είχε έτοιμα τα συμβόλαια», τόνισε ο Ιταλός κόουτς.


Το καλοκαίρι του 1996, η Ίντερ πούλησε «τζάμπα» έναν τεράστιο παίκτη και η Ρεάλ το εκμεταλλεύτηκε για να γράψει ιστορία.
Το ταλέντο του, ο γελαστός χαρακτήρας του, η θετική του αύρα, βοήθησαν τα μέγιστα τους Λος Μπλάνκος.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε και η ατάκα με την οποία ο Φάμπιο Καπέλο ολοκλήρωσε την συνέντευξη του.
«Ακόμη και τώρα είναι σε τέλεια φυσική κατάσταση και απολαμβάνει την ζωή. Θα τον υπέγραφα αμέσως ακόμη και τώρα…»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.