Πέρεθ: «Θα πεθάνουμε αν δεν αλλάξουμε»

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ μίλησε στην Ισπανία εφ’ όλης της ύλης για το θέμα της European Super League.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, τόνισε ότι το πρότζεκτ είναι στα πρότυπα της μπασκετικής Euroleague, καταφέρθηκε εναντίον της ΟΥΕΦΑ ενώ μίλησε για ενδεχόμενες αλλαγές στις Εθνικές ομάδες αλλά και στην ίδια τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων!

Αναλυτικά:

Για το πώς προέκυψε η ιδέα της ΕSL: «Θέλουμε να κάνουμε το ίδιο όπως στο μπάσκετ. Όταν δεν έχεις άλλο έσοδο από το τηλεοπτικό, η λύση είναι να δίνεις πιο ελκυστικούς αγώνες. Έτσι, αντί για το Τσάμπιονς Λιγκ θα έχουμε την Superleague για να μειώσουμε τη ζημιά. Οι ομάδες έχουν χάσει 5 δισ. Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης τα δύο τελευταία χρόνια έχει 400 εκατομμύρια ευρώ. Περνάμε μία πολύ δύσκολη στιγμή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί, όπως οι επιχειρήσεις, οι άνθρωποι και οι νοοτροπίες. Ο κόσμος είχε αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του. το βλέπαμε από τις μειωμένες τηλεθεάσεις. Κάτι έπρεπε να γίνει, θα καταστραφούμε. Αυτές οι 12 ομάδες έχουν οπαδούς παγκοσμίως. Οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πλέον για το ποδόσφαιρο. Γιατί; Γιατί υπάρχουν πολλά ανούσια ματς και οι νέοι ασχολούνται με άλλα πράγματα. Κάθε φορά που έρχεται μία αλλαγή ο κόσμος αντιδρά, το ίδιο είχε γίνει και με τον Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Δεν θα είναι μία κλειστή λίγκα, 5 ομάδες θα μπορούν να εισέλθουν, όπως η Σεβίλλη π.χ. Πιστεύουμε στην αγωνιστική αξία όλων των ομάδων. Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ παίζουμε στην Εuroleague και το πρωτάθλημα και δεν τρέχει τίποτα. Γιατί στο ποδόσφαιρο τα πράγματα να είναι διαφορετικά; Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ελκυστικό από τα προημιτελικά και μετά, προηγουμένως πρέπει να παίζουμε με μη ελκυστικές ομάδες. Αν συμφωνήσουμε με την ΟΥΕΦΑ θα αρχίσουμε τον Αύγουστο, αν όχι μπορούμε να περιμένουμε ένα χρόνο».

Για την ΟΥΕΦΑ: «Απειλεί τους παίκτες, αλλά πρέπει να είναι ήρεμοι γιατί τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Η ΟΥΕΦΑ δεν έχει καλό προφίλ, αυτοί που έχουν μονοπώλια πρέπει να είναι διαφανείς. Δεν είναι δυνατόν όλοι να ξέρουν ποιος είναι ο δικός μου μισθός, πόσα παίρνει ο ΛεΜπρον Τζέιμς και κανείς πόσα παίρνει ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ. Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να προσβάλλει τον Ανιέλι. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως δέκα χρόνια πριν.  Πρέπει να υπάρξει διάλογος. Λένε ότι το νέο Τσάμπιονς Λιγκ θα ξεκινήσει το 2024, αλλά το 2024 θα έχουμε πεθάνει. Αυτοί πιστεύουν ότι οι θεσμοί είναι δικοί τους αλλά δεν είναι. Δεν πρόκειται να μας πετάξουν ούτε από το Τσάμπιονς Λιγκ ούτε από το πρωτάθλημα, είμαστε πλήρως ασφαλείς. Αυτές οι ομάδες αντιπροσωπεύουν 2 δισεκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Θα υπάρχει VAR στην Superleague , financial fair play  και σταθερότητα για τις ομάδες, οι διαιτητές θα επιλεγούν με επαγγελματικά κριτήρια».

Για τη μη συμμετοχή της Μπάγερν και της Παρί: «Προς το παρόν δεν τους έχουμε προσκαλέσει, μπορεί να γίνουμε 15 ομάδες και οι υπόλοιπες να αλλάζουν. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τα πρωταθλήματα, κανείς που έχει κοινή λογική δεν θέλει να τελειώσει την Πρέμιερ Λιγκ. Δεν μπορούν να υπάρχουν 50 ομάδες, η Ρόμα και η Νάπολι πρέπει να έχουν την ευκαιρία τους, αλλά αυτό που φέρνει τα λεφτά είναι οι 15 ομάδες που θα παίζουν μεταξύ τους κάθε εβδομάδα. Ας φτιάξουν και μία δεύτερη λίγκα, υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να παίξουν, οι χώρες της Benelux, οι σκανδιναβικές. Οι σύλλογοι θέλουν αλλαγές γιατί σε αυτή την κατάσταση είμαστε νεκροί».

Για τις εθνικές ομάδες: «Πρέπει να αλλάξουμε πολλά, έχουμε υπερβολικά πολλά παιχνίδια. Υπάρχουν εθνικές ομάδες που δεν ξέρουν πώς είναι η νίκη».

Για τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Τζουάν Λαπόρτα: «Δεν ήταν δύσκολο να τον πείσω. Η Μπαρτσελόνα περνά δύσκολες στιγμές οικονομικά και αυτό γίνεται για το μέλλον της.  Δεν γίνεται στο ισπανικό πρωτάθλημα οι μικρότερες ομάδες να βγάζουν χρήματα και η Μπαρτσελόνα να χάνει. Στην Αγγλία αυτές οι έξι ομάδες χάνουν λεφτά και οι υπόλοιπες 14 κερδίζουν».

Για το τι άλλο πρέπει να αλλάξει: «Οι νέοι άνθρωποι λένε ότι το ποδόσφαιρο διαρκεί πάρα πολύ. Η Ρεάλ υπάρχει από το 1902, πολύς χρόνος έχει περάσει. Μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε τις νέες γενιές, πρέπει να τις καταλάβουμε. Αν λένε ότι το παιχνίδι διαρκεί πολύ ίσως πρέπει να το συντομεύσουμε».

Για την ιστορία της Ρεάλ: «Πρέπει να πάρουμε το 14ο φέτος και του χρόνου θα είναι το 15ο. Εμείς τα μετράμε όλα μαζί, έχουμε 23 ευρωπαϊκά σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Είμαστε μία αθλητική πόλη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.