Λέιτον: «Δεν θα ξαναμιλήσω ποτέ στον Φέργκιουσον»

Έχουν περάσει 28 χρόνια, όμως ο Τζιμ Λέιτον δεν έχει συγχωρέσει τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον για μία κίνησή του στον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας του 1990 και δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ.

Έχουν περάσει 28 χρόνια, όμως ο Τζιμ Λέιτον δεν έχει συγχωρέσει τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον για μία κίνησή του στον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας του 1990 και δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε έρθει ισόπαλη 3-3 με την Κρίσταλ Πάλας στον τελικό εκείνης της χρονιάς, με τον Σκωτσέζο τερματοφύλακα στη βασική ενδεκάδα.

Τότε υπήρχε επαναληπτικός τελικός σε περίπτωση ισοπαλίας και έτσι μερικές μέρες μετά, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά, με τον – μετέπειτα σερ – Φέργκιουσον να κατακτά το πρώτο τρόπαιο της αυτοκρατορίας του στη Γιουνάιτεντ, χάρη σε νίκη με 1-0.

Ωστόσο, ο Λέιτον δεν θεωρεί τον εαυτό του νικητή του Κυπέλλου εκείνη τη σεζόν, καθώς ο Φέργκι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Λες Σίλι στον επαναληπτικό τελικό, αφήνοντας τον Λέιτον στον πάγκο. Ο Σκωτσέζος θα έκανε έπειτα μόλις μία ακόμα εμφάνιση με τη Γιουνάιτεντ, αρνήθηκε την προσφορά του Σίλι να του προσφέρει το μετάλλιό του, ενώ έστειλε πίσω στον σύλλογο το επίσημο μετάλλιο που έλαβε αργότερα.

Όπως εξήγησε στο BBC, παρ’ όλο που ο Φέργκιουσον τον είχε πάρει μαζί του στο «Όλντ Τράφορντ» από την Αμπερντίν όπου είχαν κερδίσει μαζί εννέα τρόπαια, δεν έχει μιλήσει μαζί του από τα γεγονότα του 1990 και δεν πρόκειται να θάψει το τσεκούρι του πολέμου.

«Μαζι με τον Άρτσι Νοξ, τότε βοηθό του Φέργκιουσον στην Αμπερντίν και άλλους παλιούς παίκτες της ομάδας, έχουμε ένα γκρουπ στο WhatsApp και συνομιλούμε συχνά. Αν έμπαινε σε αυτό ο Φέργκιουσον τότε εγώ θα έβγαινα, κάτι που είναι θλιβερό, αλλά σίγουρα δεν θα είμαι ο μόνος. Δεν μιλήσαμε ποτέ ξανά από τότε και δεν πρόκειται να ξαναμιλήσουμε ποτέ. Οι σχέσεις μας είχαν παγώσει τους προηγούμενους έξι μήνες πριν τον τελικό, αλλά μερικές εβδομάδες μετά έφτασαν στο μηδέν. Δεν μου άρεσαν πολλά στην συμπεριφορά του. Ήταν μίλια μακριά από οποιονδήποτε άλλον όσον αφορά τις γνώσεις του για το ποδόσφαιρο και την τακτική, αλλά όσον αφορά τις σχέσεις του με τους ανθρώπους δεν ισχύει το ίδιο», είπε ο Λέιτον, προσθέτοντας για την ιστορία του μεταλλίου για την κατάκτηση εκείνου του Κυπέλλου:

«Είχα την τύχη να κερδίσω πολλά μετάλλια στην καριέρα μου μέχρι τότε. Από την στιγμή που δεν είχα την δυνατότητα να ανέβω τα σκαλιά του ”Γουέμπλεϊ”, να φορέσω καπέλο και κασκόλ και να σηκώσω το Κύπελλο, δεν ήθελα κανενούς είδους φιλανθρωπία από κανέναν».

Όσον αφορά τον λόγο που και άλλοι παλιοί παίκτες της Αμπερντίν δεν θα …έμπαιναν στο ίδιο γκρουπ WhatsApp με τον σερ Άλεξ, ο Λέιτον, αναφέρθηκε σε μία συνέντευξη που είχε δώσει ο Σκωτσέζος τεχνικός το 1983, έπειτα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σκωτίας με νίκη επί της Ρέιντζερς. Η Αμπερντίν μερικές μέρες πριν είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο Φέργκι μετά το ματς με τους Διαμαρτυρόμενους τα έβαλε δημόσια με τους περισσότερους από τους παίκτες του. Συγκεκριμένα, είχε τονίσει ότι ο Λέιτον ήταν…ο καλύτερος παίκτης της Ρέιντζερς, προσθέτοντας ότι οι μόνοι που είχαν διασωθεί ήταν οι Άλεξ Μακ Λις και Γουίλι Μίλερ.

«Εκείνη την εποχή με το ζόρι μπορούσαμε να περπατήσουμε από την κούραση. Η Ρέιντζερς ήταν μακράν καλύτερη εκείνη τη μέρα, αλλά επειδή ως ομάδα ήμασταν το ίδιο καλοί όπως αυτοί, τελικά επικρατήσαμε. Ο Φέργκιουσον όμως δεν μας άφησε ούτε να ανοίξουμε σαμπάνια στα αποδυτήρια και μετά είπε αυτά που είπε. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τους Άλεξ και Γουίλι, αλλά όλοι μας χάσαμε λίγο σεβασμό εκείνη την ημέρα για τον Φέργκιουσον, μετά από όσα είχαμε καταφέρει δέκα μέρες πριν. Την επόμενη μέρα μας ζήτησε συγγνώμη, αλλά η ζημιά είχε γίνει για πολλούς από εμάς».

Όπως φαίνεται, εκείνη η ζημιά δεν θα διορθωθεί ποτέ…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.