Ρις Τζέιμς: Η γρήγορη πορεία του προς την κορυφή (vid)

Προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, καθώς και η αδερφή του Λόρεν παίζει ποδόσφαιρο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό, η νεαρή παίκτρια, δέχτηκε ρατσιστική επίθεση μέσω των λογαριασμών που διατηρεί στα social media. Όπως και ο Ρις Τζέιμς.

Ο 21 ετών δεξιός μπακ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αν εξαιρέσει κανείς τρία παιχνίδια που απουσίαζε λόγω τραυματισμού, έχει μείνει στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί σε μόλις τρεις αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ. Συνολικά εφέτος σε 31 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μετράει 1 γκολ και 5 ασίστ.

Προϊόν των Ακαδημιών της Τσέλσι, άρχισε να δημιουργεί αίσθηση την περίοδο 2018-19, όταν είχε δοθεί δανεικός στη Γουίγκαν, μετρώντας 46 συμμετοχές και 3 γκολ, βρέθηκε στην καλύτερη ομάδα της σεζόν στη Τσάμπιονσιπ και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Γουίγκαν  για την περίοδο εκείνη. Επέστεψε στην Τσέλσι το καλοκαίρι του 2019 και μετά από έναν τραυματισμό που υπέστη, πραγματοποίησε το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, τον Σεπτέμβριο του 2019, σε ματς απέναντι στην Γκρίμσμπι. Στην ευρεία νίκη με σκορ 7-1 των «μπλε» είχε έναν γκολ και μία ασίστ.

Στη συνέχεια, τον Νοέμβριο, έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Τσέλσι που σκόραρε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν πέτυχε το 4ο γκολ της ισοφάρισης, στο εντυπωσιακό come back των Λονδρέζων απέναντι στον Άγιαξ που προηγήθηκε 4-1 αλλά ισοφαρίστηκε σε 4-4! Με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά και υπέγραψε ένα ολοκαίνουργιο μακροχρόνιο συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2020. Ο Τζέιμς έχει εντυπωσιάσει και τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος τον κάλεσε στην Εθνική Αγγλίας και μάλιστα μέσα στο 2020, μέτρησε 4 συμμετοχές με τα «Τρία Λιοντάρια».

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΤΙΑΓΚΟ ΣΙΛΒΑ
«Νομίζω ότι αυτή τη σεζόν, ο Τιάγκο Σίλβα επηρέασε πιθανώς την μέχρι τώρα καριέρα μου, μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ έμπειρος και έπαιξε σε κορυφαίο επίπεδο τα τελευταία 15 χρόνια», είπε προ ημερών στο BBC, ο νεαρός αμυντικός. «Με πήρε υπό την προστασία του, με καθοδήγησε και μου είπε πού πρέπει να βελτιωθώ και πού τα πάω καλά». 
Ένα σημαντικό προσόν του νεαρού Άγγλου, είναι η ευελιξία του. Μπορεί να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας, ως δεξιός μπακ-χαφ, ακόμη και ως αμυντικός μέσος, θέση που έχει παίξει στο παρελθόν, αν και ποτέ στο επίπεδο της Premier League.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΣ ΤΖΕΪΜΣ
Άλαν Σίρερ: «Προσφέρει ενέργεια και ρυθμό από τη δεξιά πλευρά, ανεβαίνει συνέχεια και βγάζει σέντρες που αγαπούν οι επιθετικοί ».
Γκλεν Τζόνσον: «Μου αρέσει ο Ρις, μου αρέσει πολύ. Προσωπικά, νομίζω ότι είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ της Premier League». 
Ρίο Φέρντιναντ: «Είναι ένα μικρό παιδί που έχει υπέροχη στάση στο γήπεδο και ο χειρισμός της μπάλας είναι εκπληκτικός. Διαθέτει ένα ολοκληρωμένο «πακέτο», ως δεξιός μπακ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.