Πέντε μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού

Στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, είναι πιθανό να ακολουθηθεί παρόμοιο «μονοπάτι» με αυτό του Ιανουαρίου.

Οι ομάδες επλήγησαν από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, ωστόσο υπάρχουν ακόμα μεγάλα ονόματα που μπορεί να μετακινηθούν σε άλλους συλλόγους, ακόμα κι αν οι ημέρες των μεταγραφών με ποσά της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται να αποτελούν παρελθόν. Εμείς συγκεντρώσαμε 5 «καυτά» ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι και τους πιθανούς νέους προορισμούς τους:

Τζέιντον Σάντσο, από Ντόρτμουντ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / 80 εκ. ευρώ 
Ο Σάντσο είναι αυτή τη στιγμή από τους πιο περιζήτητους ποδοσφαιριστές.  Έχει φτιάξει σπουδαίο όνομα στη Γερμανία τις τελευταίες σεζόν, μετά από την αποχώρησή του από τις Ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, σε μία μεταγραφή 10 εκατομμυρίων ευρώ στη Ντόρτμουντ, το 2017. Τώρα είναι διεθνής με την Αγγλία, με ζηλευτές επιδόσεις. Ο 20χρονος ακραίος επιθετικός, μετράει 46 γκολ και 60 ασίστ σε 130 παιχνίδια με το σύλλογο του και έχει συνδεθεί επανειλημμένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Your #BundesligaPOTM has been decided! ?@Sanchooo10 takes home February’s award ??@EASPORTSFIFA #FIFA21 pic.twitter.com/DEBeUP00MJ

— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) March 19, 2021

Η ομάδα του Σόλσκιερ πλησίασε στη μεταγραφή του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά η Ντόρτμουντ αρνήθηκε να ακούσει οποιεσδήποτε προσφορές κάτω από την αναφερόμενη τιμή ζήτησης των 120 εκατομμυρίων ευρώ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να επιζητά λύσεις σε  σοβαρά ζητήματα, κυρίως μεσοαμυντικά, το καλοκαίρι, αλλά η αδιαμφισβήτητη ποιότητα του Σάντσο θα είναι πολύτιμη στην προσπάθεια της να επιστρέψει στις κατακτήσεις τίτλων τα επόμενα χρόνια. Με μία μειωμένη τιμή της τάξης των 80 εκατομμυρίων ευρώ, αυτή η μεταγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Λιονέλ Μέσι, από Μπαρτσελόνα σε Παρί/Ελεύθερος
Εάν το συμβόλαιο του 33χρονου «θρύλου» της Μπαρτσελόνα δεν έληγε το 2021, θα μπορούσαμε να περιμένουμε ένα ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, για να αποσπάσει κάποια ομάδα την υπογραφή του Αργεντινού. Η Μάντσεστερ Σίτι εξέτασε αναμφίβολα το ενδεχόμενο να υποβάλει προσφορά το καλοκαίρι, όταν ο Μέσι έστειλε το «burofax στη διοίκηση  ανακοινώνοντας ότι ήθελε να φύγει, προτού τελικά αποφασίσει να παραμείνει στο «Camp Nou», αντί να οδηγήσει τον σύλλογο στα δικαστήρια για μια αμφισβητούμενη ρήτρα απελευθέρωσης στο συμβόλαιο του.

Τώρα φαίνεται σχεδόν σίγουρο ότι θα αποχωρήσει, ακόμα και μετά την ανάληψη της προεδρίας των Καταλανών από τον Λαπόρτα. Υπάρχουν μόνο δύο σύλλογοι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις τεράστιες απολαβές του: Η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν. Μια επανένωση με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη Σίτι μοιάζει πολύ ελκυστική, αλλά θα ήταν πολύ πιο ελκυστικό να τον βλέπαμε στους Γάλλους πρωταθλητές και με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν και οι Εμπαπέ, Νεϊμάρ στο Παρίσι, να βλέπαμε τον σχηματισμό «M ‘n’ M» στην επιθετική τριπλέτα. Τότε η μακρά αναμονή για την κατάκτηση του Champions League, πιθανότατα θα έφτανε στο τέλος της.

Σέρχιο Ράμος, από Ρεάλ σε Μάντσεστερ Σίτι/Ελεύθερος
Εάν η Σίτι δεν καταφέρει να αποκτήσει τον Μέσι, μπορεί να παρηγορηθεί, με την απόκτηση ενός άλλου αστέρα της της La Liga, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να δώσει χρήματα στην ομάδα του. Ο κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο κλαμπ από το 2005, αλλά σε ηλικία 34 ετών, αγωνίζεται, μάταια μέχρι στιγμής, να πείσει ότι αξίζει ένα νέο συμβόλαιο. Εδώ, μπαίνει ο παράγοντας Μάντσεστερ Σίτι. Χρειάζεται έναν κεντρικό αμυντικό, καθώς ο Έρικ Γκαρθία θα πάει στη Μπαρτσελόνα, με τη λήξη του συμβολαίου του το καλοκαίρι και ο Ράμος θα ήταν ο τέλειος αντικαταστάτης. Έχει ακόμα λίγα χρόνια καλού ποδοσφαίρου και θα ήταν απίστευτο να δεις πως θα συνεργαστεί, με τον μακροχρόνιο αντίπαλο του Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Etihad».

Μάθιου Χόουπ, από Σάλκε σε Μπάγερν Μονάχου/20 εκ. ευρώ
Η ιστορική Σάλκε ζει χαοτικές καταστάσεις, καθώς δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ έχει και τεράστια χρέη. Πήρε οικονομική ανάσα με τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ της Γιουβέντους για τον Μακένι και τώρα είναι πολύ πιθανό, αν όχι σίγουρο, ότι θα πουλήσει και το άλλο σημαντικό της περιουσιακό στοιχείο από τις Η.Π.Α. τον Μάθιου Χόουπ.

Ο 19χρονος επιθετικός, έγινε πρωτοσέλιδο στα γερμανικά Μέσα, με το χατ τρικ που πέτυχε  εναντίον της Χόφενχαϊμ τον Ιανουάριο, ο πρώτος Αμερικανός που πέτυχε χατ τρικ στη Γερμανία και το όνομα του συνδέθηκε πρόσφατα με τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ, αν και η Μπάγερν Μονάχου μοιάζει το φαβορί για την απόκτηση του. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας στο πρόσωπο του νεαρού υψηλόσωμου φορ, βλέπει τον μελλοντικό αντικαταστάτη του 32χρονου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Με δεδομένο ότι οι Βαυαροί δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οικονομικά μία κίνηση για τον Χάλαντ, ο Χόουπ θα μπορούσε να είναι μία ασφαλής λύση για την επίθεση. Ο 20χρονος φορ σε 16 συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα, μετράει 5 τέρματα.  

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, από Μίλαν σε Γιουβέντους/Ελεύθερος
Σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, μετράει 205 εμφανίσεις στη Serie A και 241 συνολικά με τη Μίλαν. Ο 22χρονος τερματοφύλακας είναι ήδη ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη και αν η Γιουβέντους ψάχνει έναν τρόπο να επιστρέψει στην κορυφή της Ιταλίας την επόμενη σεζόν, ο Ντοναρούμα μοιάζει απαραίτητος για τα μελλοντικά της σχέδια. Θα αποκτήσει έναν τερματοφύλακα μεγάλης ποιότητας, σε μικρή ηλικία, χωρίς αντίτιμο για την ομάδα του και θα αποδυναμώσει έναν από τους κύριους αντιπάλους της στο «κυνήγι» του πρωταθλήματος. Τα δημοσιεύματα στην Ιταλία αναφέρουν ότι ο διεθνής τερματοφύλακας είναι κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του, αν και οι «μπιανκονέρι» δεν φαίνεται ότι θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια για να αποκτήσουν τον διάδοχο του Μπουφόν, ο οποίος είναι πιθανό να «συνταξιοδοτηθεί» αυτό το καλοκαίρι σε ηλικία 43 ετών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.