Τότεναμ: Χόιμπιερ ο αντί Έρικσεν (vids)

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ήθελε έναν επαγγελματία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τον απέκτησε από την Σαουθάμπτον. Ο Πιερ - Εμιλ Χόιμπιερ θέλει να βαδίσει στα χνάρια του συμπατριώτη του Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ήθελε έναν επαγγελματία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τον απέκτησε από την Σαουθάμπτον. Από το Μόναχο, στο Σαουθάμπτον και από κει στο Λονδίνο. Ο Πιερ – Εμιλ Χόιμπιερ είναι ο νέος Δανός της Τότεναμ πετούσε από χαρά από την ώρα που πάτησε το πόδι του στα γραφεία των Λονδρέζων για να υπογράψει μέχρι το 2025.

Μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά του συμπατριώτη του Κρίστιαν Έρικσεν που μετακόμισε στην στο Μιλάνο και την Ίντερ τον περασμένο χειμώνα, έχει όμως όλα τα προσόντα για να εξελιχθεί σε ακόμα έναν καλύτερο μέσο από αυτόν που απολαύσαμε με την φανέλα των ”Αγίων” τα τελευταία χρόνια. Πριν λίγες ημέρες έκλεισε 25 χρόνια ζωής (5/8) και λίγες μέρες αργότερα (11/8) μετακόμισε στο βόρειο Λονδίνο για να συνεχίσει την καριέρα του σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη από πατέρα Δανό και μητέρα Γαλλίδα τον Αύγουστο του 1995.Προτίμησε την Εθνική Δανίας και την έχει εκπροσωπήσει 33 φορές.Ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις μικρές ομάδες της Κοπεγχάγης και της Μπρόντμπι. Το 2012 μπήκε κατευθείαν στα βαθιά μετακομίζοντας στο Μοναχο και την Μπάγερν. Στην αρχή έπαιζε στην δεύτερη ομάδα των Βαυαρών και μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να κάνει το άλμα και να βρεθεί στους μεγάλους. Σε ηλικία 17 ετών και 251 ημερών έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε στην Μπουντεσλίγκα για την Μπάγερν. Είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Σακίρι στην αναμέτρηση κόντρα στη Νυρεμβέργη.

Ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος και το κέντρο της Μπάγερν που έσφυζε από ποιότητα δεν χωρούσε τον νεαρό που δόθηκε δανεικός στις Άουγκσμπουρκ και Σάλκε . Το 2016 έφτασε η ώρα να ολοκληρώσει τους δανεισμούς και να πηγαινοέρχεται παίρνοντας κανονική μεταγραφή αλλά και ρόλο στην Αγγλία. Το Saint Merry’s και το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ φάνταζε ιδανικός προορισμός για ένα παίκτη μόλις 21 ετών, αλλά γεμάτο εμπειρίες. Ο Χόιμπερ είχε προλάβει ήδη να κερδίσει με τους Βαυαρούς δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, αλλά και το Champions League (2013).

 
Στο ”νησί” με την φανέλα της Σαουθάμπτον σε 4 χρόνια, μέτρησε 135 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσει χωρίς να καταφέρει να κερδίσει κάποιο τρόπαιο με μια ομάδα που είχε τα τελευταία χρόνια πρωταρχικό στόχο την παραμονή της στη κατηγορία. Ο σύλλογος φέτος πάντως έμεινε με στυλ και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Γερμανό προπονητή, Ραλφ Χάσενχουτλ, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά.

Ο Ζοζε Μουρίνιο προσγειώθηκε στο βόρειο Λονδίνο αντικαθιστώντας τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο σε μια ”κακή” χρονιά που είχε ήδη ξεκινήσει. Ο Πορτογάλος κατάφερε να στρώσει κάπως την άσχημη κατάσταση που είχε αφήσει ο Αργεντινός κόουτς και έβγαλε την Τότεναμ στην Ευρώπη και το Europa League. Μια από τις πρώτες κινήσεις του Πορτογάλου είναι λοιπόν ο Δανός που μαζί με τους Λο Σέλσο και Σισοκό, καθώς ο Πορτογάλος δεν υπολογίζει τον Εντομπελέ, θα αποτελέσουν το βασικό κορμό στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

Τα ”σπηρούνια” έδωσαν 15 εκατομμύρια ευρώ στην Σαουθάμπτον και ο Χόιμπερ αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις έβαλε την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη πήρε την φανέλα με το νούμερο 5 και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις:

”Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος. Είμαι ενθουσιασμένος  και ανυπομονώ να παίξω ποδόσφαιρο. Θέλω να βγάλω και να δώσω ενέργεια, να φέρω νίκες. Θέλω να γίνω καλύτερος παίκτης και να κάνω και τους συμπαίκτες μου καλύτερους. Θέλω να κάνω την ομάδα καλύτερη, όμως το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις τον ρόλο σου μέσα στην ομάδα, οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Η Τότεναμ έχει φανταστικούς παίκτες, έναν φανταστικό προπονητή, τέλειες εγκαταστάσεις και είμαι τυχερός που πλέον αποτελώ μέλος της οικογένειας”.

Στα αποδυτήρια της ομάδας και κατά την διάρκεια της πρώτης του γνωριμίας και ανάκρισης από τους Βρετανούς με τους δημοσιογράφους (έχουν ένα θέμα με τις προφορές των ξένων ονομάτων), ο Δανός εξήγησε και ζήτησε από τον κόσμο να τον φωνάζουν σε προσωπικό επίπεδο Πιερ, καθώς μονάχα η μητέρα του, που είναι Γαλλίδα, τον φωνάζει με το πλήρες και επίσημο όνομά του, Πιερ – Εμίλ και τότε ήξερε και ίδιος πως έχει μπει σε μπελάδες!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.