Eπιστροφή στoν τόπο της εκτόξευσης (video)

Η Λίβερπουλ φιλοξενείται το Σάββατο από τη Γουότφορντ, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να επιστρέφει στο γήπεδο όπου ξεκίνησε η μυθική «κόκκινη» πορεία του.

Η Λίβερπουλ φιλοξενείται το Σάββατο από τη Γουότφορντ, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να επιστρέφει στο γήπεδο όπου ξεκίνησε η μυθική «κόκκινη» πορεία του.

Όταν το καλοκαίρι του 2017 οι «ρεντς» έκαναν νέο ρεκόρ μεταγραφικής δαπάνης με 43 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του από τη Ρόμα, πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν την λογική αυτής της κίνησης, λόγω του προηγούμενου αποτυχημένου περάσματός του από την Τσέλσι.

O Aιγύπτιος, δεν ήταν καν πρώτη επιλογή του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος προτιμούσε τον Γιούλιαν Μπραντ και όπως έχει παραδεχτεί, ο Μάικλ Έντουαρντς και το υπόλοιπο τιμ των αναλυτών της Λίβερπουλ του…πήρε τα αυτιά μέχρι να πειστεί να πει το «ναι» για την απόκτησή του.

Ακόμα και οι συνεργάτες του Κλοπ όμως δύσκολα θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει την…εκτόξευση του Σαλάχ με τη φανέλα των «κόκκινων» και την μετατροπή του σε …κοινωνικό φαινόμενο.

Όλα ξεκίνησαν στις 12 Αυγούστου του 2017, στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος 2017-18. Ο Σαλάχ, στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη Λίβερπουλ, αποτέλεσε το ένα τρίτο του «κλασικού» πλέον επιθετικού τρίδυμου, μαζί με Μανέ και Φιρμίνο. Όλοι τους σκόραραν σε μία ισοπαλία 3-3, με τους «ρεντς» να ισοφαρίζονται στις καθυστερήσεις από μία καραμπόλα (φωτό πάνω).

Ήταν το ξεκίνημα μίας σεζόν όπου ο Σαλάχ πέτυχε 32 γκολ στο πρωτάθλημα (ρεκόρ για την Πρέμιερ Λιγκ) και 44 σε όλες τις διοργανώσεις, οδηγώντας τη Λίβερπουλ μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, βοήθησε την Αίγυπτο να επιστρέψει σε τελικά Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 1990, με αποτέλεσμα να γίνει απόλυτο είδωλο στη χώρα του, στην Αφρική, τον αραβικό κόσμο, αλλά και φυσικά στο Μέρσεϊσαϊντ! Το μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος στο Κίεβο έβαλε όμως τέλος -προσωρινά – στο όνειρό του για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ «χάλασε» και τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Αιγύπτιος επανήλθε πλήρως στη δράση με το ξεκίνημα της σεζόν 2018-19 και μπορεί τα νούμερά του να «έπεσαν» κάπως (22 γκολ στο πρωτάθλημα), αλλά η συμβολή του ήταν καταλυτική στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ανοίγοντας το σκορ πολύ νωρίς στον τελικό της Μαδρίτης κόντρα στην Τότεναμ.

Στη σεζόν που διανύουμε, ο Σαλάχ ξεκίνησε με λιγότερη φόρα, όμως σύντομα πήρε μπρος και ήδη είναι πρώτος σκόρερ των «ρεντς» στο πρωτάθλημα με 15 γκολ, ενώ έχει πετύχει άλλα 4 στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η ομάδα του Κλοπ πηγαίνει «τρένο» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια και ο Σαλάχ έχει φτάσει ήδη τα 90 γκολ σε 140 εμφανίσεις με τους «ρεντς» σε όλες τις διοργανώσεις. 

Σήμερα επιστρέφει στον τόπο της εκτόξευσης του 2017 και αν έρθει η νίκη στο «Vicarage Road», η ομάδα του Κλοπ θα θέλει μόλις άλλες τρεις για να κατακτήσει αυτό που οι φίλοι της ομάδας του ποθούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο εδώ και τρεις δεκαετίες. Εξασφαλίζοντας και για τον Σαλάχ, μια για πάντα θέση στην «κόκκινη» αιωνιότητα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.