Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον 2-0: «Λυτρωτής» Χάαλαντ, στην κορυφή οι «πολίτες» (highlights)

Η Μάντσεστερ Σίτι έκαμψε την αντίσταση της αξιόμαχης Έβερτον (2-0), χάρη σε γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Premier League.

Μάντσεστερ Σίτυ και Έβερτον τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Έτιχαντ», για λογαριασμό της 24ης αγωνιστικής της Premier League.

Για περίπου 70 αγωνιστικά λεπτά οι «πολίτες» τα έβρισκαν «σκούρα» κόντρα στα «ζαχαρωτά», όμως ο Έρλινγκ Χάαλαντ τους έδωσε τη λύση και με δύο προσωπικά του γκολ, τους ανέβασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Premier League.

Από την άλλη τα η ομάδα του Σον Ντάις, παρέμεινε στην 18η θέση με 19 βαθμούς και δύο παιχνίδια περισσότερα από την 17η Λούτον.

Το ματς

Ανούσια κατοχή της Σίτι, κόντρα στην «σφιχτή» άμυνα της Έβερτον  

Η πρώτη φάση της αναμέτρησης ήρθε στο 8ο λεπτό για την Έβερτον. Ο ΜακΝίλ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντοκού σε καίριο σημείο, έκανε μια ωραία κάθετη με στόχο τον Γκόντφρεϊ, όμως ο Έντερσον ήταν εκεί και γλύτωσε τα χειρότερα για την ομάδα του. 

Μέχρι τα μισά περίπου του πρώτου μέρους, το παιχνίδι δεν μας προσέφερε κάτι άλλο άξιο αναφοράς. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε το 80% της κατοχής της μπάλας με το μέρος της, όμως δεν κατάφερε να βρει τρόπο μέχρι εκείνο το σημείο, να διασπάσει την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Σον Ντάις

Με μια ωραία ατομική προσπάθεια του Ντοκού στο 25ο λεπτό, οι «πολίτες» έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή των «ζαχαρωτών», που βέβαια αντέδρασαν σωστά και αποσόβησαν τον κίνδυνο για ακόμη μία φορά. 

Οι επελάσεις του Βέλγου εξτρέμ από τη δεξιά πλευρά της άμυνας της Έβερτον, παρέμειναν ως η μοναδική «όαση» στην… φλύαρη επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων μέχρι το τέλος των πρώτων 45 λεπτών, που βρήκαν τις δύο ομάδες στο απόλυτο μηδέν (0-0). Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πήγε στα αποδυτήρια χωρίς σουτ εντός στόχου προς την εστία του Πίκφορντ

Ο Χάαλαντ είχε τη λύση και έστειλε τη Σίτι στην κορυφή

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο πρώτο μισό του δεύτερου μέρους. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή την μπάλας υπέρ τους, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Πίκφορντ. Όσο περνούσε η ώρα, η Έβερτον γινόταν όλο και πιο ακίνδυνη επιθετικά, στρέφοντας την προσοχή της αποκλειστικά στα αμυντικά της καθήκοντα. 

Κάπου εκεί εμφανίστηκε, ποιος άλλος, ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά στην Premier League μετά τις 28 Νοεμβρίου και σκοράρει ένα «χρυσό» γκολ για τους «πολίτες», με δυνατό δεξί σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άγγλο τερματοφύλακα. 

Στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, που στο 85ο λεπτό βρήκε και δεύτερο τέρμα, πάλι με τον Χάαλαντ πρωταγωνιστή και «κλείδωσε» τη μεγάλη νίκη που την φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Premier League με 52 βαθμούς. 

Από την άλλη, η Έβερτον έμεινε στους 19 και την 18η θέση της βαθμολογίας έχοντας, μάλιστα, δύο παιχνίδια περισσότερα από την 17η Λούτον

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Μάντσεστερ Σίτυ (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ακέ, Ακάντζι 57′ Γουόκερ), Ντίας, Στόουνς, Ρόδρι, Φόντεν, Νούνες (57′ Ντε Μπρόινε), Άλβαρες (77′ Σίλβα), Ντοκού (87′ Γκρίλις), Χάαλαντ. 

Έβερτον (Ντάις): Πίκφορντ, Μπράνθγουεϊτ, Ταρκόφσκι, Γκόντφρεϊ (56′ Κόουλμαν), Γκεγιέ (89′ Τσερμίτι), Γκάρνερ, Γιάνγκ (78′ Ονάνα), Χάρισον, ΜακΝίλ (88′ Ντόμπιν), Κάλβερτ-Λιούιν (77′ Μπέτο). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.