Τότεναμ: «Βλέπει» στο μέλλον με τον «Νορβηγό Νεϊμάρ»! (pic+vid)

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, η αναζήτηση ταλέντων είναι αμείλικτη και συχνά δραματική. Μπορεί κάποιοι μεγάλοι σύλλογοι να έχουν στοχεύσει στον ίδιο παίκτη, οπότε τότε αρχίζει το δράμα.

Μία τέτοια περίπτωση φαίνεται ότι έχουμε με τον Αντόνιο Νούσα της Κλαμπ Μπριζ. Νορβηγός με ρίζες από τη Νιγηρία, ο 18χρονος έχει προκαλέσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της Τότεναμ και την… καθυστερημένη προσέγγιση της Νιουκάστλ. Όπως αναφέρει όμως το TeamTalk, ο σύλλογος του Βορείου Λονδίνου εξακολουθεί να βρίσκεται σε θέση οδηγού για την απόκτηση του νεαρού επιθετικού.

Ανερχόμενο αστέρι

Ο Νούσα έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Προϊόν των Ακαδημιών της Στάμπαεκ στη Νορβηγία, μετακόμισε στην Μπριζ με μια συμφωνία 3 εκατομμυρίων ευρώ τον Αύγουστο του 2021. Μετά από μία πρώτη σεζόν προσαρμογής ο Μούσα καθιερώθηκε την περυσινή χρονιά, με 34 αγώνες (2 γκολ-2 ασίστ). Με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ σε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, ο Νούσα ήταν βασικός παράγοντας στην αήττητη πορεία της Μπριζ στους ομίλους του Europa Conference League.

H συνεισφορά του τόσο στον σύλλογο όσο και στη χώρα – τέσσερις συμμετοχές για τη Νορβηγία, συμπεριλαμβανομένων ενός γκολ και τεσσάρων ασίστ – υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για ένα αυθεντικό ταλέντο. Αν τελικά μετακομίσει στην Τότεναμ, ο Νούσα θα βρεθεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο Σον, ο Σόλομαν, ο Κουλουσέφσκι και ο Τζόνσον είναι σημαντικά ονόματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει.
Ωστόσο, οι πιθανές αποχωρήσεις των Χιλ και Σεσενιόν θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για τον Νούσα στην προσπάθεια καθιέρωσης στην ομάδα του Βόρειου Λονδίνου. Η ομάδα του Ποστέκογλου, θα μπορούσε να αυξήσει τις επιθετικές της επιλογές και να σηματοδοτήσει τη δέσμευση της για την «καλλιέργεια» νέων ταλέντων.

Το σημαντικό είναι ότι o Νούσα δεν έχει προτιμώμενο πόδι. Το δεξί είναι αναμφισβήτητα πιο δυνατό από το αριστερό, αλλά αυτή η ικανότητα, προσθέτει το απρόβλεπτο στην αντιμετώπιση του. Οι 5,1 επιτυχημένες ντρίμπλες του Νούσα ανά 90 λεπτά είναι οι περισσότερες στην κορυφαία κατηγορία του Βελγίου, ωστόσο ένα ποσοστό επιτυχίας 49,4%, υπογραμμίζει έναν τομέα στο παιχνίδι του που απαιτεί τελειοποίηση. Και πάλι, δεδομένης της ηλικίας του, ο Nούσα παίζει με αρκετή ωριμότητα.

Από τους 273 παίκτες που έχουν κάνει 10 ή περισσότερες εμφανίσεις στην Pro League αυτή τη σεζόν, κατατάσσεται στην 11η θέση όσον αφορά τη συχνότητα που κερδίζει την κατοχή στο επιθετικό τρίτο, μία φορά κάθε 70,7 λεπτά.
Ένας από τους κύριους λόγους που οι «Spurs» επιδιώκουν να συνάψουν συμφωνία αυτόν τον μήνα, είναι επειδή φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν την ευκαιρία να φέρουν στην ομάδα τους, τον «Νορβηγό Νεϊμάρ» όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ο 18χρονος άσος της Κλαμπ Μπριζ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.