Μάντσεστερ Σίτι: Ο Βίκινγκ, η «αράχνη» και ο Μαέστρος! (videos)

Μηχανή των γκολ και φέτος ο Χάαλαντ, με συμπρωταγωνιστή τον Άλβαρες και διευθυντή ορχήστρας τον Γκουαρδιόλα!

«Τι πιο σύνηθες από τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει», θα μπορούσε να πει κανείς για να περιγράψει και την εφετινή εκκίνηση του σταρ της Μάντσεστερ Σίτι!

Ο Νορβηγός είναι πραγματικά ασταμάτητος στην Premier League και μετράει οκτώ γκολ στις έξι πρώτες αγωνιστικές, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στο απόλυτο και την κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει βρει ακόμη τον ρυθμό που είχε πέρυσι – την χρονιά του τρεμπλ- κάτι το απολύτως φυσιολογικό μιας και βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Όμως εκεί που οι αντίπαλοί της έχουν απώλειες (π.χ. η Άρσεναλ στο εντός έδρας 2-2 με τη Φούλαμ), εκείνη συνεχίζει μόνο με νίκες, χάρις στον δικό της… Βίκινγκ, που τον ελεύθερο του χρόνο ποζάρει ως τέτοιος για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος άσος στο Νησί, πίσω μόνο από τον συμπαίκτη του, Κέβιν Ντε Μπρόινε, είναι σε «δαιμονιώδη» κατάσταση και η μόνη ομάδα που του… ξέφυγε ως τώρα στο πρωτάθλημα είναι η Νιούκαστλ (νίκη με 1-0).

Ήταν το μοναδικό ματς που ο παρτενέρ του στην επίθεση, Χούλιαν Άλβαρες, έβγαλε τα… κάστανα από τη φωτιά και κράτησε το απόλυτο για τη Σίτι. Βέβαια ο Αργεντινός έχει κάνει φανταστική εκκίνηση στη σεζόν, με δύο γκολ και τρεις ασίστ στην Premier League, έχοντας καλύψει επάξια το κενό του τραυματία Βέλγου αρχηγού.

Απολαύστε τον εν δράσει στο παρακάτω βίντεο:

Η «αράχνη» όπως είναι το παρατσούκλι του, έχει ανεβάσει το επίπεδό του και δείχνει συνεχώς για ποιον λόγο ο Γκουαρδιόλα ήθελε την ανανέωση του συμβολαίου του και τι έβλεπε ήδη σε αυτόν στο γήπεδο, μετατρέποντάς τον σε… all around επιθετικό!

Κάτι το οποίο έκανε την εμφάνιση του στη νίκη με 3-1 επί του Ερυθρού Αστέρα στο Champions League.

Με δύο γκολ ο Άβαρες ήταν ο MVP της αναμέτρησης και «έκλεψε την παράσταση» με το στατιστικά που κατέγραψε. Είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης με οκτώ τελικές προσπάθειες και την δημιουργία επτά ευκαιριών για τους συμπαίκτες του.

Η ταπεινότητα του Πεπ

Ο Γκουαρδιόλα πάντως δεν κοιτάζει τίποτα από όλα αυτά και προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα του προσγειωμένη, γνωρίζοντας πως το να επαναλάβει το περσινό επίτευγμα με τρεις τίτλους, στους οποίους προστέθηκε επιτέλους το πολυπόθητο Champions League είναι πολύ δύσκολο.

«Είναι καλό να έχεις φιλοδοξίες, αλλά, όπως λέω πάντα στους παίκτες, η φιλοδοξία πρέπει να είναι για τον επόμενο αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του παραμονή της αναμέτρησης με τη Νιούκαστλ για το League Cup, στην οποία γνώρισαν την ήττα και αποκλείστηκαν.

«Ίσως τον Απρίλιο ή τον Μάιο, αν είσαι ακόμα στην κούρσα, ίσως μπορείς να αρχίσεις να το σκέφτεσαι. Τώρα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, το να σκέφτεσαι τα τρόπαια είναι λάθος», επισήμανε ο 52χρονος.

Πεπ Γκουαρντιόλα
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα με το τρόπαιο του Champions League, το οποίο κατέκτησε πέρυσι για πρώτη φορά με τη Μάντσεστερ Σίτι. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το σύνολό του όπως αναφέραμε και πριν, δεν αποδίδει ως τώρα στα… κόκκινα, αλλά κερδίζει όλα τα παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Άλλωστε η ποδοσφαιρική μηχανή που έχει φτιάξει έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει και κάποιες στιγμές στον… αυτόματο. Με τη μαεστρική ικανότητα που διαθέτει προσθέτει συνεχώς στοιχεία στο παιχνίδι και ενσωματώνει και τις μεταγραφές του καλοκαιριού στην κουλτούρα που έχει κτίσει στον σύλλογο.

Παίκτες όπως οι Ντοκού, Κόβατσιτς και Γκβάρντιολ βλέπουν τον προπονητή τους να ζητάει συνεχώς περισσότερα πράγματα από εκείνους, γνωρίζοντας πως θα τους χρειαστεί στις δύσκολες στιγμές που έχει μπροστά του.

Η σταθερά… Χάαλαντ

Αλλά και όταν οι καινούργιοι ή οι παλιοί δεν… τραβούν το κάρο (με εξαίρεση τον Ρόδρι που για εμάς είναι πάντα εξαιρετικός ακόμη και όταν αποβάλλεται από… βλακεία), τότε πάντα υπάρχει ο Χάαλαντ για να αναλάβει δράση.

Ο εκ των υποψηφίων για την Χρυσή Μπάλα μίλησε πριν από λίγο καιρό το πόσο τον έχει βοηθήσει σε όλα η συνύπαρξή του με τον Γκουαρδιόλα!

«Ο Πεπ ζητάει πολλά από εσένα. Μαζί του δεν μπορείς να τεμπελιάζεις. Αυτός είναι ο τρόπος του. Σε κάθε περίπτωση, εάν θέλεις να προοδεύσεις είναι προτιμότερο να σου λέει κάποιος την πλήρη αλήθεια με ευθύτητα. Θα μπορούσα να πω πως κάποιες φορές αυτό είναι σκληρό. Αλλά μου αρέσει. Αυτό δείχνει πως είναι πλήρως προσηλωμένος και παθιασμένος. Δεν είναι πάντα ευχάριστο, αλλά παράλληλα σε φέρνει αντιμέτωπο με την αλήθεια και ξέρω πως στόχος του είναι να κάνει κάθε ποδοσφαιριστή του καλύτερο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά!

Μια άνοδος που αποδεικνύεται από γεγονός πως αυτή την στιγμή μετράει περισσότερα γκολ από 11 ομάδες* της Premier League, κάτι το πρωτοφανές! Παράλληλα δεν «πετάει» ευκαιρίες, το αντίθετο μάλιστα, μιας και τα 8 του τέρματα προέρχονται από 7.79xG (προβλεπόμενα γκολ), ένα 102.7% ποσοστό επιτυχίας όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα!

Και ακόμη είναι η αρχή της σεζόν! Και για αυτόν και για τη Σίτι! Not bad, που λέμε και στο χωριό μου…

*Οι ομάδες που έχουν λιγότερα γκολ από τον Χάαλαντ ως τώρα στην Premier League:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κρίσταλ Πάλας

Φούλαμ

Νότιγχαμ Φόρεστ

Τσέλσι

Έβερτον

Γουλβς

Μπόρνμουθ

Λούτον

Μπέρνλι

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.