Άστον Βίλα: Την μεταμόρφωσε το “μαγικό ραβδί” του Έμερι (vid)

Η Άστον Βίλα στην εκκίνηση της Premier League ήταν κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού με τον υποβιβασμό, όμως από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ουνάι Έμερι είχε μόνιμα ανοδική πορεία.

Η Άστον Βίλα μετά από μια εφιαλτική εκκίνηση στην Premier League με τον Στίβεν Τζέραντ στο τιμόνι της, μεταμορφώθηκε με την έλευση του Ουνάι Έμερι, με τον Ισπανό προπονητή να την οδηγεί στην Ευρώπη!

Με τον Στίβεν Τζέραρντ στην τεχνικής της ηγεσία η Βίλα στις πρώτες 12 αγωνιστικές είχε κερδίσει μόλις τρεις φορές, συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς, επιδόσεις που οδήγησαν το club στην απομάκρυνση του άλλοτε παίκτη της Λίβερπουλ. Ακολούθησε ένα ματς με υπηρεσιακό προπονητή τον Άαρον Ντανκς για να κερδίσει η Άστον Βίλα με 4-0 την Μπρέντφορντ και ένα με τη Νιούκαστλ και την ήττα με 4-0, ενώ στη συνέχεια την τύχη της ομάδας ανέλαβε ο Ουνάι Έμερι.

Ο Ισπανός τεχνικός μετά το όχι ιδιαίτερα πετυχημένο πέρασμα από τον πάγκο της Άρσεναλ έφτασε στο νησί με στόχο να αποδείξει πράγματα. Με την έλευση του Έμερι ουσιαστικά άρχισε και η αναγέννηση της Βίλα, η οποία στο ντεμπούτο του κέρδισε για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 στο “Βίλα Παρκ“.

Ο Έμερι ανέλαβε την Άστον Βίλα με ρεκόρ 4-2-8 και τελείωσε τη σεζόν με 18 νίκες, 7 ισοπαλίες και 13 ήττες. Ο ίδιος έκανε 14 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες σε 26 αγωνιστικές.

Μάλιστα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε προσπέρασε την Τότεναμ στην μάχη για έξοδο στο Conference League, τερματίζοντας έναν βαθμό μπροστά από τους Λονδρέζους που έμειναν εκτός Ευρώπης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.