Στο δικαστήριο Ναντ και Κάρντιφ για την υπόθεση Σάλα

Οι εκπρόσωποι της Κάρντιφ και της Ναντ, θα βρεθούν σήμερα (22/6) ενώπιον γαλλικού δικαστηρίου, όπου ο βρετανικός σύλλογος σκοπεύει να διεκδικήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση, μετά τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα σε αεροπορικό δυστύχημα, το 2019.

Ο Εμιλιάνο Σάλα σκοτώθηκε σε ηλικία 28 ετών, τον Ιανουάριο του 2019 σε αεροπορικό δυστύχημα πάνω από την Μάγχη, ενώ είχε προορισμό το Κάρντιφ, όπου θα συνέχιζε την καριέρα του με μεταγραφή από την Ναντ.

«Η Κάρντιφ ακολουθεί μια πολύ επιθετική στρατηγική εναντίον της Ναντ για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα και ήταν ιδιαίτερα σκληρή, σε όλες τις διαδικασίες», αναφέρει η υπεράσπιση του γαλλικού συλλόγου, υπενθυμίζοντας ότι ο ουαλικός σύλλογος έχει ήδη «απορριφθεί» από την FIFA (Επιτροπή Κατάστασης Παικτών) πριν αποτύχει ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) και του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου».

Οι δικηγόροι διευκρινίζουν ότι η Κάρντιφ δεν έχει ακόμη πληρώσει στην Ναντ το πλήρες ποσό της μεταγραφής του Αργεντινού παίκτη, το οποίο ανήλθε στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, ο βρετανικός σύλλογος, έχει πληρώσει μόλις έξι εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα L’Equipe, η οποία αποκάλυψε τις πληροφορίες στις 15 Μαΐου, ο ουαλικός σύλλογος διεκδικεί στο δικαστήριο σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.Η Κάρντιφ ζητά επίσης να υποχρεωθεί ο σύλλογος της Ναντ να της καταβάλει δύο εκατομμύρια ευρώ για την «ζημία φήμης που υπέστη» σε αυτήν την υπόθεση, σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της Ναντ, σκοπεύουν να ζητήσουν «αποζημίωση για την ζημία που προκάλεσαν αυτές οι καταχρηστικές διαδικασίες στον σύλλογο της Νάντης εδώ και τέσσερα χρόνια», κατά την διάρκεια αυτής της πρώτης ακρόασης ενώπιον του εμπορικού δικαστηρίου της Νάντης, στην δυτική Γαλλία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.