Άρσεναλ – Σαουθάμπτον 3-3: Ισοπαλία στην ματσάρα με κερδισμένη την… Μάντσεστερ Σίτι! (hls)

Ματσάρα χωρίς νικητή στο Εμιρέιτς και τώρα η ομάδα του Αρτέτα... τρέχει και δεν φτάνει μιας και βρίσκεται στο +5 από την Σίτι με δύο ματς παραπάνω.

Ματσάρα στο Εμιρέιτς με ισοφάριση στο 90ο λεπτό για την Άρσεναλ, η οποία ήρθε ισόπαλη με την Σαουθάμπτον με 3-3 και βρίσκεται πέντε βαθμούς πάνω από την Μάντσεστερ Σίτι με δύο ματς περισσότερα.

Η Άρσεναλ υποδέχθηκε την Σαουθάμπτον με την υποχρέωση να πάρει τους τρεις πόντους και να ”σβήσει” τα δύο τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Αυτό δεν συνέβη σε ένα ματς με… υψηλές παρουσίες. Σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι παρευρέθηκαν κάποιοι από τους invincibles και συγκεκριμένα οι: Πατρίκ Βιεϊρά, Ανρί και Σολ Κάμπελ. Αυτοί ενθάρρυναν την προσπάθεια της ομάδας για την επιστροφή στην κορυφή 19 χρόνια μετά.

Το ημίχρονο των εκπλήξεων

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους και συγκεκριμένα με ένα γκολ. Η Σαουθάμπτον πήρε κεφάλι χάρη σε γκολ του Αλκαράζ το οποίο ξεκίνησε από ολέθριο σφάλμα του Ράμσντεϊλ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας δεν είδε τον Αλκαράζ που παραμόνευε, αυτός έκλεψε την μπάλα και εκτέλεσε εύστοχα. Αυτό ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ της σεζόν 2022-2023 μιας και σημειώθηκε στα 27 δευτερόλεπτα. Και για… διαβολική σύμπτωση, το πιο γρήγορο γκολ το έχει δεχθεί η ομάδα του Αρτέτα στο Εμιρέιτς και μάλιστα στην ίδια εστία.

Και πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει τι συνέβη, η Άρσεναλ έφαγε… φίλια πυρά. Ο Θίο Γουόλκοτ, παίκτης συνδεδεμένος με το κλαμπ του Βόρειου Λονδίνου, αξιοποίησε την εκπληκτική πάσα που έλαβε και σημείωσε το 0-2. Οι κανονιέρηδες ήταν στα σχοινιά και έπρεπε να βγάλουν αντίδραση. Με το που μπήκε το τέρμα, ο Ζιντσένκο μάζεψε όλους τους συμπαίκτες του στην μέση του γηπέδου και τους ζήτησε συγκέντρωση. Τίποτα δεν είχε τελειώσει, άλλωστε. Κι αυτό το απέδειξε λίγο αργότερα ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου με τις ατομικές του ενέργειες και όταν χρειάστηκε να εκτελέσει, δεν λάθεψε. Μείωσε σε 1-2 στο 20o λεπτό και όλα ήταν ανοιχτά. Οι γηπεδούχοι άσκησαν έντονη πίεση, πλησίασαν στην ισοφάριση με κεφαλιές των Χόλντινγκ και Ουάιτ όμως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ίδιο σκορ.

Ματσάρα χωρίς νικητή!

Το δεύτερο μέρος είχε δύο ομάδες με σαφώς διαφορετικούς ρόλους στο γήπεδο. Η μεν Άρσεναλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορούσε την μπάλα και πίεζε ασφυκτικά με το που χανόταν αυτή και από την άλλη πλευρά, η Σαουθάμπτον προσπαθούσε να βρει αντίσταση στην ορμή των γηπεδούχων. Η ένταση ήταν εμφανής στο Εμιρέιτς με τους Βιέιρα και Αρτέτα να καλούν τον κόσμο της ομάδας να ενθαρρύνει και να φωνάξει περισσότερο για να έρθει η μεγάλη ανατροπή.

Οι κανονιέρηδες δεν μπορούσαν να βρούν δίοδο προς την εστία του Μπαζούνου εξαιτίας της πολυπρόσωπης άμυνας και όσο κυλούσε ο χρόνος ευνοούνταν οι Άγιοι. Κι αφού δεν μπορούσε η Άρσεναλ, ήρθε ένα κόρνερ για τους φιλοξενούμενους και ο Τσαλέτα-Τσαρ έκανε το 1-3 με κεφαλιά στο ανυπεράσπιστο τέρμα του Ράμσντεϊλ. Η ομάδα του Αρτέτα μετά το νέο σάστισμα επεδίωξε το 2-3, το οποίο κατόρθωσε με τον Έντεγκαρντ να σκοράρει στο 88ο λεπτό. Η Άρσεναλ ισοφάρισε σε 3-3 με τον Μπουκάγιο Σάκα στο 90 και με 8 λεπτά καθυστερήσεων ήθελε την ολική ανατροπή, που θα έγραφε ιστορία. Αυτό δεν έγινε και το ματς έληξε ισόπαλο.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Ουάιτ, Χόλντινγκ, Μαγκαλάες, Ζιντσένκο (72′, Ενκέτια), Παρτέι, Βιέιρα (57′, Τροσάρ), Έντεγκααρντ, Σακά, Ζεσούς, Μαρτινέλι (85′, Nέλσον)

Σαουθάμπτον: Μπαζούνου, Γουόκερ-Πίτερς, Μπέλα-Κότσαπ, Μπέντναρεκ, Περό, Λάβια (86′, Nτιαλό), Γουόρντ-Πράους, Ελιουνούσι, Αλκαράζ (46′, Λιάνκο), Γουόλκοτ (77′, Σουλεμάνα), Άνταμ Άρμστρονγκ (77′, Ονουάτσου)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.