Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 3-1: Με οδηγό τον Νούνιες (hls)

Με τον Ουρουγουανό να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της ομάδας δύο γκολ, οι Κόκκινοι έφτασαν στην εύκολη επικράτηση στη 16η αγωνιστική της Premier League χωρίς τον τιμωρημένο Κλοπ!

Με νίκη 3-1 επί της Σαουθάμπτον έκλεισε τις υποχρεώσεις τις υποχρεώσεις της πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ η Λίβερπουλ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ντάρβιν Νούνιες, που σκόραρε δύο γκολ (22′, 42′). Εξαιρετικός και ο Άλισον με τρομερές αποκρούσεις στο δεύτερο 45λεπτο!

Πριν από το… σόου των δύο παικτών, οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του Φιρμίνο (6′) και οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με τον Τσε Άνταμς (9′), πριν αναλάβει δράση ο Ουρουγουανός φορ…

Έτσι οι Κόκκινοι έφτασαν τους 22 βαθμούς και (για την ώρα) στην έκτη θέση, ενώ από την άλλη οι Άγιοι παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού και τους 12 πόντους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Λίβερπουλ δεν είχε στον πάγκο της τον Γιούργκεν Κλοπ, μετά και την τιμωρία της μιας αγωνιστικής για την αποβολή του στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Προβάδισμα με την… πρώτη φορά του Νούνιες

Με γκολ από τα… αποδυτήρια μπήκε στο ματς η Λίβερπουλ! Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Φιρμίνο πήρε μια εξαιρετική κεφαλιά και άνοιξε το σκορ μόλις στο έκτο λεπτό.

Όμως η Σαουθάμπτον είχε άμεση… απάντηση!

Στο 9′ ήταν η σειρά του Γουόρντ-Πράους να βρει με υπέροχο στημένο τον Τσε Άνταμς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του Άλισον και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Από εκείνο το σημείο και μετά το σύνολο του Κλοπ πήρε τον απόλυτο έλεγχο και έψαχνε το γκολ που θα της έδεινε εκ νέου το προβάδισμα. Αυτό τελικά ήρθε στο 22′, με τον Έλιοτ να βρίσκετι τον Νούνιες και τον Ουρουγουανό να πλασάρει υπέροχα για το 2-1. Οι Κόκκινοι είχαν ευκαιρίες και για τρίτο τέρμα, όμως στις δύο φάσεις τους στο 30-31′ ο Μπαζούνου μπλόκαρε την μπάλα.

Εν τέλει ο Ιρλανδός γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δέχτηκε και τρίτο τέρμα, με τον Νούνιες στο 42′ να τον νικάει ξανά για το 3-1 των γηπεδούχων στο ημίχρονο. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο ματς του 23χρονου στράικερ με δύο ή περισσότερα γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ! Όχι και άσχημα για τον ίδιο πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ανίκητος ο Άλισον!

Η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει το… πόδι πατημένο στο γκάζι και έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ στο 50′. Ο Φιρμίνο έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά εν αντιθέσει με τη φάση του πρώτου τέρματός του η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά σε φάση… φωτοτυπία, ο Σαλάχ είχε την ευκαιρία να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό.

Ο προπονητής της Σαουθάμπτον, Νέιθαν Τζόουνς, αναζητούσε λύσεις και για αυτόν τον λόγο προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 59′. Ο Ελιουνούσι όμως που είχε αρχίσει το παιχνίδι βασικός «άγγιξε» το 3-2 στο 62′, αλλά ο Άλισον έκανε μια τρομερή απόκρουση στο τετ α τετ τους! Εν συνεχεία στην αντεπίθεση ο Σαλάχ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, με τον διαιτητή Χούπερ να δείχνει παίζεται. Στο επόμενο λεπτό οι Άγιοι είχαν και άλλη ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ, με τον Βραζιλιάνο πορτιέρο τον Κόκκινων να σταματάει εκπληκτικά και τον νεοεισελθόντα Εντόζι!

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισαν να ρίξουν τον ρυθμό και είχαν την επόμενη καλή στιγμή του ματς στο 72′. Ο Ρόμπερτσον έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φαν Ντάικ έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε ελάχιστα έξω από την εστία του Μπαζούνου.

Πέντε λεπτά ο Άλισον έκανε ακόμη μία φανταστική απόκρουση! Ο Μέιτλαντ-Νάιλς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Τσε Άνταμς έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Βραζιλιάνος έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του με μια απίθανη επέμβαση!

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, με τη Λίβερπουλ να επικρατεί με 3-1.

Η ταυτότητα του ματς:

Premier League: 16η αγωνιστική, «Anfield»

Διαιτητής: Χούπερ

Κίτρινες: 5′ Τσαλέτα-Τσαρ, 66′ Σαλισού

Κόκκινες: –

Σκόρερ: 6′ Φιρμίνο, 22′, 42′ Νούνιες – 9′ Άνταμς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον (86′ Τσιμίκας) Φαν Ντάικ, Γκόμες, Αλεξάντερ-Άρνολντ (87′ Φίλιπς), Έλιοτ (68′ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Τιάγκο, Φιρμίνο (75′ Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ, Νούνιες (87′ Καρβάλιο)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπαζούνου, Περό, Σαλισού, Τσαλέτα-Τσαρ (59′ Μέιτλαντ-Νάιλς), Μπέλα-Κότσαπ (72′ Λιάνκο), Λάβια (82′ Αρίμπο), Γουόρντ-Πράους, Ελιουνούσι, Άνταμς, Στιούαρτ Άρμστρονγκ (58′ Γουόλκοτ), Άνταμ Άρμστρονγκ (59′ Εντόζι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.