Mάντσεστερ Γ. – Άρσεναλ 3-1: Άντονι και Ράσφορντ προσγείωσαν τους «κανονιέρηδες»! (hls)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ στο ντεμπούτο του Άντονι, «φαρμακερές» κόντρες και δύο εκτελέσεις του Ράσφορντ, πήρε τέταρτο σερί τρίποντο στην Πρέμιερ Λιγκ και υποχρέωσε την Άρσεναλ στην πρώτη φετινή ήττα.

Οι «κανονιέρηδες» παραμένουν μεν μόνοι πρώτοι στην κορυφή, αλλά πλέον έχουν Σίτι, Τότεναμ (από 14 βαθμοί), Μπράιτον (13) και Γιουνάιτεντ (12) σε απόσταση βολής μετά από έξι αγωνιστικές.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, μετά τη Λίβερπουλ κέρδισε και άλλο ένα εντός έδρας ντέρμπι, δείχνοντας ότι πλέον επιστρέφει για τα καλά.

Υπεροχή Άρσεναλ, γκολ οι γηπεδούχοι

H Γιουνάιτεντ έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 8′ με σουτ από την περιοχή που πέρασε άουτ μετά από ωραία σέντρα του Νταλότ.

Ένα λεπτό αργότερα όμως η Άρσεναλ απάντησε με τον Σαλιμπά να αστοχεί από καλή θέση, ενώ στο 12′ οι «κανονιέρηδες» σκόραραν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση με τον Μαρτινέλι. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από εξέταση του replay, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης είχε γίνει φάουλ στον Έρικσεν.

Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο 32′ ο Μαρτινέλι υποχρέωσε τον Ντε Χέα σε καλή επέμβαση για να κρατήσει το μηδέν.

Η Γιουνάιτεντ όμως παραμόνευε στην αντεπίθεση και στο 35ο λεπτό, Σάντσο και Ράσφορντ συνδυάστηκαν στο όριο της περιοχής, ο δεύτερος έβγαλε σε τετ-α-τετ από δεξιά τον Άντονι και ο Βραζιλιάνος δεν αστόχησε, ανοίγοντας το σκορ στο ντεμπούτο του με τους «κόκκινους διαβόλους».

Ισοφάριση και Ράσφορντ χωρίς έλεος

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους η Άρσεναλ πλησίασε την ισοφάριση, με τον Σάκα στο 52′ να βρίσκεται σε καλή θέση στην περιοχή αλλά να αστοχεί.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Λονδρέζοι είχαν οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα – σουτ του ίδιου παίκτη από αριστερά.

Ο Τεν Χαχ λιγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έριξε στη μάχη τον Ρονάλντο αντί του Άντονι, όμως η Άρσεναλ είχε πάρει ολοκληρωτικά τα ηνία και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 60′.

Όλα ξεκίνησαν από κλέψιμο των φιλοξενούμενων στο χώρο του κέντρου και κάθετη μπαλιά του Όντεγκααρντ στην περιοχή. Βαράν και Νταλότ δεν μπόρεσαν να συντονιστούν και ο δεύτερος έκανε ουσιαστικά…ασίστ στον Σάκα, που είχε εύκολο έργο να σκοράρει.

Η αντίδραση της Γιουνάιτεντ όμως ήταν άμεση. Στο 66′ ο Μπρούνο Φερνάντες με τρομερή κάθετη μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Ράσφορντ και ο Άγγλος στράικερ δεν αστόχησε βάζοντας ξανά μπροστά τους γηπεδούχους.

Μάλιστα στο 69′ η Γιουνάιτεντ παραλίγο να κάνει το 3-1 όταν ο Ράμσντεϊλ έκανε λάθος πάσα κοντά στην περιοχή του, ο Φερνάντες βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ διόρθωσε με έξοχη επέμβαση.

O Αρτέτα, έκανε τριπλή αλλαγή στην προσπάθεια ισοφάρισης, όμως πλέον η ομάδα του άφηνε πολλούς χώρους πίσω και το πλήρωσε με πανομοιότυπο τρόπο όπως στο δεύτερο γκολ, καθώς στο 75′ έγινε το τελικό 3-1 ξανά με τον Ράσφορντ, αυτή τη φορά από πάσα του Έρικσεν.

Μάντσεστερ Γ. (Τεν Χαχ): Ντε Χέα – Νταλότ, Βαράν, Μαρτίνες (80′ Μαγκουάιρ), Μαλάσια – ΜακΤόμινεϊ, Έρικσεν – Άντονι (58′ Ρονάλντο), Φερνάντες, Σάντσο (67′ Φρεντ) – Ράσφορντ (80′ Καζεμίρο).
Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ – Ουάιτ (80′ Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (74′ Ενκέτια) – Λοκονγκά (74′ Βιέιρα), Τσάκα – Σάκα, Όντεργκααρντ (73′ Σμιθ Ρόου) , Μαρτινέλι – Ζεσούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.