Άρσεναλ: Μεταγραφές με ουσία, στήριξη και ο… Super Μικ Αρτέτα

Η εμπιστοσύνη στον Ισπανό προπονητή, οι μεταγραφικές κινήσεις, ο στόχος του Champions League και όχι μόνο!

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021. Ο Μικέλ Αρτέτα βιώνει το χειρότερο διάστημά του στην Άρσεναλ, γνωρίζοντας την τρίτη σερί ήττα σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Premier League, μετά το 5-0 στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι. Ο 40χρονος τεχνικός βλέπει την ομάδα του να χάνει με… κάτω τα χέρια και τους φιλάθλους (και όχι μόνο) να ζητούν εσπευσμένα την απομάκρυνσή του.

Κόντρα σε όλους και όλα η διοίκηση αποφασίζει να τον κρατήσει και να πορευτεί μαζί του, κλείνοντας τα… αυτιά της στον θόρυβο που επικρατούσε. Κάπως έτσι και με την ποδοσφαιρική λογική οδηγό, ο σύλλογος έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν των τελευταίων ετών. Ο Ισπανός προπονητής παρουσίασε ένα ελκυστικό σύνολο από τον Σεπτέμβρη και μετά, το οποίο έφτασε μια «ανάσα» από την επιστροφή στο Champions League, τερματίζοντας στην 5η θέση.

Η έξοδος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση χάθηκε ουσιαστικά στο διάστημα 12-16 Μαΐου, όταν γνώρισε διαδοχικές ήττες από Τότεναμ (η οποία βγήκε 4η) και Νιούκαστλ. Φυσικά υπήρξε πικρία για το γεγονός πως δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν σε αυτή, αλλά η εικόνα της και ο τρόπος με τον οποίο έφτασε τόσο κοντά (τελευταία φορά έπαιξε το 2016/17) έκανε και κάνει άπαντες στον οργανισμό της Άρσεναλ να αισιοδοξούν για το μέλλον.

Οι 2+1 (αρχικές) κινήσεις

Με γνώμονα την πολιτική της να επενδύει σε ταλέντα, η πρώτη μεταγραφή της Άρσεναλ δε θα μπορούσε να είναι άλλη από έναν νεαρό Βραζιλιάνο. Το όνομα αυτού, Μαρκίνιος.

Ο 19χρονος εξτρέμ αποκτήθηκε από τη Σάο Πάολο με στόχο το μέλλον της ομάδας και αν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει άμεσα τότε θα αποτελεί κέρδος για τον Μικέλ Αρτέτα. Άλλωστε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και δεν υπάρχει διάθεση να τον πιέσουν να αποδώσει με το… καλημέρα.

Η επόμενη κίνηση που πραγματοποίησαν οι Λονδρέζοι ήταν η αγορά του Φάμπιο Βιέιρα από την Πόρτο. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, με κύρια εκείνη του επιτελικού χαφ. Βέβαια η ικανότητά του στη μετάβαση της μπάλας και το γεγονός πως στο ρόστερ υπάρχει ο Μάρτιν Έντεγκααρντ, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής του και ως «8άρι».

Η συγκεκριμένη μεταγραφή έγινε με γρήγορες κινήσεις, ύστερα από εισήγηση του Ισπανού τεχνικού ο οποίος είδε στο πρόσωπο του Πορτογάλου έναν σύγχρονο μέσο με απεριόριστα περιθώρια εξέλιξης.

Κάτι που αποδεικνύεται και από την χρονιά του στους Δράκους, όπου μέτρησε 7 γκολ και 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβόλαιο του Έντι Ενκέτια ως το 2027. Ο 22χρονος στράικερ προέρχεται από τα τμήματα υποδομής, την περσινή σεζόν πέτυχε 10 γκολ σε 28 συμμετοχές και από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα πρέπει να «σηκώσει» το βάρος της μεγαλύτερης φανέλας των Κανονιέρηδων. Αυτή με το Νο.14 στην πλάτη, που φορούσε για χρόνια ο θρύλος της ομάδας και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Τιερί Ανρί.

Φυσικά ο Αρτέτα πιστεύει πολύ πάνω στο ταλέντο του και τον ρόλο του φορ που ο ίδιος έχει στο μυαλό του. Κάτι που αποδείχτηκε και στις δηλώσεις του μετά την επισημοποίηση της παραμονής του για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίζει μαζί μας. Είναι ένας παίκτης που αντιπροσωπεύει τα πιστεύω και τις αξίες του συλλόγου μας. Αυτό που μένει τώρα είναι να πιάσουμε δουλειά και εξελίξουμε το ταλέντο του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα επόμενα «θέλω» του Αρτέτα

Ραφίνια
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οι κινήσεις τις Άρσεναλ δεν σταματούν εδώ, καθώς προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές των Λισάντρο Μαρτίνες από τον Άγιαξ, Γκαμπριέλ Ζεσούς από τη Μάντσεστερ Σίτι και Ραφίνια από τη Λιντς.

Οι τρεις τους αποτελούν τους πρωταρχικούς στόχους των Κανονιέρηδων για την ενίσχυση σε άμυνα και μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο Αργεντινός στόπερ του Αίαντα είναι ο «εκλεκτός» για το κέντρο της άμυνας και το παιχνίδι του αντιπροσωπεύει αυτό που θέλει να βλέπει μέσα στο γήπεδο ο 40χρονος κόουτς. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός ενδιαφέρει και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του πρώην προπονητή του, Έρικ Τεν Χάαγκ και μένει να φανεί ποια ομάδα θα κερδίσει την υπογραφή του.

Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο φορ των Πολιτών, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και υπάρχει μεγάλη θέληση ώστε να επιτευχτεί η συμφωνία που θα τον στείλει στο Λονδίνο και το «Emirates».

Τέλος, ο Ραφίνια εξετάζεται και από την αιώνια… εχθρό, Τότεναμ, αν και ο ίδιος θα ήθελε ο επόμενος σταθμός της καριέρας του να ακούει στο όνομα, Μπαρτσελόνα. Ο 25χρονος τα έχει βρει σε όλα με τους Καταλανούς, αλλά το γεγονός πως εκείνοι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Λιντς βάζει… φρένο (για την ώρα) στη μετακίνησή του εκεί.

Την εν λόγω εξέλιξη θέλουν να εκμεταλλευτούν Πετεινοί και Κανονιέρηδες και μένει να φανεί αν και ποιος θα το πετύχει…

Οι… δύο στόχοι!

Στο ιδανικό σενάριο για την Άρσεναλ και τον Αρτέτα, οι τρεις παίκτες θα γίνουν μέλη της ομάδας τους και θα πορευτούν μαζί με στόχο την επιστροφή στο Champions League.

Ακόμη και όλοι τους να μετακομίσουν αλλού, υπάρχει η διάθεση να στραφούν σε παίκτες αντίστοιχης αξίας που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στην πιο ιδιαίτερη σεζόν της σύγχρονης εποχής, μιας και τον Νοέμβριο θα αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Όπως και να έχει, αυτό που ενδιαφέρει τους Κανονιέρηδες είναι μια θέση στην πρώτη τετράδα, κάτι που έχει να γίνει από τη 2η που κατέλαβαν το 2015/16!

Άλλωστε θέλουν να ακούσουν ξανά στα αφτιά τους τον ήχο του ύμνου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και να κάνουν πραγματικότητα τον δεύτερο στόχο τους, το σύνθημα που έβγαλαν για τον Μικέλ Αρτέτα στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου που μας πέρασε.

«We’ve got Super Mik Arteta, he knows exactly what we need, Kieran at the back, Gabi in attack, Arsenal on the way to Champions League!»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.