Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 3-2: Μυθικό ματς και ανατροπή με… ιστορικό Κριστιάνο! (vids+pic)

Υπό το «βλέμμα» του Ραλφ Ράνγκνικ οι Κόκκινοι Διάβολοι επικράτησαν δύσκολα των Κανονιέρηδων, σε ένα βράδυ που ο Πορτογάλος αστέρας τους έφτασε τα 800+1 γκολ!

Ο Κριστιάνο σκόραρε τα ιστορικά του τέρματα στο 52′ και 70′ (πεν.) και ήταν αυτός που μαζί με τον Μπρούνο Φερνάντες (44′) έγραψαν το 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Άρσεναλ, στη 14η στροφή της Premier League.

Αξιοημείωτο ότι και ο συμπατριώτης του Ρονάλτο πέτυχε γκολ σε βραδιά ορόσημο για τον ίδιο, στην 100η του εμφάνιση με τους Κόκκινους Διάβολους.

Από την άλλη οι Κανονιέρηδες προηγήθηκαν στο 18′ με τον Σμιθ Ρόου και ισοφάρισαν προσωρινά σε 2-2 με τον Έντεγκααρντ στο 54′, όμως δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα τους.

Λονδρέζικο προβάδισμα με ασυνήθιστο τρόπο και ισόπαλο ημίχρονο

Στα των όσων έγινα στο ματς, η Άρσεναλ βρήκε πρώτη δίχτυα με τον Σμιθ Ρόου στο 18′ σε μια… αξιομνημόνευτη φάση! Ύστερα από κόρνερ μέσα ο Φρεντ χτύπησε άθελά του τον Ντε Χέα, με τον Ισπανό γκολκίπερ να πέφτει κάτω. Στην εξέλιξη της φάσης ο Άγγλος έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, ενώ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν πεσμένος! Ο Άτκινσον σφύριξε την ώρα που η μπάλα είχε περάσει την γραμμή, επομένως το γκολ σωστά μέτρησε.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έψαξε με μένος την ισοφάριση κι αυτή ήρθε στο 44′! Μετά την πολύ όμορφη ανάπτυξη από τους παίκτες του Κάρικ, ο Σάντσο έκανε την προσποίηση και την παράλληλη μπαλιά στον Φρεντ προς τη μικρή περιοχή, αυτός έδωσε δίπλα του στον Φερνάντες και εκείνος με τη μια νίκησε τον Ράμσντεϊλ. Μάλιστα ο Πορτογάλος γιόρτασε με γκολ την 100η του παρουσία με τους Κόκκινους Διαβόλους.

Ο… ιστορικός Κριστιάνο έφερε τη νίκη-ανατροπή

Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, με το δεύτερο μέρος να αρχίζει με εκατέρωθεν αποκρούσεις των Ντρ Χέα και Ράμσντεϊλ να κρατούν το σκορ στην ισοπαλία.

Βέβαια αυτό άλλαξε στο 52′, όταν οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή με το υπέροχο τέρμα τους ύστερα από ομαδική προσπάθεια. Η Γιουνάιτεντ αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά, ο Ράσφορντ έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Ρονάλντο από κοντά έκανε το 2-1 με πλασέ, πετυχαίνοντας το 800ο του γκολ στην καριέρα του!

Η χαρά του και των συμπαικτών του δεν κράτησε πολύ σε εκείνο το σημείο του αγώνα, καθώς δύο λεπτά μετά η Άρσεναλ έφτασε στην ισοφάριση! Ο Έντεγκαρντ νίκησε τον Ντε Χέα και έκανε το 2-2 στο 54′.

Όμως την τελευταία κουβέντα την είχε ο Κριστιάνο! Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε το άτσαλο μαρκάρισμα του δεύτερου σκόρερ των Κανονιέρηδων πάνω στον Φρεντ μέσα στην περιοχή και με πέναλτι έγραψε το – όπως αποδείχτηκε – τελικό 3-2! Έτσι ο ίδιος έφτασε στα 801 τέρματα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια πολυπόθητη νίκη που τη φέρνει δύο βαθμούς πίσω από την πέμπτη Άρσεναλ και τρεις από την τέταρτη Γουέστ Χαμ!

Η ταυτότητα του αγώνα:

Premier League: 14η αγωνιστική

Γήπεδο: «Old Trafford»

Σκόρερ: 44′ Φερνάντες, 52′, 70′ (πεν.) Κριστιάνο Ρονάλντο – 18′ Σμιθ Ρόου, 54′ Έντεγκααρντ

Κίτρινη: 45+1′ ΜακΤόμινεϊ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Κάρικ): Ντε Χεά, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Νταλότ, Άλεξ Τέλες, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ (79′ Λίνγκαρντ), Μπρούνο Φερνάντες (90′ Φαν Ντε Μπέεκ), Σάντσο, Κριστιάνο Ρονάλντο (89′ Μαρσιάλ)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Ελνένι, Παρτέι, Μαρτινέλι, Έντεγκααρντ (79′ Ενκετιά), Σμιθ Ρόου (71′ Σάκα), Ομπαμεγιάνγκ (79′ Λακαζέτ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.