Αντόνιο Κόντε: Ο λόγος που πήγε στην Τότεναμ

Ο Αντόνιο Κόντε εξηγεί γιατί ήρθε στην Τότεναμ, θεωρώντας τον πρόεδρο Ντάνιελ Λέβι «οραματιστή» και αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να φέρει την ομάδα «πιο κοντά στο επίπεδο του κορυφαίου συλλόγου».

Ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους, της Τσέλσι, της Εθνικής Ιταλίας και της Ίντερ είχε απορρίψει την πρόταση να αναλάβει τους Λονδρέζους το καλοκαίρι, αλλά πείστηκε να έρθει την περασμένη εβδομάδα μετά την απόλυση του Πορτογάλου Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην διοργάνωση του Europa Conference League και στη επί της Φίτεσε (3-2), ένα παιχνίδι που προηγούνταν με 3-0 πριν δεχτεί δύο γκολ στο ημίχρονο.

Ο Κόντε προσγειώθηκε ξανά στο Λονδίνο για να δώσει διαφορετικό τόνο νικητή σε μια ομάδα που η φανέλα της χάνει βάρος τα τελευταία χρόνια αλλάζοντας ακόμα έναν προπονητή. Θα μεταδώσει το πάθος του και θα ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Η αγωνιστική συμπεριφορά προφανώς θα αλλάξει προς το καλύτερο, όπως φυσικά και το στυλ παιχνιδιού, όμως ο Κόντε δεν παίζει μπάλα, χρειάζονται και παίκτες, λεφτά υπάρχουν, το θέμα είναι πως θα διαχειριστεί ο Ιταλός αυτά που θα έχει στην διάθεσή του για να ξοδέψει και να ανεβάσει την Τότεναμ επίπεδο. Πριν ανεβάσει την ομάδα επίπεδο, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να πείσει τον Χάρι Κέιν να παραμείνει στο Λονδίνο, εκτός και αν η απόφαση του να αποχωρήσει είναι οριστική και αμετάκλητη.

Η Τότεναμ έχει κατρακυλήσει στην κατάταξη και βρίσκεται στην 9η θέση με απολογισμό 5 νίκες και 5 ήττες. Είναι η μοναδική ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ που ακόμα δεν αποσπάσει ισοπαλία, ενώ διαθέτει την 2η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος μετά την Νόριτς (3 γκολ) και μαζί με την Σαουθάμπτον έχει σκοράρει μόλις 9 φορές!

Η Τότεναμ είναι ο 8ος σύλλογος (9η ομάδα μαζί με την Εθνική Ιταλίας) που θα εργαστεί μετά τις Αρέτσο (27 αγώνες), Μπάρι (67 αγώνες και άνοδος στη Serie B), Αταλάντα (14 αγώνες), Σιένα (44 αγώνες) Γιουβέντους (129 αγώνες, 3 πρωταθλήματα και δύο κύπελλα), Τσέλσι (106 αγώνες, πρωτάθλημα και κύπελλο), Ίντερ (102 αγώνες, πρωτάθλημα).

«Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε, καθώς χωρίς αυτό θα είχαμε πολύ λίγες πιθανότητες να προκριθούμε», είπε ο Κόντε «Υπάρχουν δύο ματς μπροστά, αλλά πιστεύω επίσης ότι αυτή η εμφάνιση ανέδειξε τις δυσκολίες μιας ομάδας που προηγήθηκε με 3-0 και κυριαρχούσε με περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρει, τότε χρειάστηκαν τόσο λίγα για να κλονιστεί η αυτοπεποίθησή μας. Δεχθήκαμε δύο γκολ που μπορούσαν να αποφευχθούν, μειώθηκαν στους 10 παίκτες και όλα θα μπορούσαν να συμβούν μετά από αυτό. Έκανα αλλαγές και κάναμε καλά που πήραμε το αποτέλεσμα σπίτι. Χαίρομαι που κερδίσαμε ενώ υποφέρουμε, νομίζω ότι αυτή η ομάδα πρέπει να υποφέρει λίγο για να πετύχει τη νίκη, για να καταλάβει ότι μπορείς να κερδίζεις ενώ υποφέρεις. Ταυτόχρονα, υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει. Υπάρχουν πραγματικά περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να δουλέψουμε τακτικά, σωματικά, να φέρουμε τις ιδέες μου για το ποδόσφαιρο σε αυτή την ομάδα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε, καθώς παίζουμε ξανά σε δύο μέρες και μετά ακολουθεί το διάλειμμα για διεθνή καθήκοντα».

Οι οπαδοί των τραγούδησαν επανειλημμένα το όνομα του Ιταλού τεχνικού κατά τη διάρκεια του αγώνα και τον χειροκρότησαν όρθιοι για το ντεμπούτο του. «Τα παιδιά είναι πραγματικά πρόθυμα να δουλέψουν, είναι μια υπέροχη ατμόσφαιρα, ευχαριστώ τους οπαδούς που μου επιφύλαξαν τόσο μεγάλη υποδοχή. Το να παίζεις σε αυτή την ατμόσφαιρα είναι υπέροχο και θέλω να ανταποδώσω αυτή τη στοργή με τον μόνο τρόπο που ξέρω, αλλά δουλεύοντας. Ξέρω ότι πρέπει να κάνω υπομονή και να βρω χρόνο για να ολοκληρώσω αυτή τη δουλειά».

Ο Κόντε αποφάσισε να αναλάβει το πρότζεκτ της Τότεναμ, μια ομάδα που δεν έχει κερδίσει ποτέ την Πρέμιερ Λιγκ και δεν έχει πανηγυρίσει τρόπαιο από το 2008.«Ο σύλλογος έχει απίστευτη υποδομή, έχει το γήπεδό του και αυτό είναι φανταστικό. Το γήπεδο προπόνησης πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Ο σύλλογος δούλεψε πολύ καλά, τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια ισορροπία σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και να πλησιάσουμε το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο σύλλογος. Ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω εδώ, είμαι χαρούμενος γιατί έχουμε την ευκαιρία. Πρέπει να είμαι ο πρώτος που θα κάνει υπομονή, γιατί ξεκίνησα από το μηδέν και όταν ξεκινάς από το μηδέν, είναι το ABC. Είναι τα βασικά από τα οποία ξεκινάς».

Ο Κόντε αποθέωσε τον πρόεδρο Λέβι για την κατασκευή της υποδομής της Τότεναμ με ένα γήπεδο προπόνησης και ένα πρόσφατα ανεπτυγμένο στάδιο, αλλά τα αποτελέσματα στο γήπεδο απλά δεν ήταν τόσο καλά όσο θα έδειχνε η επένδυση. «Αυτό που με έπεισε ήταν η επιμονή του προέδρου, η αποφασιστικότητά του να με κάνει να καταλάβω πού πήγαινα και σε τι έμπαινα. Είναι οραματιστής για αυτό που έχει δημιουργήσει εκτός γηπέδου. «Σε ποδοσφαιρικούς όρους, ήθελε να είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα να αναπτυχθεί επίσης και τουλάχιστον να πλησιάσω στο να αντικατοπτρίζω τον σύλλογο, γιατί αυτός είναι πραγματικά ένας κορυφαίος σύλλογος».

Ο Κόντε κάθισε στην άκρη του πάγκου για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος στο Γκούντισον Παρκ απέναντι στην πληγωμένη από απουσίες Έβερτον (7/11, 16.00) του Ράφαελ Μπενίτεθ, με σκοπό να γυρίσει το διακόπτη, όμως έμεινε στη λευκή ισοπαλία (0-0). Ο νέος τεχνικός των Λονδρέζων άρχισε ήδη σαφάρι για ενίσχυση του ρόστερ με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Φάμπιο Παρατίτσι, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη του συμπατριώτη του. Έχει ήδη βάλει στο στόχαστρο πολλά αστέρια της Serie A, με πρώτο και καλύτερο τον Σέρβο επιθετικό της Φιορεντίνα, Ντούσαν Βλάχοβιτς, αλλά και τον Ιβοριανό μέσο της Μίλαν, Φρανκ Κεσί, που μένει ελεύθερος και δεν ανανεώνει με τους “ροσονέρι”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.