Πρέμιερ Λιγκ: Τα στιγμιότυπα της 4ης αγωνιστικής (hls)

Η Λίβερπουλ πέρασε από το Έλαντ Ρόουντ για να κάνει παρέα στην κορυφή της βαθμολογίας με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. Χωρίς νίκη παραμένουν Λιντς, Σαουθάμπτον, Μπέρνλι, Νιουκάστλ και Νόριτς.

Λιντς – Λίβερπουλ 0-3

Στο Έλαντ Ρόουντ ο Γιούργκεν Κλοπ είχε και τους Βραζιλιάνους Άλισον, Φαμπίνιο, όχι και τον τραυματία Φιρμίνο, ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο. Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να σκοράρει το 100ο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ (2 με την Τσέλσι, 98 με Λίβερπουλ), ο πέμπτος πιο γρήγορος που έφτασε τα 100. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Φαμπίνιο σκόραρε (0-2, 50 ο λεπτό) μετά από 1.5 χρόνο με την κόκκινη φανέλα και για πρώτη μακριά από το Άνφιλντ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε το Σάντιο Μανέ μετά την ασίστ του Τιάγκο στις καθυσυερήσεις (0-3, 92′). Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Χάρβεϊ Έλιοτ μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Ολλανδού Στρούικ που αντίκρισε κόκκινη κάρτα (60ο λεπτό( αφήνοντας την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα με αριθμητικό μειονέκτημα και χωρίς τρίποντο μετά από τέσσερα ματς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιουκάστλ 4-1

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στο Ολντ Τράφορντ και σκόραρε δις στο δεύτερο ντεμπούτο του στο Μάντσεστερ. Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ (1-0, 45+) ύστερα από το λάθος του τρίτου τερματοφύλακα της Νιουκάστλ, Φρέντι Γουντμαν για να κλείσει το σκορ του ημιχρόνου. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ισπανός Χάβι Μανμεκίγιο έφερε το ματς στα ίσα (1-1, 56ο λεπτό). Η απάντηση ήρθε ξανά από τον Ρονάλντο που αξιοποίησε την ασίστ του Λουκ Σο (2-1, 62ο λεπτό). Η ομάδα του Σόλσκιερ κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη των γηπεδούχων με μια ζωγραφιά έξω από την περιοχή του Φερνάντες (3-1, 80ο λεπτό) και ο Τζέσι Λίνγκαρντ μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Αήττητη παραμένει η Γιουνάιτεντ με τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Στα βήματα των Φαν Νίστελροϊ (2001) Λουκάκου (2017), Γουίλσον (2014), Ράσφορντ (2016) και ο Ρονάλντο που έκανε ντεμπούτο στο Θέατρο των ονείρων με δύο γκολ.

Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σημείωσε τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, πέρασε σχετικά δύσκολα από το King Power με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης να πετυχαίνει ο Πορτογάλος Μπερνάρντο Σίλβα μετά από λάθος στην άμυνα της Λέστερ (0-1, 62ο λεπτό).

Τσέλσι – Άστον Βίλα 3-0

Αήττητη εκτός από την Γιουνάιτεντ παραμένει και η Τσέλσι που επικράτησε στο Στάμφορντ Μπριτζ της Άστον Βίλα με πρωταγωνιστή τον Ρομέλου Λουκάκου που σκόραρε τα πρώτα του γκολ μετά την επιστροφή του στο Λονδίνο. Ο Βέλγος έδωσε προβάδισμα μόλις στο 15ο λεπτό (1-0), ο Ματέο Κόβασιτς μετά το λάθος του Μινγκς ανέβασε το δείκτη του σκορ (2-0, 49ο λεπτό) και ο Λουκάκου με το πιο ωραίο γκολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα φτάνοντας τα τρία γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ (3-0, 90+).

Άρσεναλ – Νόριτς 1-0

Πρώτη νίκη για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα που είχε επιστροφές στην αποστολή (Πάρτεϊ, Έντεγκαρντ, Τομιγιάσου-ντεμπούτο,) και στην ενδεκάδα (Γουάιτ), το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε το Πιερ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ μετά από διπλή χαμένη ευκαιρία του Νικολά Πεπέ στα δοκάρια του εξαιρετικού Κρουλ (1-0, 66ο λεπτό).`Βασικός αγωνίστηκε ο Χρήστος Τζόλης για 68 λεπτά, εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Δημήτρης Γιαννούλης.

Κρίσταλ Πάλας -Τότεναμ 3-0

Πρώτη ήττα για την Τοτεναμ στο τοπικό ντέρμπι της πρωτεύουσας που παρατάχτηκε με σημαντικές απουσίες (Σον, Σάντσες, Ρομέρο, Λο Σέλσο, Μπερχβάιν), ενώ έχασε και τον Έρικ Ντάιερ με τραυματισμό μόλις στο 12ο λεπτό. Με άμυνα αλλαγμένη κατά 3/4 και τον Έμερσον να κάνει ντεμπούτο, η Τότεναμ είχε προβλήματα που μεγάλωσαν μετά την αποβολή του Τανγκάγκα με δύο κίτρινες σε πέντε λεπτά (53′-58′). Ο Ζαχά άνοιξε το σκορ με πέναλτι που έκανε ο Μπεν Ντέιβις (1-0, 76ο λεπτό) και ο Εντουάρντ που πραγματοποίησε ντεμπούτο στην Αγγλία και ερχόμενος από τον πάγκο κατάφερε με δύο γκολ (86′ – 93′) να γράψει το τελικό 3-0.

Μπρέντφορντ -Μπράιτον 0-1

Η Μπράιτον επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Έβερτον, κάνοντας δεύτερο ”διπλό” μετά από τέσσερα ματς. Το γκολ του διεθνή Βέλγου Λεάντρο Τροσάρ στο 89ο λεπτό κράτησε την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ στην πρώτη τετράδα.

Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ 0-0

Το μοναδικό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ έγινε στο St. Mary’s με την Σαουθάμπτον να χάνει σημαντικές ευκαιρίες προς το τέλος της αναμέτρησης με τον Αρμάντο Μπρόχα που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ερχόμενος από την Ολλανδία και τη Φιτέσε (δανεικός από Τσέλσι). Ο Αλβανός διεθνής είχε δοκάρι και φοβερή ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να δώσει την παρθενική νίκη στην ομάδα του Χασενχούτλ.

Γουότφορντ – Γουλβς 0-2

Πρώτη νίκη για την Γουλβς στο Vicarage Road απέναντι στην Γουότφορντ. Στο 74ο λεπτό ο Χιλιανός Χεράλτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-1) και στο 83ο λεπτό ο Κορεάτης Χουάνγκ στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ, ερχόμενος από τον πάγκο, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

13/9 ΕΒΕΡΤΟΝ – ΜΠΕΡΝΛΙ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (3-1-0)

Τσέλσι 10 (3-1-0)

Λίβερπουλ 10 (3-1-0)

Μάντσεστερ Σίτι 9 (3-0-1)

Μπράιτον 9 (3-0-1)

Τότεναμ 9 (3-0-1)

Γουέστ Χαμ 8 (2-2-0)

Έβερτον 7 (2-1-0)

Λέστερ 5 (2-0-2)

Μπρέντφορντ 5 (1-2-1)

Κρίσταλ Πάλας 5 (1-2-1)

Άστον Βίλα 4 (1-1-2)

Γουλβς 3 (1-0-3)

Σαουθάμπτον 3 (0-3-1)

Γουότφορντ 3 (1-0-3)

Άρσεναλ 3 (1-0-3)

Λιντς 2 (0-2-2)

Μπέρνλι 1 (0-1-2)

Νιουκάστλ 1 (0-1-3)

Νόριτς 0 (0-0-4)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.