Νούνο Ταβάρες: Ο αμυντικός που έψαχνε ο Αρτέτα

Η Άρσεναλ προχώρησε στην πρώτη καλοκαιρινή της μεταγραφή για την άμυνα. Ο Μικέλ Αρτέτα σχεδιάζει το μέλλον των κανονιέρηδων ψωνίζοντας από την Πορτογαλία.

Η Άρσεναλ ολοκλήρωσε την μεταγραφή του διεθνή αμυντικού δίνοντας στην Μπενφίκα 7 εκατομμύρια ευρώ. Οι κανονιέρηδες επιβεβαίωσαν πως είχε προσχωρήσει σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, με την Άρσεναλ να έχει πληρώσει από την πλευρά της ένα ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ και πρόσθετα. Ο αριστερός αμυντικός έκανε 25 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, 17 εκ των οποίων ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Γκολ δεν πέτυχε αλλά δημιούργησε 23 ευκαιρίες με τέσσερις ασίστ. Ο Ταβάρες λύνει τα χέρια του Ισπανού προπονητή έχοντας πλέον δύο σημαντικές επιλογές στην αριστερή πλευρά της άμυνας, με τον Πορτογάλο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενίοτε και σαν στόπερ.

“Όταν τελείωσα τη σεζόν, ο μάνατζερ μου μου είπε ότι η Άρσεναλ ενδιαφέρεται για μένα», δήλωσε στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου. ‘Ημουν πολύ χαρούμενος και μετά από αυτό, το ονειρευόμουν, και αμέσως μίλησα με τη μαμά μου. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος και τώρα είμαι εδώ είμαι τόσο χαρούμενος. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος γιατί είναι ένα μεγάλο κλαμπ και είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ”

Τι περιμένει η Άρσεναλ: “Είμαι γρήγορος, το δεξί μου πόδι είναι το καλό, αλλά χρησιμοποιώ και το αριστερό. Μπορώ να κάνω ντρίμπλες και να αυτοσχεδιάζω. Διαθέτω καλή τεχνική και στην πορεία θα εμφανιστούν όλες μου οι δυνατότητες”

Ο προπονητής, Μικέλ Αρτέτα και ο τεχνικός διευθυντής, Έντου, με βοήθησαν και με στήριξαν.

“Μιλούν μαζί μου κάθε φορά, και με καλούν και αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι με θέλουν εδώ. Μου αρέσει αυτό γιατί χρειάζομαι αυτήν τη δύναμη και είμαι τόσο ευγνώμων για αυτό.”

Αρτέτα: “Καλωσορίζουμε τον Νούνο στο κλαμπ. Είναι ένας νεαρός παίκτης με μεγάλη υπόσχεση που έχει αναπτυχθεί πολύ καλά με την Μπενφίκα τις τελευταίες σεζόν και έχει επίσης δείξει την ποιότητά του συμμετέχοντας στην Πορτογαλία Under-21. Η άφιξη του Νούνο θα δώσει στην ομάδα επιπλέον δύναμη και επιλογές στην άμυνα, ειδικά με αυτήν την ενέργεια που βγάζει στην αριστερή πλευρά του γηπέδου. Ανυπομονούμε την γρήγορη και ομαλή ένταξή του στην οικογένεια της Άρσεναλ και παίζοντας μπροστά στους φανταστικούς φιλάθλους μας”

Ο 21χρονος αμυντικός αναπτύχθηκε μέσω ακαδημιών της Μπενφίκα, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2018, πριν κάνει το άλμα στην πρώτη ομάδα. Έκανε ντεμπούτο στη νίκη του Πορτογαλικού Σούπερ Καπ επί της Σπόρτινγκ τον Αύγουστο του 2019. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, ο Πορτογαλίας διεθνής – ο οποίος είναι κυρίως αριστερός μπακ – έκανε 25 εμφανίσεις. Ο Αρτέτα βρήκε ένα εργαλείο στην αριστερά πλευρά που θα καλύπτει τον Κίραν Τίρνεϊ και θα κάνει τα ρεπό του. Πρόσφατα ο Σκωτσέζος μπακ προχώρησε σε ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2026.

Έντου: “Ο Νούνο είναι ένας ταλαντούχος νεαρός παίκτης που ήθελαν πολλοί σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη. Θα βοηθήσει αρκετά στην αριστερή πλευρά. Ανυπομονούμε να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί μαζί μας ώστε να γίνει σημαντικό μέλος της ομάδας πρώτης ομάδας”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.