Οι κορυφαίοι Γάλλοι σκόρερ της Premier League

Το αγγλικό πρωτάθλημα προσελκύει εδώ και χρόνια ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης από πολλά μέρη της Γης.

Από την ίδρυση της το 1992, η Premier League, έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους καλύτερους Γάλλους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι από αυτούς έκαναν μεγάλη καριέρα στα αγγλικά γήπεδα και εμείς σας θυμίζουμε τους 11 κορυφαίους σκόρερ μέσα σε αυτή την περίοδο των 29 χρόνων.

ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ-32 ΓΚΟΛ
Ένας πραγματικός μαχητής. Παρόλο που υπέστη δύο κατάγματα στο πόδι του κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Γάλλος που αγαπήθηκε όσο λίγοι κατά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, κατάφερε να παίξει πέντε σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, σημειώνοντας 32 γκολ σε 110 εμφανίσεις. Η τελευταία του σεζόν στο πρωτάθλημα ήταν σκέτη απογοήτευση, καθώς ήταν μέλος της ομάδας της ΚΠΡ που τερμάτισε στην τελευταία θέση, με μόλις 4 νίκες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Γάλλος επιθετικός κατάφερε να σκοράρει μόνο τρεις φορές.

ΦΛΟΡΑΝ ΜΑΛΟΥΝΤΑ-35 ΓΚΟΛ
Ο Μαλουντά βρήκε το δικό του «σπίτι» στο δυτικό Λονδίνο το 2007 και έπαιξε ολόκληρη την καριέρα του στην Premier League με τη φανέλα της Τσέλσι πριν φύγει με ελεύθερη μεταγραφή το καλοκαίρι του 2013. Ο διεθνής μέσος σημείωσε 35 γκολ σε 149 εμφανίσεις με τους «μπλε», με 23 από αυτά να προέρχονται από το «μαγικό» αριστερό του πόδι. Ο Μαλουντά κέρδισε πέντε τρόπαια κατά τη διάρκεια της του στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων τριών τίτλων Κυπέλλων Αγγλίας, της Premier League τη σεζόν 2009/10 και του Champions League το 2011/12.

ΣΑΜΙΡ ΝΑΣΡΙ-36 ΓΚΟΛ
Παρά το γεγονός ότι πέτυχε 36 γκολ σε 215 εμφανίσεις, ο Σαμίρ Νασρί είναι ένας παίκτης που θα περίμενε κανείς να στέκεται ψηλότερα σε αυτήν τη λίστα. Ο Γάλλος επιθετικός έπαιξε στη Premier League εννέα σεζόν και η πιο παραγωγική σεζόν του ήταν το 2010/11 όταν έπαιζε στην Άρσεναλ, όπου σημείωσε 10 γκολ, προσελκύοντας την προσοχή της Σίτι, η οποία ξόδεψε ένα μεγάλο ποσό που για να τον αποκτήσει το επόμενο καλοκαίρι.

ΣΤΙΝΤ ΜΑΛΜΠΡΑΝΚ-39 ΓΚΟΛ
Ο Μαλμπρανκ, απόλαυσε μια 10ετή παρουσία στην Αγγλία, σε Φούλαμ, Τότεναμ και Σάντερλαντ. Ο Γάλλος έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Premier League καθώς σημείωσε 32 γκολ στις πέντε σεζόν του στο «Craven Cottage». Παρά το γεγονός ότι κέρδισε ένα Λιγκ Καπ στην Τότεναμ, ο Μαλμπράνκ κατάφερε να πετύχει μόνο έξι γκολ στην Premier League με την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου πριν ολοκληρώσει την καριέρα του στη Σάντερλαντ, όπου σημείωσε μόνο ένα γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Μαλμπράνκ ολοκλήρωσε την καριέρα του με 336 εμφανίσεις και 39 γκολ στην Premier League.

ΑΝΤΟΝΙ ΜΑΡΣΙΑΛ-55 ΓΚΟΛ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δώσει ποσό-ρεκόρ για έφηβο ποδοσφαιριστή, για να τον αποκτήσει από τη Μονακό τον Σεπτέμβριο του 2015. Λογικά οι απαιτήσεις ήταν πολλές, αλλά ο Γάλλος ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, πραγματοποιώντας τη καλύτερη σεζόν του στο «Old Trafford» την περίοδο 2019/20, με 17 γκολ σε 32 ματς πρωταθλήματος. Συνολικά σε 167 ματς έχει πετύχει 55 γκολ.

ΡΟΜΠΕΡ ΠΙΡΕΣ-62 ΓΚΟΛ
Δεν είναι ο μοναδικός Γάλλος που διέπρεψε με την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Αποκτήθηκε από τη Μαρσέιγ το 2000 και έγινε αμέσως βασικός και αναντικατάστατος. Παρέμεινε για έξι σεζόν στους «κανονιέρηδες», πετυχαίνοντας 62 γκολ σε 189 εμφανίσεις, ενώ αργότερα είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τη Άστον Βίλα, χωρίς να σκοράρει στο πρωτάθλημα. Κατέκτησε με την Άρσεναλ δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Αγγλίας και ήταν φιναλίστ στο Champions League το 2006, όταν η ομάδα του ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα με σκορ 2-1, στον τελικό του Παρισιού.

ΕΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ-70 ΓΚΟΛ
Ένας πραγματικός θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρόλο που συχνά ήταν «μία ζέστη μία κρύο» εξαιτίας του εκρηκτικού του χαρακτήρα, ο Γάλλος απόλαυσε μία σπουδαία καριέρα στην Premier League. Ο Καντονά σημείωσε 70 γκολ σε μόλις 156 εμφανίσεις για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λιντς. Αφού σημείωσε έξι γκολ στην πρώτη του χρονιά στη Λιντς, ο Γάλλος έκανε το ταξίδι στο Μάντσεστερ όπου έμεινε για πέντε σεζόν. Κατέκτησε τέσσερις τίτλους στην Premier League, 2 Κύπελλα Αγγλίας, σημειώνοντας μάλιστα τρία γκολ, σε δύο τελικούς που έπαιξε στο FA Cup.

ΛΟΥΙ ΣΑΧΑ-85 ΓΚΟΛ
Αυτός και αν ρίζωσε στην Αγγλία. Έπιαξε 289 φορές στην Premier League για έξι διαφορετικούς συλλόγους, σημειώνοντας 85 γκολ. Τα καλύτερα του χρόναι τα πέρασε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκεί κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και κυρίως το Champions League το 2008, σε έναν δραματικό τελικό με την Τσέλσι που κρίθηκε στα πέναλτι.

ΟΛΙΒΙΕ ΖΙΡΟΥ-90 ΓΚΟΛ
‘Έχει «ριζώσει» στην Αγγλία. Από το 2012 στο Νησί, για λογαριασμό της Άρσεναλ αρχικά, όπου έμεινε 5,5 σεζόν, σκοράροντας 73 φορές, κατακτώντας παράλληλα τρία Κύπελλα Αγγλίας. Στη συνέχεια πήγε στην Τσέλσι, χωρίς να έχει τις περισσότερες φορές ρόλο βασικού, προσθέτοντας άλλα 17 γκολ στο ενεργητικό του και τους πρώτους του διεθνείς τίτλους, με την κατάκτηση του Europa League το 2019 και του Champions League στην εφετινή σεζόν.

ΝΙΚΟΛΑ ΑΝΕΛΚΑ-125 ΓΚΟΛ
Ο θρύλος της Premier League Νικολά Ανελκά, σημείωσε 125 γκολ σε 364 εμφανίσεις του. Ένας πολίτης του κόσμου που έπαιξε εκτός από την Αγγλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Τουρκία, στην Κίνα, στην Ιταλία και στην Ινδία! Την περίοδο 2002/03, έχοντας ήδη παίξει στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ, «μετακόμισε» στην Μάντσεστερ Σίτι και στην πρώτη του σεζόν με τους «πολίτες», έπαιξε σε όλα τα ματς της Premier League, σημειώνοντας 14 γκολ εκείνη τη σεζόν. Την επόμενη χρονιά, ήταν ακόμη πιο παραγωγικός, με 16 τέρματα. Ο Γάλλος επιθετικός έπαιξε επίσης στην Τσέλσι, την Μπόλτον και τη Γουέστ Μπρομ, σε μία μεγάλη καριέρα, η οποία εκτείνεται σε 18 χρόνια. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με δύο διαφορετικές ομάδες (Άρσεναλ και Τσέλσι) και τρία Κύπελλα Αγγλίας επίσης με Άρσεναλ και Τσέλσι.

ΤΙΕΡΙ ΑΝΡΙ-175 ΓΚΟΛ
Ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που έπαιξε ποτέ στην Αγγλία. Πρώτος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία της Premier League και 5ος σκόρερ όλων των εποχών στο Νησί. Με 175 γκολ σε 258 εμφανίσεις διασφάλισε ότι είναι μακράν ο μεγαλύτερος Γάλλος σκόρερ που έπαιξε στην Premier League. Τα τέρματα του βοήθησαν την Άρσεναλ να κερδίσει δύο Κύπελλα και δύο πρωταθλήματα Αγγλίας, κατά την αρχική οκταετή παραμονή του στην πρωτεύουσα. Το 2012, επέστρεψε στο «Emirates» για να κάνει τέσσερις ακόμη εμφανίσεις στην Premier League, σημειώνοντας ένα γκολ, 13 χρόνια μετά την επίτευξη του πρώτου του τέρματος με τους «κανονιέρηδες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.